Όμορφες αναμνήσεις από στρατιωτικές θητείες στον Βόρειο Έβρο θυμήθηκαν στην ΕΡΑ Σπορ

Ο αγώνας της Ξάνθης με τον Αρη μόλις είχε ολοκληρωθεί, μαζί και η μετάδοση του Παναγιώτη Ζιώγα με τον Τάσο Πακλατζή από τα Πηγάδια, ωστόσο η ΕΡΑ Σπορ συνέχισε νοερά να βρίσκεται στην Θράκη.

Ο λόγος; Οι παρουσιαστές της βραδινής εκπομπής της Τετάρτης Δημήτρης Μαλισιώβας και Ακης Παναγιωτόπουλος θυμήθηκαν τις εμπειρίες τους από τις στρατιωτικές τους θητείες στον Βόρειο Έβρο την δεκαετία του ’80, τότε που οι περισσότεροι που έρχονταν στα στρατόπεδα εκεί συνήθως σήμαινε ότι δεν είχαν κάποιο μέσο και άνηκαν στους «ανεπιθύμητους» της εκάστοτε εξουσίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Ο Δημήτρης Μαλισιώβας είναι η φωνή των αγώνων της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο κρατικό ραδιόφωνο. Θυμήθηκε τους αρκετούς μήνες που πέρασε στην Χελιδόνα, σε ένα στρατόπεδο που ωστόσο δεν είναι πλέον ενεργό, όπως ειπώθηκε στην περιοχή. Επιχειρηματολόγησε υπέρ της στρατιωτικής θητείας, που πλέον έχει περιοριστεί στους εννιά μήνες και αποκάλυψε ότι θα ήθελε πολύ να επιστρέψει στον Βόρειο Έβρο και να επισκεφθεί όλα εκείνα τα χωριά και τις περιοχές που είχε μάθε απέξω κι ανακατωτά όταν ήταν φαντάρος. Στην περιοχή είχε έρθει το 1987, λίγο μετά την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ και με την ένταση στα ελληνοτουρκικά λόγω του Σισμίκ να βρίσκεται στοαποκορύφωμά της. «Θα ήθελα να πάω ξανά επάνω και ας έχει κλείσει το στρατόπεδο. Θα ήθελα να ξανπάω να δω πως είναι τώρα ορισμένα χωριά, να πάω στο Κουφόβουνο, την Καρωτή, το Δέρειο, τον Κυπρίνο», είπε ο Μαλισιώβας και πρόσθεσε «Δυστυχώς δεν έχει και καμιά ομάδα στην περιοχή, να υπάρξει ένας λόγος από την δουλειά να ανέβουμε».

Σχετική εικόνα

Ο Άκης Παναγιωτόπουλος, με την επίσης χαρακτηριστική φωνή του από όσους παρακολουθούσαν κυρίως τις μεταδόσεις του στο αγγλικό ποδόσφαιρο την δεκαετία του ’80 στην ΕΡΤ, πρότεινε στον Μαλισιόβα να πάρει την οικογένεια και να πάνε για διακοπές στη Σαμοθράκη και με αυτήν την ευκαιρία να πάει πιο πάω, τώρα που έχει φτιάξει και ο δρόμος. Αποκάλυψε ότι ο ίδιος υπηρέτησε την θητεία του στο Τριεθνές την περίοδο 1980-1981. «Ούτε Νέα Βύσσα ούτε Καβύλη αλλά στο Νεοχώριον και θυμάμαι ότι τέτοιες κρύες μέρες ακούγαμε ότι στο Νευρικόπι έχει -11 βαθμούς και σε εμάς είχε -18 και αντί να κάνουμε σκοπιά δυο και τρεις ώρες, όπως συνήθως, αλλάζαμε ανά τέταρτο και ουσιαστικά ένα τάγμα ήταν επι ποδός», είπε ο Παναγιωτόπουλος. Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπηρέτησε την θητεία του μαζί με τον Δημοσθένη Δεληδήμου, Δημοτικό Σύμβουλο Ορεστιάδας, ο οποίος και του έδωσε τις πληροφορίες για την σημερινή κατάσταση των παλιών στρατοπέδων όπως εκείνου της Χελιδόνας.