Για την προσεχή εβδομάδα κλήθηκε η Ξάνθη (και) για την πιθανή ανάκληση της άδειάς της από την ΕΠΟ

Δεν φτάνει που η ΠΑΕ Ξάνθη έχει να αντιμετωπίσει την πιθανή ανάκληση του πιστοποιητικού της από την ΕΕΑ και την αποβολή από το πρωτάθλημα της Super League, υπάρχει και άλλη σοβαρή πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της.

Όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, παράλληλα με την ΕΕΑ διεξάγει δικιά της ανεξάρτητη έρευνα και η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, εκείνη που εξετάζει τις προϋποθέσεις τους από την πλευρά της ομοσπονδίας με βάση τα κριτήρια της FIFA.

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ έχει στείλει χαρτί στην Ξάνθη και την καλεί να απολογηθεί και εκεί για την ίδια ουσιαστικά υπόθεση, αντιμετωπίζοντας ενδεχόμενη ανάκλησή της άδειάς της.

Βέβαια, τυχόν ανάκληση της αδειοδότησης από την Επιτροπή της ΕΠΟ δεν οδηγεί σε υποβιβασμό. Οπως έχει γράψει το ThrakiSportS, ο ανώτερος κίνδυνος σε αυτήν την περίπτωση είναι αφαίρεση έξι βαθμών από το πρωτάθλημα και ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Είναι η ίδια ποινή που είχε φέτος ο Πανιώνιος και πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που επικαλούνται ερυθρόλευκα μέσα, η ΠΑΕ Ξάνθη έχει κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα (20/1) για να βρεθεί ενώπιον της επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και να παράσχει εξηγήσεις αντιμετωπίζοντας κίνδυνο ενδεχόμενης ανάκλησης του πιστοποιητικού της.