Volley League: Οι δηλώσεις προπονητών και παικτών μετά τον αγώνα Εθνικού – Ελπίδας

Μετά το τέλος και την νίκη της Ελπίδας Αμπελοκήπων με 0-3 στην έδρα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, οι Ανδραβίζος και Κοντοστάθης μίλησαν από την πλευρά των γηπεδούχων ενώ για τους φιλοξενούμενους δηλώσεις έκαναν οι Γκολίτσης και Αντωνίου.

Ο προπονητής του Εθνικού, Γιώργος Ανδραβίζος, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Ελπίδα για τη νίκη της. Εμείς δεν πήγαμε καθόλου καλά, ιδίως στο σέρβις, που ήταν πολύ αδύναμο. Παρόλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω τον λιγοστό κόσμο που μας ακολουθεί και στα καλά και στα άσχημα, αλλά και να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια. Παλεύουν μέσα στο γήπεδο για τον εαυτό τους και αυτό είναι το λυπηρό στην όλη κατάσταση… Προσπαθούμε να διορθώνουμε κάποια πράγματα, αλλά οι συνθήκες είναι άνισες. Δεν έχουμε ούτε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε κάποιον παίκτη για να μας βοηθήσει. Είμαστε μόνοι στον ωκεανό, δυστυχώς… Κάναμε πολλή υπομονή σ’ αυτόν τον α’ γύρο, προσπαθήσαμε να δείξουμε κάποια πράγματα, αλλά όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά μόνο απογοήτευση μας φέρνουν. Τα παιδιά είναι ψυχολογικά πολύ πεσμένα, θα μιλήσω μαζί τους και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Ο παίκτης του Εθνικού, Γρηγόρης Κοντοστάθης, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Ελπίδα για την εμφάνιση που έκανε, έδειξε ότι μας είχε “διαβάσει” και ήταν αποτελεσματική στα κρίσιμα σημεία. Στα του Εθνικού έχουμε κάνει πολλή υπομονή, εγώ προσωπικά πίστευα ότι ο α’ γύρος θα ήταν πάρα πολύ δύσκολος, αλλά περίμενα ότι με το που θα άνοιγε η χειμερινή μεταγραφική περίοδος θα ερχόταν μία βοήθεια στην ομάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Τα μπάτζετ των ομάδων στο βόλεϊ είναι πολύ χαμηλά πλέον και με λίγα χρήματα μπορείς να φτιάξεις μία αξιόμαχη ομάδα, που θα παίζει και θα κερδίζει. Δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα στον Εθνικό δυσκολευόμαστε ακόμα και να κάνουμε προπόνηση. Αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή μου, που έχει στηρίξει τόσο πολύ μέχρι τώρα. Έχουμε πασαδόρο μία φορά την εβδομάδα, λόγω των σπουδών του που δεν γίνεται φυσικά να τις θυσιάσει και το σεβόμαστε όλοι. Πλέον τίθεται το ερώτημα αν η Αλεξανδρούπολη θέλει ή αν αξίζει να έχει ομάδα στη Volley League, γιατί δεν βλέπω κάποιον να βοηθά έμπρακτα ή να γίνονται κινήσεις για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Αν μια πόλη με τόσες επιχειρήσεις και τόσο τουρισμό δεν μπορεί να βρει 40, 50, 60 χιλιάδες ευρώ για να έχει μια αξιόμαχη ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, νομίζω ότι είναι τραγικό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο, πλέον έρχονται στο γήπεδο αυτοί που πραγματικά αγαπάνε την ομάδα και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, γιατί ξέρω ότι ακόμα και αν πέσει ο Εθνικός θα συνεχίσουν να είναι δίπλα μας. Καλή συνέχεια σε όλους».

Ο προπονητής της Ελπίδας, Σπύρος Γκολίτσης, δήλωσε:

«Η προσθήκη του νέου μας πασαδόρου μας βοήθησε στην πιο ορθολογική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ήμασταν σοβαροί στην υποδοχή. Είχαμε “διαβάσει” καλά τα δύο τελευταία παιχνίδια του Εθνικού και ξέραμε ότι είναι μία πολύ μαχητική ομάδα, που παλεύει σε κάθε πόντο. Θέλαμε την πρώτη μας νίκη, ώστε να μπούμε στον β’ γύρο του πρωταθλήματος με καλύτερες προϋποθέσεις. Ξέρουμε ότι θα βρεθούμε έτσι κι αλλιώς στα πλέι άουτ, όπου όλα ξεκινάνε από το μηδέν, γι’ αυτό θα στοχεύσουμε στο να είμαστε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε τον Απρίλιο, συγκεντρώνοντας βέβαια όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, για να αποκτά η ομάδα καλύτερη ψυχολογία μέσα από τα θετικά αποτελέσματα. Τώρα έχουμε τον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη και αμέσως μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό, όπου ασφαλώς θα πάμε για να κυνηγήσουμε την πρώτη νίκη μέσα στο γήπεδό μας.

Η νίκη δεν ήρθε τόσο εύκολα, μόνο το 2ο σετ ήταν εύκολο για μας. Χαίρομαι που οι αθλητές μου ακολούθησαν κατά γράμμα όσα είχαμε πει μέσα στην εβδομάδα για την τακτική που πρέπει να έχουμε, πώς να κατευθύνουμε το σέρβις και πώς να παίξουμε το μπλοκ – άμυνα. Ο Μακόφσκι έδειξε πολύ καλά στοιχεία και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ανάπτυξη της επίθεσής μας».

Ο παίκτης της Ελπίδας, Παυσανίας Αντωνίου, δήλωσε:

«Κάναμε επιτέλους την πρώτη μας νίκη, που ήρθε με μία καλή εμφάνιση σε μία δύσκολη έδρα. Με την απόδοσή μας κάναμε το παιχνίδι να γίνει κάπως πιο εύκολο. Η προσθήκη του καινούργιου πασαδόρου μας βοήθησε. Αυτή η νίκη αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να μάθουμε να κερδίζουμε, ώστε να αρχίσει να ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Ευχόμαστε να έχουμε καλή πορεία μέσα στο 2020 και καλώς εχόντων των πραγμάτων να εξασφαλίσουμε την σωτηρία στα πλέι άουτ».