Οι 8 δικηγόροι που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώπιον της ΕΕΑ για την υπόθεση της Ξάνθης

Πραγματοποιείται στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής η πρώτη για το 2020 συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα εξετάσει την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού κατά των ΠΑΕ Ξάνθης και ΠΑΟΚ.

Συνολικά οκτώ δικηγόροι από όλες τις πλευρές αναμένεται σύμφωνα με τις πληροφορίες και το ρεπορτάζ του ThrakiSportS να βρεθούν ενώπιον της Επιτροπής που στεγάζεται στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι και να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, χωρίς να αποκλείεται και κάποια έκπληξη.

Η ΠΑΕ Ξάνθη αναμένεται να έχει τριπλή εκπροσώπηση. Ο αντιπρόεδρός της Γιώργος Στράτος που τυγχάνει να έχει και δικηγορική ιδιότητα, θα είναι ο ένας από τους τρεις δικηγόρους που αναμένεται να παραστούν ενώπιον της Επιτροπής. Ήταν άλλωστε εκείνος που είχε παραβρεθεί και στην συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου, όταν και δόθηκε η αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων που είχε προκηρυχθεί για τότε αλλά και της απουσίας των άλλων δύο δικηγόρων που έχουν αναλάβει να δουλέψουν για την υπόθεση της Ξάνθης. Αυτοί είναι, όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, ο δικηγόρος Αθηνών Χάρης Δασκαλάκης, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό στην προηγούμενη συνεδρίαση καθώς και ο δικηγόρος Αλεξανδρούπολης και καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Κομοτηνής Χρήστος Δετσαρίδης, ο οποίος επίσης απουσίαζε και είναι ιδιαίτερα γνωστός στην θρακιώτικη φίλαθλη κοινή γνώμη από την παλιότερη εμπλοκή του με τα διοικητικά ομάδων στον Έβρο αλλά και την συχνή παρουσία του στο γήπεδο των Πηγαδίων. Μάλιστα, ήταν μεταξύ των ομιλητών για τον Χρήστο Πανόπουλο στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πριν τρία χρόνια.

Η πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε βάρος της οποίας υπάρχει επίσης καταγγελία από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναμένεται να εκπροσωπηθεί από τους νομικούς της συμβούλους Αχιλλέα Μαυρομάτη και Λάμπρο Μπίρδα. Αμφότεροι είχαν δώσει το παρών και στην συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου αλλά είχαν δηλώσει ότι αδυνατούν να παρασταθούν λόγω της αποχής των δικηγόρων εκείνη την ημέρα. Μία φήμη ότι ενδέχεται να παραστεί και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Μάκης Γκαγκάτσης, που τυγχάνει επίσης δικηγόρος, μάλλον ελέγχεται ως αναληθής αλλά τίποτα δεν αποκλείεται να συμβεί αν αποφασίσει να αναβαθμίσει την εκπροσώπησή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες την προηγούμενη φορά είχαν εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους Αθηνών Γιάννη Χατζησαββάογλου και Δημήτρη Καρπετόπουλο. Ο τελευταίος, αν σας προκαλεί αίσθηση το επίθετο, είναι ο αδερφός του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Καρπετόπουλου που εργάζεται μεταξύ άλλων στην εφημερίδα «Τα Νέα» του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Δημήτρης Καρπετόπουλος ειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο και σπούδασε την δεκαετία του ’90 στην Νομική Σχολή Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Για αρκετούς θα είναι έκπληξη αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός επιλέξει να εκπροσωπηθεί ενώπιον της ΕΕΑ και από την γενική του διευθύντρια Λίνα Σουλούκου, επίσης δικηγόρο στο επάγγελμα, που ήταν και εκείνη που είχε εμφανιστεί στις 4 Δεκέμβρη για να κάνει την καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ, αλλά είχε απουσιάσει από την συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου που αναβλήθηκε (όπως όμως είχαν απουσιάσει προς έκπληξη όλων και τα μέσα ενημέρωσης ιδιοκτησίας ή επιρροής του Βαγγέλη Μαρινάκη).

Από εκεί και πέρα, ενώπιον της ΕΕΑ αναμένεται να βρεθεί, όπως δήλωσε και στα Πηγάδια, ο Αλέξης Κούγιας τόσο με τη δικηγορική του ιδιότητα όσο και με αυτήν του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, προκειμένου να κάνει πρόσθετη παρέμβαση κατά της Ξάνθης και υπέρ ουσιαστικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κάτι τέτοιο πάντως δεν είχε κάνει στις 19 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα ακόμα και τα μέλη της ΕΕΑ να απορούν προς τους δημοσιογράφους για την πρόσθετη παρέμβαση της Λάρισας διευκρινίζοντας ότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στην Επιτροπή για κάτι τέτοιο. Κατά συνέπεια το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να βρεθούν ενώπιον της ΕΕΑ και να διασταυρώσουν τα ξίφη τους Στράτος, Δασκαλάκης, Δετσαρίδης (από πλευράς Ξάνθης), Μαυρομάτης, Μπίρδας (από πλευράς ΠΑΟΚ), Χατζησαββάογλου, Καρπετόπουλος (από πλευράς Ολυμπιακού) και Κούγιας (από πλευράς ΑΕΛ) χωρίς να αποκλείεται κάποια άλλη πρόσθετη παρέμβαση από άλλη ομάδα ή κάποια επιπλέον παρουσία δικηγόρου από τις προαναφερθείσες, αν αποφασιστεί να αναβαθμίσουν την εκπροσώπησή τους κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους.