Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη οι Διεθνείς Αγώνες του ΝΟΑ «Ορφέας 2020»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 11-12 Ιανουαρίου οι διεθνείς αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών «Ορφέας 2020», οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης. Στους αγώνες συμμετείχαν 277 κολυμβητές κα κολυμβήτριες από 6 ομάδες της Ελλάδας και 4 από την γειτονική Τουρκία.

Η διεξαγωγή των αγώνων κύλησε με απόλυτη ομαλότητα και οι μικροί κολυμβητές χάρηκαν τόσο τη διαδικασία όσο και τα αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την πρώτη για το 2020 και αφορά κολυμβητές των ηλικιών 9 εως 12 ετών.

Στα highlights των αγώνων οι βραβεύσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, το Σάββατο το απόγευμα. Βραβεύτηκαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέξανδρος Νικολόπουλος και ο αθλητής Ανδρέας Βαζαίος, για την συνολική παρουσία του και το ρεκόρ αγώνων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25m πισίνας στην Γλασκώβη τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς και ο Αθανάσιος Οικονόμου, προπονητής του Κριστιάν Γκολομέεβ, για την πρόσφατη επιτυχία της 2ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019.

Οι Νικολόπουλος, Βαζαίος και Οικονόμου βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο camp προετοιμασίας μαζί με άλλους αθλητές της Εθνικής Ομάδας, στους οποίους μοναδικός εκπρόσωπος από την πρωτεύουσα του Έβρου είναι ο αθλητής του ΝΟΑ Αναστάσιος Κούγκουλος, ως μέλος της Προεθνικής Ομάδας Εφήβων-Νεανίδων.

Έντονη ήταν και η συγκίνηση κατά την βράβευσή της Φινλανδής προπονήτριας Πίριο Χατζητόλιου Πογιολάινεν, η οποία υπηρέτησε στο προπονητικό team του Ναυτθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης τα έτη 1989-1991 και οι αθλητές της ήταν οι πρώτοι που έφεραν πανελλήνιες νίκες στην πρωτεύουσα του Έβρου με το σκουφάκι του ΝΟΑ. Κάποιοι παλαιοί αθλητές της μάλιστα, την συνόδευσαν κατά την βράβευσή της.