Κύπελλο Ελλάδας: Mε τον επόπτη Σάββα να ξεχνά το σημαιάκι δυο φορές η Ξάνθη ηττήθηκε δις στο Χαριλάου από τον Άρη και αποκλείστηκε

Με πρωταγωνιστή το Σερραίο επόπτη Σάββα που τα έκανε θάλασσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η Ξάνθη πάλεψε αλλα τελικά αν και προηγήθηκε ηττήθηκε με 2-1 από τον καλύτερο Άρη και αποκλείστηκε για μια ακόμη φορά από τους κιτρινόμαυρους, που πέρασαν στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Άρης ήταν ανώτερος, με εξαίρεση ίσως ένα μικρό διάστημα από το 10’ μέχρι το 25’ με τον ΑΟΞ να δείχνει πιο φρεσκος έχοντας 7 αλλαγές σε σχεση με τον Βόλο. Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να σημειώσουν περισσότερα τέρματα, αλλά λίγο η αστοχία του Ιντέγε στην τελική προσπάθεια, λίγο οι τρομερές επεμβάσεις του Μπέντο όπως και στο πρωτο ματς, δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν σε ένα μεγαλύτερο σκορ.

Ο ΑΟΞ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 14’, όταν ο Κάστρο βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά στο σουτ που επιχείρησε πρόλαβε να βάλει την κόντρα ο Βέλεθ και να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την εστία της ομάδας του. Η Ξάνθη συνέχισε να είναι επιθετική και τελικά στο 22’ ο Μπαριέντος με εξαιρετική κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του Άρη, έβγαλε την μπαλια στον Φοσέ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Κουέστα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 με τον σκόρερ ωστόσο καθαρά εκτεθειμένο όταν υποδέχτηκε την πάσα.

Οι γηπεδούχοι, πείσμωσαν για το αδικο τέρμα και σε συνδυασμό με ένα ακόμα που τους ακυρώθηκε στον πρωτο αγώνα, ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους, απείλησαν με τον Φετφατζίδη στο 25’ και τον Ρόουζ στο 27’, οι οποίοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και στο 35’ αλλά το πλασέ του Ιντέγε από θέση μέσα αριστερά, έπειτα από καταπληκτική κάθετη πάσα του Κόρχουτ, πέρασε μόλις άουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπέντο.

Τελικά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 42’ όταν Μαντσίνι και Λάρσον συνεργάστηκαν άψογα στην αριστερή πλευρά, με την μπάλα να φτάνει στον Σάσα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο οποίος με έξοχο σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της αριστερής γωνίας του Μπέντο για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ακόμα πιο επιθετικά με τον Ιντέγε στο 47’ έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φετφατζίδη να χάνει μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία, όπως και στο 51′ δεν μπόρεσε σε τετατετ να νικήσει τον Μπέντο. Στο 52′ ο Μαντσίνι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο Μπέντο είχε ξανά απάντηση. Φτάνουμε στο 59′ όταν ο Λάρσον σε θέση οφσαιντ και λαθος του Σαββα και πάλι που άφησε την φάση έκανε το γύρισμα στη δεξιά πλευρά, με τον Ιντέγε να λύνει την γκινια του και να κάνει το 2-1.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (88’ Μπακουτσής), Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (77’ Μαρτίνεθ), Λάρσον, Ιντέγε (64’ Ντιγκινί)

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57’ Μπαξεβανίδης), Φασίδης (70’ Εντουάρντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (65’ Στάρτζεον)