Ο Βασιλακάκης μιλά για το πρώτο του γκολ στην Κύπρο και σχολιάζει Ξάνθη και Πανόπουλο

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη στην πρωτοπόρο Ανόρθωση στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και δυο μέρες μετά μίλησε στο gazzetta για το πρώτο του τέρμα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, για την κατάσταση στο Κυπριακό πρωτάθλημα, αλλά και για την σχέση της ομάδας και του κόσμου με την Αμμόχωστο.

Παράλληλα ωστόσο κλήθηκε να σχολιάσει και όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς να παραλείψει εκτενή αναφορά στην Ξάνθη, τον Πανόπουλο και την περιπέτεια της ΕΕΑ.

Οταν ρωτήθηκε για την γνώμη του για το ελληνικό πρωτάθλημα, ανέφερε: «Για πρωταθλητή είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει φαβορί στην μάχη του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό… Αλλά πιο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στη μάχη για την 6αδα που βρίσκονται και οι 2 πρώην ομάδες μου».

Σε σχέση με αυτό, είπε: «Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή μετράει το αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος έκανε κάποιες νίκες μαζεμένες και μένει κοντά στη διεκδίκηση αν και σαν ομάδα είναι αλλαγμένη σε σχέση με τα δυο χρόνια που ήμουν εγώ. Το ρόστερ παραμένει ποιοτικό βέβαια. Και αυτος και η Ξάνθη έχουν ανθρώπους πολύ έμπειρους και γνώστες για να διορθώσουν όποιο λάθος μπορεί να έγινε. Η Ξάνθη ενώ είχε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στη συνέχεια κάπου το έχασε, τώρα με τον κ. Παράσχο δείχνει σιγά σιγά να πατάει καλύτερα και να παίρνει αποτελέσματα και αυτή. Την Ξάνθη την έχουν βάλει και σε ένα τρυπάκι τον τελευταία ο καιρό με όλο αυτό το παρασκήνιο και σίγουρα η πίεση είναι και μεγαλύτερη αλλά έχουν την πείρα σαν σωματίο να σηκώσουν ανάστημα! Μακάρι να τα καταφέρουν και οι δυο. Δε με πείθει κάποια ομάδα απο αυτό το γκρουπ ότι είναι καλύτερη από την άλλη, θα παίξει μεγάλο ρόλο η εμπειρία!».

Ερωτώμενος στο τέλος της συνέντευξης ειδικά για την περιπέρεια του περνά η Ξάνθη, σχολίασε: «Είμαι σίγουρος ότι ο Πανόπουλος είναι πολύ σωστός επιχειρηματίας και δε θα έχει αφήσει τα πράγματα και την ομάδα στην τύχη τους».

Νωρίτερα, σε σχέση με το πρώτο του γκολ στην Κύπρο ο Θοδωρής Βασιλακάκης ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πως περιμενα υπομονετικά μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, προσωπικά το χάρηκα παρα πολύ γιατί ήταν σε ένα ντέρμπι σε μια περίοδο που η κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική… Εύχομαι να πετύχω και αλλά τέρματα και στο τέλος να βοηθήσω να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο».

Ειδικά σε σχέση με την Ανόρθωση που έχει αναγκαστεί να ξενιτευτεί από την φυσική της έδρα, αναφέρει: «Αν δεν το ζήσεις από μέσα αλήθεια είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις και να το καταλάβεις… Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Αμμόχωστος ζει μέσα από την Ανόρθωση και μπορεις να το καταλάβεις από μια απλή κουβέντα με ένα φίλο την ομάδας ή απλά αν βρεθείς στο γήπεδο σε ένα εντός έδρας παιχνίδι. Έχουμε και στην Ελλάδα προσφυγικές ομάδες, αλλά εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα, είναι πολύ πρόσφατο το γεγονός και είναι ακόμα πολύ ανοιχτή η πληγή… Ο κόσμος ζει για να επιστρέψει στη Αμμόχωστο…».

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι είχε την ευκαιρία να πάει σε εκείνα τα μέρη. «Ναι πήγα φυσικά. Πραγματικά πολύ περίεργο το συναίσθημα να βλέπεις μια πόλη φάντασμα».

Σε σχέση με την Ελλάδα, το επίπεδο στην Κύπρο είναι κατώτερο, ίδιο ή έχει αρχίσει να γίνεται και καλύτερο; Ο Θοδωρής Βασιλακάκης απαντά: «Σίγουρα είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο εδώ. Όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα, θα δεις και στις τελευταίες ομάδες παίχτες με μεγάλη ποιότητα αλλά η διαφορα κυρίως με την Ελλάδα είναι ότι κοιτάμε περισσότερο το αποτέλεσμα απ’οτι στην Κύπρο… Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι πιο σκληρό με μεγαλύτερη ένταση και περισσότερη τακτική. Στην Κύπρο το ποδόσφαιρο είναι πιο ανοιχτό με συνεχείς επιθέσεις… Λίγες είναι οι ομάδες που θυμίζουν ελληνικό στυλ παιχνιδιού».

Τέλος, στο ερώτημα τι σου λείπει περισσότερο απο την Ελλάδα, αναφέρει: «Κοιτα το κλίμα είναι σίγουρα κάτι που είναι διαφορετικό και κου έχει λείψει λίγο ο καιρός της Ελλάδας αλλά σε γενικές γραμμές εκτός από τους φίλους και την οικογένεια δε μπορώ να πω ότι μου λείπει κάτι… Ειμαι με τη γυναίκα μου και επίσης έχω πολύ καλή παρέα οποτε περνάμε καλά… Είμαι και σε μια μεγάλη ομάδα που πάντα ήθελα να βρεθώ και το ζω! Πάντως παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο παρα πολύ».