Δημοσιεύματα ότι ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει στα χαρτιά τους χαμένους βαθμούς στην Ξάνθη

Σύμφωνα με δημοσίευμα που ήταν πρώτο θέμα κατά την διάρκεια της νύχτας στην εφημερίδα metrosport της Θεσσαλονίκης αλλά και στο fosonline από την Αθήνα, ήδη άρχισαν τα σενάρια σε περίπτωση που η Ξάνθη υποβιβαστεί.

Σύμφωνα με όσα γράφει το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Metrosport, «ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με διαρροές, είναι διατεθειμένος, όπως, άλλωστε, συνηθίζει, να κυνηγήσει τους δύο χαμένους βαθμούς στην ακριτική πόλη και για ακόμη μία φορά να κατακτήσει κάτι που έχασε εντός αγωνιστικού χώρου.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν υπάρχει άρθρο στον ΚΑΠ που να αναφέρει συγκεκριμένα τι ισχύει και αν επιτρέπεται να επιστρέφονται πόντοι που έχουν χαθεί μέσα στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, είναι δεδομένο ότι αν βρουν πρόσφορο έδαφος θα ψάξουν τρόπο για να κερδίσουν ξανά βαθμούς εκτός των τεσσάρων γραμμών. Όπως συνηθίσει κανείς…».

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η διαρροή δείχνει να έχει γίνει από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Φως”, όπου υπάρχει επίσης ως πρώτο θέμα μια σύνοψη του τι έγινε στην ΕΕΑ και τις ποινές με τις οποίες απειλούνται οι ομάδες. Εκεί αναφέρεται ότι η Ξάνθη δεν αποφεύγει τον υποβιβασμό και ο ΠΑΟΚ το πιθανότερο είναι να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών. Οσο για το τι θα γίνει με τους βαθμούς που έχει πάρει η ομάδα της Ξάνθης; Αντιγράφουμε από το άρθρο στο «Φώς»:

«Εδώ υπάρχει ένα κενό στον ΚΑΠ, το οποίο όλες οι ομάδες θα εξετάσουν αφού ανακοινωθεί ο υποβιβασμός της Ξάνθης. Θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση, ώστε να εξεταστούν όλα τα σενάρια από τις ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ… Δεν είναι καθαρογραμμένο το νέο άρθρο του κανονισμού, παρότι από το καλοκαίρι η ΕΠΟ του Ευάγγελου Γραμμένου αφαίρεσε το άρθρο 30. Τι προβλεπόταν στο συγκεκριμένο άρθρο; Να μην επιστρέφονται οι βαθμοί που έχει κόψει μια ομάδα. Δεν έχει αντικατασταθεί από άλλο άρθρο ή τροποποίηση που να λέει ξεκάθαρα ότι επιστρέφονται οι βαθμοί. Με τα τωρινά δεδομένα, λοιπόν, η Ξάνθη θα χάνει τα παιχνίδια 0-3 που θα έπονται της τιμωρίας της. Το τι θα ισχύσει για τα προηγούμενα, θα φανεί μετά τη έκτακτη συνάντηση των… ενδιαφερομένων, που είναι πολλοί!O Ολυμπιακός πάντως θα διεκδικήσει τους 2 βαθμούς που έχασε στην Ξάνθη».

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι το ThrakiSportS κάνοντας την δική του έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι από δύσκολο ως απίθανο να επιστραφούν οι βαθμοί, καθώς ακόμα και αν αφαιρέθηκε το συγκεκριμένο άρθρο από τον ΚΑΠ, η πάγια τακτική είναι να μετράνε τα αποτελέσματα στους αγώνες που δόθηκαν και να χάνει η ομάδα που αποβάλλεται με 3-0 στα χαρτιά τα παιχνίδια από την στιγμή της αποβολής της και μετά. Οι Θρακιώτες το γνωρίζουν καλά αυτό από όσα συνέβησαν μετά την αποχώρηση του Πανθρακικού από την Football League ή από όσα συμβαίνουν κάθε χρόνο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με τις αποχωρήσεις ομάδων. Επίσης, είναι προσφατο το θέμα με τον Ντουρμισάι που αποδείχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να διεκδικήσει στα χαρτιά το ματς με τον Αρη όπως και καμιά άλλη ομάδα άπαξ και πέρασε τριήμερο από τον αγώνα και δεν κατατέθηκε ένσταση. Αυτό προβλέπει ο ΚΑΠ και να μπορέσει να αλλαχθεί με απόφαση της Super League ειναι κομματάκι δύσκολο.

Ετσι κι αλλιώς, αυτό το σενάριο προτρέχει πολύ. Θεωρεί δεδομένο τον υποβιβασμό της Ξάνθης και μάλιστα ότι αυτό θα ανακοινωθεί άμεσα, ενώ θα είναι η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σε εξέλιξη. Ισως βολεύει αρκετούς, αλλά μην προδικάζεται τίποτα όσο μια διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Κρατήστε μικρό καλάθι…