Κύπελλο Ελλάδας: Κάκη εμφάνιση για τον ΑΟΞ στα Πηγάδια και ήττα από τον Άρη έχοντας κορυφαίο τον πορτιέρο! Δύσκολη η ρεβάνς στο Χαριλάου

Κακή η Ξάνθη έχοντας MVP τον τερματοφύλακα Μπέντο ηττήθηκε δίκαια από τον φορμαρισμένο Άρη με 0-1 που είχε παράπονα από τον Θρακιώτη επόπτη Χρήστο Τζιώτζιο για ενα ακυρωμένο τέρμα και με το ίδιο σκορ πέρασε νικηφόρα από τα παγωμένα Πηγαδια.

Ο προπονητής του ΑΟΞ Γιώργος Παράσχος με το μυαλό στο παιχνίδι στον Βόλο και δευτερευόντας στο κύπελλο, έκανε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το νικηφόρο ματς επί της Λάρισας ενώ ο Μίχαελ Ένινγκ έχοντας το κύπελλο βασικό του στόχο από την άλλη, επέλεξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που ξεκίνησε στο νικηφόρο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Άρης ήταν κυριάρχος του αγώνα απείλησε με τον Λούκας Σάσα στο 7′ και στο 11′ όταν Βίτορ Μπέντο πραγματοποίησε διπλή επέμβαση, αρχικά σε απευθείας φάουλ του Χαβιέ Ματίγια κι εν συνεχεία στο σουτ του Μιχάλι Κόρχουτ πριν ανοίξει το σκορ. Στο 18′ ο Φετφατζίδης με εκπληκτική πάσα βρήκε τον Λάρσον καιο Σουηδός έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Ιντέγε που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέντο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο δεν δημιούργησαν ευκαιρίες, πλην ενός σουτ του Ντουρίτσκοβιτς στο 31′ που κατέληξε ψηλά αουτ και στο 41′ του Σόσα που ωστόσο, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Χουλιάν Κουέστα.

Οι «κίτρινοι» ήταν πιο δραστήριοι και στο β’ ημίχρονο και έφτασαν σε διάστημα δύο λεπτών σε δυο περιπτώσεις κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 66′, έπειτα από ωραίο συνδυασμό, ο Κόρχουτ έκανε τη σέντρα για τον Φετφατζίδη που έπιασε το μονοκόμματο σουτ, ωστόσο στην αριστερή γωνιά του ο Μπέντο έδιωξε σε κόρνερ από την οποία ο Δεληζήσης, έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Φραν Βέλεθ, ανενόχλητος έστειλε την μπάλα άουτ. Στη συνέχεια ο Μπέντο είπε και πάλι «όχι» σε σουτ του Φετφατζίδη στο 73′, ενώ στο 87′, έπειτα από γύρισμα του Ρόουζ, ο Ντουρμισάι έπιασε αερα από πλεονεκτική θέση.

Στο 88′ λεπτό ο Μαντσίνι, μετά από υπέροχη ενέργεια του MVP του αγώνα Φετφατζίδη σκόραρε, ωστόσο το γκολ του Αργεντινού ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ από τον επόπτη Τζιώτζιο σε μια δύσκολη και οριακή φάση, ενω δεν υπάρχει VAR σε αυτή την φάση του κυπέλλου. Στο 90′ στην αντεπίθεση, ο Φοσέ μετά από πάσα του Τερκλι έχασε την μοναδική ευκαιρία της Ξάνθης, να ισοφαρίσει και ετσι τα πραγματα ελιναι δύσκολα την επόμενη Τρίτη στο Χαριλάου.

Καλός ο διαιτητής Κουμπαράκης από την ΕΠΣ Θράκης και ο Δραμινός Χατζηνακος με τον Τζιώτζιο εκτος του γκολ να ελέγχεται και για μια ακόμη φάση στο β’ ημίχρονο όταν έκοψε με οφ σαιτ επίθεση των κίτρινων.

Κίτρινες: Λισγάρας, Τζουρίτσκοβιτς

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Τέρκι, Λισγάρας, Καμαρά, Μπαριέντος (72′ Κοβάσεβιτς), Μουλέν (58′ Ντε Αμορίμ), Σόσα, Καρασαλίδης, Κασάδο (72′ Φοσέ), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα (69′ Μαντσίνι), Φετφατζίδης, Λάρσον (59′ Ντουρμισάι), Ιντέγε (81′ Μπα).