Καταγγελίες από Μαρινάκη για αντικτάσταση 3 μελών της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ με φόντο την Ξάνθη

Στα τέλη του περασμένου μήνα, μετά την αποκάλυψη του ThrakiSportS, ήταν κυρίως τα μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, όσα φέρονται να πρόσκεινται στον Ιβάν Σαββίδη και ορισμένα ουδέτερα που αναδείκνυαν την αντικατάσταση δύο μελών της ΕΕΑ που ήταν καθηγητές του πανεπιστημίου Θράκης από καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Τότε τα περισσότερα μέσα που πρόσκειται στην πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός απέφυγαν οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα. Σήμερα, μια μέρα μετά την συνεδρίαση της ΕΕΑ, μέσα ιδιοκτησίας ή επιρροής του Βαγγέλη Μαρινάκη κάνουν λόγο για «σκάνδαλο», με αφορμή την αντικατάσταση τριών άλλων μελών σε μια άλλη Επιτροπή, αυτήν της αδειοδότησης της ΕΠΟ, που επίσης θα ασχοληθεί ανεξάρτητα από την ΕΕΑ με την καταγγελία του Ολυμπιακού.

Οπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η Ξάνθη καλείται να απολογηθεί ενώπιον της συγκεκριμένης Επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα. Οπως επίσης έχει διευκρινίσει το ThrakiSportS, η ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί από την συγκεκριμένη επιτροπή, αν και εφόσον κρίνει ότι υπάρχει παραβίαση από την Ξάνθη και προχωρήσει σε ανάκληση της άδειάς της, είναι αφαίρεση 6 βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών (όμτι συνέβη πέρυσι με Παναθηναϊκό και φέτος με Πανιώνιο).

Η εκτίμηση είναι ωστόσο ότι η απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ θα αποτελέσει πρόκριμμα και για την ΕΕΑ. Αν η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ διαπιστώσει παράβαση, δύσκολα θα μπορεί να πει κάτι αντίθετο η ΕΕΑ. Αν διαπιστώσει ότι όλα έγιναν καλώς, θα πρέπει να δυσκολευθεί αρκετά η ΕΕΑ για να τεκμηριώσει κάτι που ήδη θα έχει κρίνει νόμιμο η Επιτροπή Αδειοδότητης της ΕΠΟ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η συνεδρίαση της Δευτέρας στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ αποκτά ιδιαίτερη αξία. Τα μέσα Μαρινάκη καταγγέλουν ωστόσο ότι η πλευρά Σαββίδη ελέγχει την ΕΠΟ και για αυτό προσπάθησε να αλλάξει τρία από τα μέλη της Επιτροπής Αδειοδότησης με τρία άλλα, υποστηρίζοντας ότι σχετίζονται με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως γράφουν, «αφού ο Ολυμπιακός είχε κάνει την καταγγελία στην ΕΕΑ και στην επιτροπή αδειοδότησης, η ΕΠΟ στην συνεδρίαση της 18/12/2019 της Εκτελεστικής Επιτροπής άλλαξε τρια μέλη στην Επιτροπή Εφέσεων της Αδειοδότησης για να φροντίσει η Ξάνθη να πέσει στα μαλακα και να την γλιτώσει με κανένα πρόστιμο μόνο. Και αυτό να αποτελέσει και οδηγό για την υπόθεση που θα προκύψει με ΠΑΟΚ».

Τα ίδια μέσα προσθέτουν: «Η αλλαγή των μελών είναι ωμή παρέμβαση γιατί η θητεία των προηγούμενων μελών έληγε κανονικά το 2021 ενώ ο «δικός τους» Γραμμενος φροντισε να βάλει «δικά του» παιδιά τα οποία λέγεται ότι είναι ορκωτοί ελεγκτές από την ίδια εταιρεία που υπογράφει τους ισολογισμούς του ΠΑΟΚ!».

Καμία επιβεβαίωση ή διάψευση δεν υπάρχει από οποιαδήποτε πλευρά σε αυτό το δημοσίευμα, γεγονός όμως παραμένει ότι ο πόλεμος Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα και μοναδικό θύμα αυτού κινδυνεύει να είναι τελικά η Ξάνθη…