Παραίτηση – σοκ από την τεχνική ηγεσία του ΓΑΣ Κομοτηνή μετά από σχεδόν… 25 χρόνια!!!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή αποτελεί με την έλευση του 2020 ο Μανώλης Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε σχεδόν ταυτιστεί με την ομάδα αφού την υπηρετεί ως προπονητής τα τελευταία σχεδόν 25 χρόνια.

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες για αυτό το διαζύγιο που αναμφισβήτητα προκαλεί έκπληξη, γεγονός είναι ωστόσο ότι το απόγευμα της Πέμπτης στην αναμέτρηση του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Καβάλα για το Γυναικείο Πρωτάθλημα την ομάδα κοούτσαρε η Δήμητρα Δόλωμα, που έχει την τεχνική ηγεσία και του Δημοκριτείου στο Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ο Μανώλης Παπαδόπουλος μετείχε στο προπονητικό τιμ ακόμα και της ομάδας του 1996 που είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και είχε εκπροσωπήσει την χώρα στο ευρωπαϊκό κύπελλο Λιλιάνα Ρονκέτι. Ακόμα και σήμερα η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί την μοναδική της Ροδόπης που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει έξοδο και να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Για την ιστορία, το ματς της Καβάλας ήταν το πρώτο παιχνίδι της γυναικείας ομάδας του ΓΑΣ Κομοτηνή για το φετινό πρωτάθλημα (ναι, φτάσαμε 2020 και ακόμα δεν είχε παίξει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι φέτος η ιστορική ομάδα της Ροδόπης). Η Καβάλα επικράτησε με 63-43 και όπως φαίνεται, πολύ δύσκολα μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο ΓΑΣ θα μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο σε αυτό το πρωτάθλημα των ελάχιστων ομάδων και την άνοδο στην Α2 Γυναικών.

Η ομάδα της Κομοτηνής κατάφερε να κοντράρει τις καβαλιώτισες στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε μάλιστα στην ανάπαυλα, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχες πήραν μια μικρή διαφορά και στο τελευταίο οι φιλοξενούμενες κατέρρευσαν. Τα δεκάλεπτα: 14-10, 21-24 (ημίχρονο), 41-34, 63-43 (τελικό αποτέλεσμα).