Τεκμήριο… ενοχής αντί για αθωότητας! «Να έρθει ο Σαββίδης στην ΕΕΑ και να αποδείξουν Ξάνθη-ΠΑΟΚ ότι δεν έχουν σχέση»

Απόλυτα ενημερωμένη για την καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ, σχετικά με το ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ Ξάνθη, αλλά και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, εμφανίστηκε το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κυρία Ειρήνη Μαρούπα, η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus.

Μεταξύ άλλων ζήτησε η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ να αποδείξουν ότι δεν κρύβεται ο Σαββίδης πίσω από την πώληση της Ξάνθης, ουσιαστικά δηλωνοντας ότι δεν ισχύει στο πειθαρχικό όργανο η δικαιική αρχή από το τεκμήριο αθωότητας αλλά αντιθέτως υπάρχει τεκμήριο… ενοχής και πρέπει να αποδείξουν οι καταγγελλόμενοι την αθωότητά τους, αντι να θεωρείται εξ ορισμού ότι είναι αθωοι και να πρέπει να αποδείξουν την ενοχή τους οι κατήγοροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Παράλληλα, η Μαρούπα υποστήριξε ότι θα έπρεπε να παραστεί ενώπιον της ΕΕΑ ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης αναφέροντας μάλιστα ότι το ίδιο είχε κάνει πριν μερικά χρόνια σε υπόθεση που τον αφορούσε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αναλυτικά, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο ίδιος ο ραδιοφωνικός σταθμός, το μέλος της ΕΕΑ Ειρήνη Μαρούπα τόνισε μεταξύ άλλων για τα θέματα για τα οποία ρωτήθηκε σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση:

“Στην αναβολή της υπόθεσης ήμουν αντίθετη, γιατί πιστεύω ότι θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία, παρά το τυπικό θέμα που επικαλέσθηκε η πλευρά της Ξάνθης, αλλά δόθηκε η αναβολή και τώρα θα συζητήσουμε την καταγγελία του Ολυμπιακού την ερχόμενη Πέμπτη, επί της ουσίας δεν συζητήσαμε τίποτα, γιατί δεν έγινε διαδικασία, αφού τέθηκαν διάφορα θέματα περί μη σωστής ενημέρωσης της Ξάνθης για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού”.

“Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας φάκελος με οικονομικά έγγραφα μεγάλης σπουδαιότητας, που προφανώς εκλάπησαν από στοιχεία κάποια τράπεζας και εκεί υπάρχουν αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και από τις εταιρίες DIMERA και BELTERA οι οποίες κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους την ερχόμενη Πέμπτη. Βέβαια, αυτά τα έγγραφα τα οποία εστάλησαν ανωνύμως με το ταχυδρομείο στο πρωτόκολλο απευθύνονται στα τακτικά μέλη της Επιτροπής, δεν γνωρίζω όμως εάν πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων και επίσης φαίνεται ότι έχουν κλαπεί από τραπεζικό σύστημα, παραβιάζουν το απόρρητο των τραπεζικών συναλλαγών και αυτό είναι θέμα των νομικών να το ελέγξουν, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν αυτά τα έγγραφα, γιαυτό και πρέπει να λάβουν όλοι γνώση αυτών”.

“Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η Ξάνθη φυσικά είχαν δει αυτά τα έγγραφα που παρουσιάσθηκαν από το τραπεζικό σύστημα και έπρεπε να τα πάρουν να τα ελέγξουν, τα ζήτησε επίσης ο Ολυμπιακός, αλλά δεν τους δόθηκαν, αλλά αυτό έγινε για λόγους εντυπώσεων, αφού τα στοιχεία είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα Vima.gr και προφανώς θα μπορούσε η ιδιοκτησία της ΠΑΕ Ολυμπιακός να τα πάρει από εκεί…”

“Ο Ολυμπιακός, από αυτά που διάβασα, υποστηρίζει ότι υπάρχει διασύνδεση μεταξύ Σαββίδη και Ξάνθης, επειδή τα ίδια πρόσωπα είναι στην διοίκηση της ViaLand και της ΠΑΕ, όπως ο κ. Πιαλόγλου και Χαλαβαζής, αλλά η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του κ. Σαββίδη στην αγορά της Ξάνθης. Μπορεί να αγόρασε ο ανεψιός του μόνο το ξενοδοχειακό συγκρότημα και όχι τις γηπεδικές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουν, γι αυτό και για μένα θα έπρεπε να έρθει στην ΕΕΑ και ο ίδιος ο κ. Σαββίδης να εξηγήσει τι συνέβη. Πώς ήρθε ο κ. Μελισσανίδης στο παρελθόν; Οι δικηγόροι που έρχονται μπορεί να απαντήσουν: Πού να ξέρω εγώ; Ρωτήστε τους εμπλεκόμενους. Αυτό θέλουμε, να έρθουν και να αποδείξουν τις θέσεις τους, παρά τις όποιες καταγγελίες υπάρχουν από πλευράς Ολυμπιακού”.

“Είναι πράγματι θέμα η αλλαγή δυο μελών της επιτροπής που προέρχονται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με δυο άλλα μέλη που προέρχονται από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, αλλά και τα δυο νέα μέλη είναι αξιοσέβαστα, άρα κανένας δεν μπορεί να πει ότι έγινε εσκεμμένα η αλλαγή, προφανώς λόγω παραίτησης των καθηγητών από τη Θράκη, η θητεία των οποίων, όπως και η δική μου, έληγε σε τέσσερις μήνες”.

“Δεν έχουμε καταλήξει φυσικά σε καμία απόφαση, αφού καν δεν συζητήσαμε το θέμα και δεν ακούσαμε τις απόψεις των εμπλεκόμενων. Η απόφασή μας θα δεσμεύσει την ΕΠΟ, δεν μπορούν να την παραβλέψουν και δεν είναι μόνο εισηγητικός ο ρόλος μας, είναι και αποφασιστικός στη λήψη αποφάσεων. Το μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε ως ΕΕΑ, είναι να τιμωρήσουμε εμείς, αλλά η ισχύς της Επιτροπής είναι σημαντική. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε την Πέμπτη…”