Κατρακυλάει η Ξάνθη προς υποβιβασμό σύμφωνα με τους μπουκ μετά την συνεδρίαση της ΕΕΑ

Η Ξάνθη μέχρι και το πρωί ήταν ένα από τα φαβορί για είσοδο στην εξάδα των πλέι οφ, σύμφωνα με τους μπουκμέικερς. Παράλληλα, θεωρούνταν σχεδόν απίθανο να υποβιβαστεί, αλλά δεν ισχυει κάτι τέτοιο πλέον.

Πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Ξάνθη και την ενδεχόμενη πολυϊδιοκτησία από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η στοιχηματική εταιρεία «Stoiximan» στην κατηγορία «τερματισμός στις δύο τελευταίες θέσεις» έδινε απόδοση 20.00 για την Ξάνθη. Δηλαδή πόνταρε καποιος 100 ευρώ και έπαιρνε… δυο χιλιάρικα, αν και εφόσον βέβαια έβγαινε σωστός στην πρόβλεψή του.

Όμως, μετά την εκ νέου αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης αλλά και τα όσα νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας από τα ΜΜΕ, κυρίως όμως μετά την αίσθηση που δημιουργήθηκε από όσα έγιναν στην αίθουσα της ΕΕΑ, οι μπουκ της συγκεκριμένης εταιρείας έριξαν τη Ξάνθη σε απόδοση 5.00, δηλαδή στο ένα τέταρτο από αυτές που ήταν το πρωί. Μιλάμε για πάρα πολύ μεγάλη μείωση στην συγκεκριμένη απόδοση σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι προφανές ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δείχνει την αίσθηση όμως που υπάρχει στους μπουκ και η οποία μπορεί και να πηγάζει από πονταρισματα κόσμου που έσπευσε να εκμεταλλευθεί την κατάσταση και να ποντάρει στο 20.00 για υποβιβασμό της Ξάνθης, εκτιμώντας προφανώς ότι αυτός μπορεί να μην έρθει αγωνιστικά αλλά για εξωαγωνιστικούς λόγους και θεωρώντας αρκετά ελκυστικό το ρίσκο σε αυτό το ποσό. Όπως προαναφέρθηκε, μέχρι το πρωί έβαζες 100 ευρώ και έβγαζες δυο χιλιάρικα. Πλέον με το ίδιο ποσό μπορείς να κερδίσεις το πολύ 500 ευρώ. Εβαζες 20 ευρώ και έπαιρνες 400, ενώ τώρα περιορίζεσαι στα 100.

Με βάση τις νέες αποδόσεις η Ξάνθη είναι τρίτο φαβορί για υποβιβασμό μετά τον Πανιώνιο και τον Παναιτωλικό. Πάντως, η απόδοσή της δίνει περίπου τα ίδια λεφτά με την απόδοση του να μπει στην πρώτη εξάδα. Για την ακρίβεια, για τους μπουκ οριακά εξακολουθεί να θεωρείται πιο πιθανό να μπει η Ξάνθη στην εξάδα (δίνει 4.50) από το να υποβιβαστεί (5.00). Από εκεί και πέρα, αίσθηση προκαλεί ότι δόθηκε προς στοιχηματισμό το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί και ο… ΠΑΟΚ, αλλά η απόδοση είναι 9.000. Δηλαδή βάζεις ένα ευρώ και παίρνεις εννιά χιλιάδες,βάζεις δέκα και παίρνεις 90 χιλιάδες, 100 και παίρνεις 900.000 ευρώ. Τρελά νούμερα.