«Μισό εκατ. για Φασίδη, πιο λίγα για Μελιόπουλο» – Στη φορά από τα ΜΜΕ Μαρινάκη τα συμβόλαια Ξάνθης-ΠΑΟΚ

Παραμονή της συζήτησης στην ΕΕΑ της υπόθεσης της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά των ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ, τα ΜΜΕ της πλευράς Μαρινάκη συνέχισαν τον «επικοινωνιακό πόλεμο» βγάζοντας πλέον στο φως της δημοσιότητα ακόμα και συμβόλαια μεταγραφών παικτών της Ξάνθης στον δικέφαλο του βορρά.

Οι ιστοσελίδες in.gr, tanea.gr, tovima.gr και to10.gr με πανομοιότυπα άρθρα τους φέρνουν στο φως της δημοσιότητας το συμβόλαιο με το οποίο έγινε η μεταγραφή του Φασίδη από την Ξάνθη στον ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι από αυτό αλλά και τα υπόλοιπα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας «προκύπτουν σαφώς οι ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης», τις οποίες καλείται να διερρευνήσει η ΕΕΑ.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις και το κείμενο που τις συνοδεύει στα προαναφερθέντα ΜΜΕ, «το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το εντυπωσιακό ποσό των 500.000 ευρώ + το ΦΠΑ στην Ξάνθη, για να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή Βασίλη Φασίδη. Έναν παίκτη, στα 23 του χρόνια, προερχόμενο από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο και με μόλις 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ξάνθης, από τη σεζόν 2005-06!».

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που αποκαλύφθηκε και σχολιάζεται από τα συγγεκριμένα ΜΜΕ, «ο ΠΑΟΚ όχι μόνο πλήρωσε μισό εκατομμύριο, συν το ΦΠΑ μιας μεταγραφής που δεν ανακοίνωσε ποτέ και προσπάθησε να την κρατήσει κρυφή με κάθε τρόπο, αλλά έδωσε τα λεφτά σε μόλις δύο δόσεις των 250.000 ευρώ. Και σε διάστημα μόλις 15 ημερών: Στις 05 Ιουνίου 2019 η πρώτη δόση και στις 20 Ιουνίου 2019 η δεύτερη δόση. Και όλα αυτά, την ώρα που η μεταγραφή του Μελιόπουλου, ενός εκ των κορυφαίων ταλέντων στη χώρα, στοίχισε 425.000 στους Θεσσαλονικείς!». Τα ίδια μέσα συμπληρώνουν: «Για την ιστορία, ο Μελιόπουλος αποτέλεσε στόχο όλων των μεγάλων ομάδων, ενώ σε μόλις 1,5 χρόνο έφτασε να έχει περισσότερες συμμετοχές συνολικά, από τον κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερό του, Βασίλη Φασίδη».

Τα δημοσιεύματα καταλήγουν επισημαίνοντας ότι «η υπόθεση Φασίδη, όπως και όλες οι υπόλοιπες μεταγραφικές “συναλλαγές” μεταξύ της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, αναμένεται να αποτελέσουν θέμα διερεύνησης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να μπουν στο μικροσκόπιο του φορέα, που καλείται να διαπιστώσει εάν όντως προκύπτει ζήτημα πολυϊδιοκτησίας μεταξύ τους, με κοινό παρονομαστή τον Ιβάν Σαββίδη». Από την ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο για την υπόθεση Φασίδη, που αποκάλυψαν την Τρίτη τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη, προφανώς στην τελική ευθεία της επικοινωνιακής στρατηγικής του Ολυμπιακού ενόψει της συζήτησης την Παρασκευή στην ΕΕΑ.