Βάρκα με δεκάδες γυναικόπαιδα στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης!

Δεκάδες μετανάστες που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο, εντόπισε και διέσωσε, στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, σήμερα τα ξημερώματα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα μετά τον εντοπισμό της λέμβου και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα, μεταφέροντάς τους στη συνέχεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λιμενικό έκανε δύο δρομολόγια σήμερα το πρωί και όλοι οι παράνομοι μετανάστες που περισυλλέχθηκαν αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο, του δήμου Ορεστιάδας.

Ο αναγνώστης του e-evros.gr αναφέρει: “Βρίσκομαι στο λιμάνι και το λιμενικό για δεύτερη φορά αποβιβάζει από το σκάφος μετανάστες. Είναι πάρα πολλοί. Υπάρχουν πολλά παιδιά”

Να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη ο ακριβής αριθμός των μεταναστών αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ίσως μιλάμε και για τριψήφιο αριθμό!

Πηγή: https://www.e-evros.gr