Volley League: Αποχώρηση Ηρακλή από το πρωτάθλημα ή… κωλοτούμπα; Αφαίρεση 3 βαθμών στον Γηραιό

Μηδενισμό του Ηρακλή και -3 βαθμούς από το πρωτάθλημα αποφάσισαν τα αρμόδια όργανα της ΕΣΑΠ, αναφορικά με την αναμέτρηση που είχε γίνει στην Μίκρα με τον ΠΑΟΚ και η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Γνωστή έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής η απόφαση, με την αναμέτρηση να κατοχυρώνεται στον Δικέφαλο. Παράλληλα επιβλήθηκε -3 στους «κυανόλευκους», που καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο ύψους 4.600 ευρώ.

O αγώνας είχε σταματήσει μετά τη λήξη του τρίτου σετ και με τον Δικέφαλο να είναι μπροστά στο σκορ με 1-2 στα σετ.

Μετά την παραπάνω απόφαση, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Ολυμπιακό, όπου έχουν αμφότεροι 20 βαθμούς. Ο Ηρακλής πέφτει στην 7η θέση, μαζί με τον ΟΦΗ, έχοντας 10 βαθμούς.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Ηρακλής αν τιμωρούνταν είχε απειλήσει με αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Θα κάνει πράξη όσα είχε δηλώσει στην ανακοίνωσή του ή θα κάνε κωλοτούμπα η διοίκησή του.

Η απόφαση αφορά άμεσα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που δίνει μάχη για την παραμονή του στην κατηγορία, δεν έχει ακόμα βαθμό και το Σάββατο υποδέχεται την προετελευταία Ελπίδα Αμπελοκήπων που έχει μόλις έναν βαθμό, φιλοδοξώντας να την ξεπεράσει.

Αν ο Ηρακλής αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και άρα υποβιβαστεί, θα πέσει άλλη μια ομάδα και οι ελπίδες των Εβριτών για παραμονή θα ενισχυθούν. Υπενθυμίζεται ότι τον Ηρακλή αντιμετωπίζει ο Εθνικός και στο Κύπελλο Ελλάδος, την προσεχή Τετάρτη…