Παρέμβαση του αρχηγού και σκόρερ Μπαξ: «Η Ξάνθη έχει πάνω από 30 χρόνια ιστορία! Θα σέβεστε!!!»

Ο αρχηγός της Ξάνθης Μάκης Μπαξεβανίδης επέστρεψε με την έλευση του 2020 στην δράση, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που του στέρησε σχεδόν έναν ολόκληρο γύρο στο πρωτάθλημα.

Η επιστροφή ήρθε δυναμικά. Με νίκη την περασμένη Κυριακή επί της Λάρισας στα Πηγάδια και δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα χάρη στο 3-1 στον Βόλο, που επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό χάρη και στην δική του εμφάνιση.

Ο «Μπαξ» άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό μάλιστα γκολ και ήταν άψογος στα καθήκοντά του, ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά. Μετά το τέλος κλήθηκε να κάνει δηλώσεις στη Nova. Οταν ρωτήθηκε για την σημασία του αποτελέσματος και τους στόχους του ΑΟΞ και αν είναι πιο κοντά στην Ευρώπη είπε:

«Εμείς βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε. Είναι μια σημαντική νίκη για εμάς, για να πάρουμε τους χαμένους βαθμούς από τους αγώνες με Πανιώνιο και Παναιτωλικό, αλλά τα πανηγύρια σταματούν απόψε και αύριο το πρωί ξεκινάμε προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι γιατί την Τρίτη έχουμε την ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Αρη και μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, για να εδραιωθούμε ψηλά στη βαθμολογία».

Εκεί ωστόσο που πήγε να τον ευχαριστήσει ο ρεπόρερ της Nova Γιώργος Αργυρόγλου για τις δηλώσεις του, ο Μπαξεβανίδης πήρε το μικρόφωνο και από μόνος του τόνισε: «Θα ήθελα να προσθέσω αν γίνεται κάτι. Υπάρχει μια συζήτηση γύρω από την Ξάνθη και είναι φυσιολογικό να επηρεάζει και εμάς τους παίκτες. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι η Ξάνθη έχει ιστορία πάνω από 30 χρόνια στην Α’ Εθνική και πρέπει κάποιοι να την σέβονται». Μήνυμα σαφές, με πολλές κατευθύνσεις…