Δίωξη στον Ολυμπιακό και σοβαρή πιθανότητα να αγωνιστεί χωρίς κόσμο με την Ξάνθη

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηαϊκό και πλέον κινδυνεύει με τιμωρία έδρας 2 έως 4 αγωνιστικές. 

Όπως αποκάλυψε το sdna, ο αθλητικός δικαστής της Super League έστειλε την υπόθεση των επεισοδίων στο Καραϊσκάκη ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και την Αστυνομία όπου υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού, στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Ο κ.Χριστόφορος Μάρκου έστειλε μαζί και συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή της Super League με φωτογραφίες από τον ακριβή χώρο των επεισοδίων ζητώντας του να επιληφθεί και να ασκήσει δίωξη για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου εφόσον το κρίνει.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι, ο αναπληρωματικής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε τελικά δίωξη στην “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ με βάση το άρθρο 15 4β, το οποίο προβλέπει τιμωρία έδρας από 2 ως 4 αγωνιστικές και πρόστιμο 50.000 ως 250.000 ευρώ. 

Τα τέσσερα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι με Καλαμάτα (Κύπελλο), Άρη, Ξάνθη και Πανιώνιο. Συνεπώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο εφόσον κριθεί ένοχος ο Ολυμπιακός, να παίξει με την Ξάνθη κεκλεισμένων των θυρών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,15 4β και 25 παρ. 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.