Ξαναζεσταμένο φαγητό! Επαναφέρουν ότι ελέγχεται η ΠΑΕ Ξάνθη και από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ τα μέσα Μαρινάκη

Την πληροφορία ότι η ΠΑΕ Ξάνθης λέγεται οχι μόνο από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και από την Επιτροπή Αδειοδοτητης της ΕΠΟ επαναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχονται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ή ανήκουν στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για είδηση γνωστή, την οποία έχει γνωστοποιήσει στο κοινό της Θράκης το ThrakiSportS από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι έφτασε σχετικό έγγραφο και στην ΠΑΕ Ξάνθη, καθώς υπήρξε σχετική καταγγελία και εκεί πέραν της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το μονο νεώτερο στοιχείο που δίνεται είναι ότι στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, που διεξάγει δική της ανεξάρτητη έρευνα, έφτασε ο ίδιος ακριβός φάκελος από τον ανώνυμο αποστολέα με τα στοιχεία που εστάλησαν το πρωί της Παρασκευής και στα μέλη της ΕΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν πρωτίστως κάποια τραπεζικά εμβάσματα και την πληρωμή κάποιων παικτών του ΠΑΟΚ από θυγατρικής της ίδιας κυπριακής εταιρείας που φέρεται να έχει εξαγοράσει το Σαλέ και τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης στα Πηγάδια.

Αξίζει ακόμα να τονιστεί ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία αποτελούν προϊόν υποκλοπής, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν θα γίνουν δεκτά ως μέρος του αποδεικτικού υλικού από τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Τέλος, το ThrakiSportS επισημαίνει ότι η ΕΕΑ ελέγχει τόσο την Ξάνθη όσο και τον ΠΑΟΚ ενώ η Επιτροπή Αδειοδότητης μόνο της Ξάνθη, με βάση τουλάχιστον τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει.

Υπενθυμίζεται ότι δε περίπτωση ανάκλησης του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ η συνέπεια με βάση την βαρύτητα των καταγγελλόμενων αδικημάτων μπορεί να είναι η αποβολή από το πρωτάθλημα και συνακόλουθα ο υποβιβασμός, ενώ σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας από την Επιτροπή της ΕΠΟ η ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι απαγόρευση μεταγραφών και αφαίρεση έξι βαθμών.

Σε καθε περίπτωση πάντως, η δημοσιοποίηση ως «αποκάλυψη» ότι βρίσκεται «και στο τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ ο φάκελος που “καίει” ΠΑΟΚ και Ξάνθη» ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα Αρη-Ξάνθης και λιγότερο από δύο 24ωρα πριν την εκ νέου συζήτηση της υπόθεσης στην ΕΕΑ είναι προφανές ότι εντάσσεται στην ερυθρόλευκη επικοινωνιακή στρατηγική δημιουργίας κλίματος.