«Παλιός συνεργάτης Ιβάν ο πληροφοριοδότης, 3 και όχι 10 εκατ. πουλήθηκε το Σαλέ, χάνει λόγω Ξάνθης ο ΟΣΦΠ τίτλους του 2000», λέει το SDNA

Στον «πόλεμο» δημοσιευμάτων της επόμενης ημέρας της συζήτησης στην ΕΕΑ, όπου καλώς ή κακώς η Ξάνθη παραμένει στο επίκεντρο, η ιστοσελίδα SDNA που θεωρείται ότι πρόσκειται στην πλευρά Σαββίδη δημοσίευσε ένα άρθρο με αρκετά αποκαλυπτικά στοιχεία που δείχνουν να διαψεύδουν αρκετά από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την υπόθεση και τα οποία προέρχονται κυρίως από ερυθρόλευκες πηγές.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η εταιρεία RSA του Γιάννη Καλπαζίδη φέρεται να παρουσίασε έγγραφο στην ΕΕΑ σύμφωνα με το οποίο αγόρασε μόνο ένα 3 εκατ. ευρώ το Σαλέ και ορισμένα από τα βοηθητικά γήπεδα στις εγκαταστάσεις των Πηγαδίων και όχι 10 εκατ, όπως είχε γραφτεί. Επιπλέον τονίζουν ότι και την ίδια την ΠΑΕ Ξάνθη να είχε αγοράσει, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού έχουν μακρινή συγγένεια.

Τονίζουν ακόμα ότι με την λογική του Ολυμπιακού, θα πρέπει να αφαιρεθούν οι τίτλοι της παντοκρατορίας του επί Κόκκαλή στις αρχές του 2000 καθώς από τότε ήταν ο Πολυχρόνης Συγγελίδης στην Ξάνθη ως βασικός μέτοχος ενώ την ίδια περίοδο ο αδερφός του Γιάννης, άρα δεύτερου βαθμού συγγενής, ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κατείχε προφανώς το 10% των μετοχών της ΠΑΕ.

Τέλος, αφήνεται να εννοηθεί ότι Πανόπουλος και Συγγελίδης χρηματοδοτούν και φέτος την Ξάνθη μέσω διαφήμισης στην φανέλα της ομάδας από την Βιαμάρ και πρόσφατα συμμετείχαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους ενός εκατ. ευρώ που αποκάλυψε το ThrakiSportS. «Υπήρχε ανάγκη να το κάνουν, εφόσον άλλος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης;», αναρωτιέται το δημοσίευμα το οποίο ρίχνει και άλλη μια βόμβα. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι «παπαγαλάκι με προσωπική πίκρα εναντίον του Ιβάν Σαββίδη και πιθανόν με παλιά συνεργασία μαζί του (την οποία προφανώς και δεν έχει επικαιροποιήσει) πήγε να “κεφαλαιοποιήσει” στον μεγάλο αντίπαλο τις δήθεν συγκλονιστικές του πληροφορίες».

Αναλυτικά το άρθρο που SDNA που φέρει την υπογραφή «Στρατηγός» έχει ως εξής:

«Είναι ανυπόφορο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη να θεωρείται ο πιο αντιπαθής ποδοσφαιρικός παράγοντας και προσπαθεί να εξισώσει τους λόγους που τον έχουν κάνει μισητό στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη, με ευφάνταστους λόγους εναντίον του βασικού του ανταγωνιστή, Ιβάν Σαββίδη. Όχι γιατί σήκωσε ένα πρωτάθλημα ή τρία Κύπελλα. Ο Μαρινάκης γνωρίζει ότι αν δεν υπήρχε Σαββίδης, θα ήταν ακόμα με τον τρόπο που ξέρει, αφεντικό του ελληνικού ποδοσφαίρου και δε θα είχε 0/5 διεκδικήσεις τίτλων.

Προσπερνώντας φυσικά άβολα επιχειρήματα, όπως ότι αν υποθέσουμε ότι ο Σαββίδης είναι ο νέος μεγάλος παίχτης του τραπεζιού και ο άρχων του παρασκηνίου από το 2016, ούτε πρωτάθλημα με δικαστική απόφαση θα είχε χάσει, ούτε ξένους διαιτητές και VAR θα έφερνε, ούτε θα σεβόταν την τιμωρία αποχής από το γήπεδο. Όπως καλά γνωρίζει ο Μαρινάκης, ο «Μπερλουσκονισμός» δεν κωλώνει σε δικαστικές αποφάσεις απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο, ούτε σε περιορισμούς που του βάζει ανόρεκτα και φοβισμένα ένα δικαστήριο, όπως η παρουσία σε αστυνομικό τμήμα και η παρακράτηση διαβατηρίου.

Ο Ολυμπιακός παραβίασε ανοιχτές πόρτες και σε αυτό που ήταν γνωστό σε όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα, ότι δηλαδή Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης έψαχναν να απεμπλακούν κατά δήλωσή τους από το ποδόσφαιρο και να βρουν αξιόπιστους αγοραστές και έστησαν ένα μύθευμα.

Η πώληση του ξενοδοχείου ή μέρος των προπονητικών εγκαταστάσεων, έγιναν από τον Ιβάν Σαββίδη μέσω παρένθετου συγγενικού προσώπου, ο ΠΑΟΚ πήρε παίκτες με μεταγραφή από την Ξάνθη, άρα ο ΠΑΟΚ ελέγχει την Ξάνθη και συνεπάγεται πολυϊδιοκτησία.

Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι…

Ο ένας χρόνος υπαινιγμών, έγινε τον τελευταίο μήνα ευθεία κατηγορία, όταν παπαγαλάκι με προσωπική πίκρα εναντίον του Ιβάν Σαββίδη και πιθανόν με παλιά συνεργασία μαζί του (την οποία προφανώς και δεν έχει επικαιροποιήσει) πήγε να “κεφαλαιοποιήσει” στον μεγάλο αντίπαλο τις δήθεν συγκλονιστικές του πληροφορίες. Ο λάκκος έμοιαζε ωραίος, ευρύχωρος, γεμάτος φίδια, μόνο που τελικά χώρεσε τους εμπνευστές του σχεδίου καθώς έπεσαν μόνοι τους μέσα.

Στην αρχή πήγαν να βγάλουν μια πράξη παράνομη. Ότι ένας “σερβιτόρος από το Κιλκίς” βρήκε μαύρο χρήμα με τη σέσουλα και έσταξε 10 μύρια για να πάρει -μέσω Σαλέ και εγκαταστάσεων- τον έλεγχο της Ξάνθης. Δεν τους κάθισε. Ο Ιωάννης Καλπαζίδης είναι ο ιδιοκτήτης μιας εταιρίας, η οποία έχει ελεγμένα κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων την τελευταία τετραετία. Μια Κυπριακή εταιρία -ο Μαρινάκης οφείλει να το ξέρει από την εποχή που για φορολογικούς λόγους αποκτούσε μέσω μιας τέτοιας τις μετοχές του Ολυμπιακού- η οποία και χέρια έχει αλλάξει και καθαρή από πλείστους όσους ελέγχους έχει βγει και που καμία σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη δεν έχει. Η μεταβίβαση της εταιρίας και η κερδοφορία της έχει αρκετά χρόνια που έχει συμβεί, πράγμα που το “παπαγαλάκι” της ιστορίας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει.

Αφήστε που σήμερα η συγκεκριμένη κυπριακή εταιρία σε επιστολή της που αναγνώστηκε ενώπιον της ΕΕΑ είπε ότι εν τέλει το τίμημα ήταν 3 εκατομμύρια ευρώ για το ξενοδοχείο και μέρος των προπονητικών εγκαταστάσεων και όχι 10!

Παρεμπιπτόντως, ακόμη και αν η εταιρία αγόραζε την ίδια την ΠΑΕ Ξάνθη, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς δεν θα συνιστούσε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας.

Αφού λοιπόν δεν τους βγήκε… παρανομία, είπαν να το μεταφράσουν ως ανηθικότητα, αφού ως γνωστόν το νόμιμο δεν είναι πάντα και το ηθικό. Επίσης, ο «ηγέτης» είναι σε θέση να το γνωρίζει καλά. Το νέο αφήγημα, έδινε κυρίως βάση στη συγγενική σχέση Καλπαζίδη-Σαββίδη, μια υπαρκτή μακρινή σχέση αίματος.

Και πράγματι, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ακουστεί η άποψη του Ολυμπιακού για το αν δυο συγγενείς μπορούν να έχουν μετοχές διαφορετικών ομάδων. Ο νόμος προσδιορίζει και το βαθμό συγγένειας από τον οποίο και μετά επιτρέπεται. Μια παλιά εποχή, που ο νεοΟλυμπιακός προσπαθεί να εξοβελίσει, αλλά χωρίς να απαρνηθεί τους δεκάδες τίτλους και τα αμέτρητα έσοδα που έφερε, ο αδερφός του Πολυχρόνη Συγγελίδη, μεγαλομετόχου της Ξάνθης, ήταν ο Πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακού, άρα ex officio κάτοχος του 10%.

Ήταν οι αρχές του 2000, στην παντοκρατορία Κόκκαλη, που έβαλε τις βάσεις για να παραλάβει ο Μαρινάκης έναν μόνιμο πρωταθλητή, με δεδομένα τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Συμφωνεί ο Μαρινάκης να αφαιρεθούν από το παλμαρέ της ομάδας του τα πρωταθλήματα εκείνης της περιόδου;

Και μια αποκάλυψη-δώρο στους ινστρούκτορες του ερυθρόλευκου ρεπορτάζ. Ξέρουν ποιοί και πως χρηματοδοτούν και φέτος την Ξάνθη; Γνωρίζουν αν η Βιαμάρ έχει χορηγήσει μέσω διαφήμισης φανέλας κάποιο πολύ σημαντικό ποσό; Γνωρίζουν αν οι Πανόπουλος-Συγγελίδης έχουν συμμετάσχει στις πρόσφατες ΑΜΚ; Υπήρχε ανάγκη να το κάνουν, εφόσον άλλος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης;

Οι χθεσινές «σφαλιαρίτσες» στην ΕΕΑ, δεν θα είναι τίποτα μπροστά σ΄αυτό που ακολουθεί, μαθαίνει ο «Στρατηγός». Που θα καταλήξει, όπως όλες οι υποθέσεις που αφορούν τον αγαπημένο της Ευελπίδων. Με εκείνον σε ένα σκαμνί ως απολογούμενο και οι σκερβελέδες που είχαν συνηθίσει στο 100-0 και δεν ανέχονται την ισονομία, να διαμαρτύρονται για άλλη μια σκευωρία εναντίον του… ευεργέτη!