Απονεμήθηκαν τα σήματα διεθνών διαιτητών σε Χασάν Κούλα, Τζήλο, Κουρομπίλια και άλλα 26 άτομα

Σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθηνάς, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Ευάγγελου Γραμμένου και του ειδικού εμπειρογνώμονα των FIFA και UEFA Πετρ Φούσεκ, παραδόθηκαν από τον Βίτορ Μέλο Περέιρα και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας τα σήματα FIFA στις/στους Έλληνες διεθνείς Διαιτητές και Βοηθούς Διαιτησίας για το 2020.

Ανάμεσά στους διεθνείς και για το 2020 είναι ο Ξανθιώτης Χασάν Κούλα στους βοηθούς, ο Θανάσης Τζήλος που ξεκίνησε την διαιτησία από την ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και η Χρύσα Κουρομπίλια που ξεκίνησε από την ΕΠΣ Θράκης.

Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα, αφού ευχαρίστησε τους Γραμμένο και Φούσεκ για την παρουσία τους στην εκδήλωση και ευχήθηκε Καλή Χρονιά σε όλους τους παρευσρισκόμενους, τόνισε, απευθυνόμενος προς τις/τους αξιωματούχους διαιτησίας:
“Είμαστε σήμερα εδώ για να σας παραδώσουμε τα σήματα της FIFA. Πρόκειται στ΄αλήθεια για μια μεγάλη διάκριση και μεγάλη επιτυχία. Τα μέλη της Επιτροπής το έχουμε ζήσει όταν ήμασταν εν ενεργεία και πραγματικά, όπως έχουμε πολλάκις συζητήσει μεταξύ μας, περιμέναμε με χαρά και ανυπομονησία τη στιγμή που θα γινόμασταν μέρος ενός διεθνούς αγώνα. Είχαμε πάντα την αίσθηση ότι εκπροσωπούμε όχι μόνο τη διαιτησία της χώρας μας, αλλά και την ίδια τη χώρα μας, γι αυτό και πιστεύουμε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή.
Θα σταθώ επίσης στο γεγονός ότι ο αριθμός των 29 διεθνών Διαιτητών και Βοηθών είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά, ενώ ξεπεράσαμε κατά τρία άτομα τον περσινό αριθμό. Επίσης, για πρώτη φορά η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί και στο Ποδόσφαιρο Άμμου. Είναι προφανές λοιπόν ότι έχει καταβληθεί σοβαρή προσπάθεια, την οποία αναγνωρίζουμε και σας ζητούμε να συνεχίσετε με ακόμη μεγαλύτερη προσήλωση, να έχουμε καλύτερες διαιτησίες και να μειώσουμε τα λάθη, ώστε να συνεισφέρουμε στη βελτίωση του ποδοσφαίρου, του οποίου οι διαιτητικές ομάδες αποτελούν αναπόσπαστο και σημαντικότατο μέρος. 
Θέλω να σας συγχαρώ και να σας τονίσω ότι η Επιτροπή είναι πάντα μαζί σας και έχετε την αμέριστη στήριξή μας”.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος τόνισε στην ομιλία του:
“Πρόεδρε και μέλη της ΚΕΔ, αγαπητοί Διαιτητές και Βοηθοί Διαιτητές, Καταρχάς να σας ευχηθώ Καλή και δημιουργική Χρονιά. Βρίσκομαι κοντά σας για δύο λόγους:
Πρώτον, για να τιμήσω κι εγώ όσους απολαμβάνουν την ξεχωριστή διάκριση να εκπροσωπούν τη χώρα μας στα διεθνή γήπεδα. Τους συγχαίρω για την επιλογή, τους εύχομαι επιτυχείς διαιτησίες και να απολαύσουν αυτή τη μοναδική διεθνή ποδοσφαιρική εμπειρία. Δεύτερον, για να δηλώσω σε όλους σας, για μια ακόμα φορά, την απόλυτη στήριξη της Ε.Π.Ο. προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, το πρόσωπό του καθενός σας, και την αποστολή που εκπληρώνετε κάθε εβδομάδα, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες,
Δυστυχώς, και πάντως όχι με επιλογή της Ε.Π.Ο. ή της Κ.Ε.Δ., η διαιτησία παραμένει στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξακολουθεί να αποτελεί σύνηθες άλλοθι για αγωνιστικές αποτυχίες και αυτό δυσκολεύει πολύ την προσπάθεια της ομοσπονδίας και των διεθνών συνομοσπονδιών να εκτονωθεί ένα κλίμα που τεχνηέντως έχει δημιουργηθεί εις βάρος όλων. Προφανώς και όλα τα απαράδεκτα συμβάντα των τελευταίων 13 μηνών είναι κατάπτυστα και καταδικαστέα. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή και μέσα από τις δικές μας ενέργειες, οι αρμόδιες Αρχές να δώσουν απάντηση στο ερώτημα “ποιοι και γιατί”. Το ποδόσφαιρο, ενωμένο, έδωσε ήδη τη δική του απάντηση κι έτσι θα συνεχίσει να πράττει.

Θέλω όμως να τονίσω ότι όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας αποπροσανατολίζουν από τη δική σας υποχρέωση  να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη, να βελτιωθεί η απόδοσή σας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, να συνεχίσετε την προσπάθεια εκπαίδευσης και επιμόρφωσής σας στα διεθνή πρότυπα, να αποκτήσετε ακόμα πιο γρήγορα την απαιτούμενη εξοικείωση με το σύστημα VAR, το οποίο υιοθετήθηκε προκειμένου να αποτελέσει δικό σας εργαλείο για τη βελτίωση της απόδοσής και της ποιότητας των υποδείξεών σας.
Και στο πλαίσιο αυτό, σας καλώ να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Συγχαίρω τις και τους διεθνείς Δαιτητές και Βοηθούς Διαιτητές για την επιλογή, σας εύχομαι υγεία και επιτυχείς διαιτησίες».

Ο ειδικός εμπειρογνώμονας των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ τόνισε τα εξής προς τις/τους διεθνείς Διαιτητές και Βοηθούς:
“Συγχαίρω όλες και όλους τους κατόχους του τίτλου διεθνούς Διαιτητή και Βοηθού 2020 που παραλαμβάνουν σήμερα τα ειδικά σήματα της FIFA. Θέλω να εκφράσω τη στήριξη της FIFA και της UEFA προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και να καταδικάσω κάθε λογής δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος αξιωματούχων της διαιτησίας, όπως φυσικά και τις βίαιες επιθέσεις, αλλά και τις προσφυγές στον νόμο εναντίον διαιτητών.
Είναι πολύ σημαντικό οι ίδιοι οι διαιτητές να διατηρήσετε την μεταξύ σας ενότητα έχοντας τη στήριξη της ΚΕΔ, της Ομοσπονδίας και του μεγαλύτερου μέρους της Superleague, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα. Επιμένω στην ανάγκη κορυφαίων επαγγελματικών επιδόσεων από πλευράς διαιτητικών ομάδων.
Τέλος σας συγχαίρω επίσης για την απόφασή σας να αναστείλετε την αποχή, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρωτάθλημα και σας εύχομαι Καλή Χρονιά με επιτυχημένες διαιτησίες”.

Σήματα FIFA έλαβαν οι ακόλουθοι αξιωματούχοι διαιτησίας:
Διαιτητές: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος, Παπαπέτρου Αναστάσιος, Κομίνης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Τζήλος Αθανάσιος, Σκουλάς Εμμανουήλ, Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης.
Βοηθοί Διαιτησίας: Κωταράς Πολυχρόνης, Δημητριάδης Λάζαρος, Πετρόπουλος Τρύφων, Ακρίβος Χρήστος, Αλεξέας Ηλίας, Κούλα Χασάν, Νικολαΐδης Κων/νος, Μπουξμπάουμ Ράινχαρντ, Απτόσογλου Ιορδάνης, Νικολακάκης Βασίλειος.
Γυναίκες Διαιτητές: Αντωνίου Ελένη, Τσιοφλίκη Ανδρομάχη, Δεληγιάννη Αλεξάνδρα.
Γυναίκες Βοηθοί Διαιτησίας: Κουρομπίλια Χρυσούλα, Κομισοπούλου Γεωργία, Δέτση Μαρία, Παπαδοπούλου Ζωή.
Διαιτητές Futsal: Χριστοδουλής Βασίλειος, Αδαμόπουλος Αντώνιος, Ντάλλας Παναγιώτης.
Διαιτητές Ποδοσφαίρου Άμμου: Φίτσας Βασίλειος, Φίτσας Γεώργιος.