Δηλώσεις Γαβριηλίδη για την αναβολή του Αστέρας-ΑΕΚ και την «περίεργη» απόφαση Αυγενάκη

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ και κλήθηκε να μιλήσει για την αλληλουχία γεγονότων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα του Αστέρας Τρίπολης με την ΑΕΚ.

Ερωτηθείς για τους λόγους που προτιμήθηκε η αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ και όχι του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου εξέφρασε την άγνοιά του, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για αποκλειστική απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Χαρακτήρισε μάλιστα περίεργο το χρονικό όριο των δέκα ημερών που δίνεται για την αναβολή και εξήγησε μια σειρά από προβλήματα που αυτή δημιουργεί. Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης είπε:

«Αρχικά η αστυνομία κατέθεσε ένα αίτημα, το οποίο αφορούσε μόνο το ματς Καλαμάτα – Ολυμπιακός. Σύμφωνα με αυτό έλεγε ότι το γήπεδο δεν προσφέρεται για τέτοιους αγώνες. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό, αφού είχε προηγηθεί ο αγώνας της Καλαμάτας με τη Λάρισα, ο οποίος έγινε κανονικά χωρίς προβλήματα. Μάλλον κάποιοι θα ήθελαν να ξεφύγουν από τις υποχρεώσεις τους. Μας προέτρεψαν να γίνει το ματς σε γήπεδο άλλης πόλης, ωστόσο, κάτι τέτοιο ματαιώθηκε, αφού δικαίως ξεσηκώθηκαν οι Καλαματιανοί. Μετά ήρθε στην επιφάνεια το θέμα με την ώρα. Μετά από κάθε κλήρωση, περιμένουμε ως ΕΠΟ αν οι ομάδες έχουν συγκεκριμένα αιτήματα για ημέρες και ώρες γιατί θέλουμε να τους διευκολύνουμε όσο γίνεται καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε Τρίτη, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός Τετάρτη. Δεν το προσέξαμε την πρώτη στιγμή και τους βάλαμε και τους δύο να παίξουν Τετάρτη στις 3 μ.μ.. Αργότερα σε συνεννόηση με τις ομάδες και το κανάλι καταλήξαμε πως με τις δύο ώρες διαφορά καλύπτονται όλοι. Δεν μίλησε κανένας τότε όταν κάναμε την αλλαγή πριν μια εβδομάδα, ενώ όλοι το ήξεραν, και η αστυνομία. Τι συνέβη χθες παραμονή του αγώνα δεν ξέρω. Εμένα μου φαίνεται περίεργος και το όριο των δέκα ημερών για την αναβολή. Δηλαδή πριν τις δέκα ημέρες υπάρχει κίνδυνος να πλακωθούν οι οπαδοί και μετά τις δέκα ημέρες όχι;»

Για τους λόγους που αναβλήθηκε το ματς της ΑΕΚ και όχι του Ολυμπιακού, ο Μάνος Γαβριηλίδης ανέφερε: «Το αίτημα της αστυνομίας ήταν να μη γίνει το ένα από τα δύο παιχνίδια. Γιατί αποφασίστηκε να μη γίνει της ΑΕΚ δεν το ξέρω. Κάποιο λόγο θα είχε ο κ. Υφυπουργός. Όταν ορίσαμε τα δύο παιχνίδια με δύο ώρες διαφορά κανείς δεν έφερε αντίρρηση και ξαφνικά χθες το βράδυ δημιουργήθηκε θέμα. Πρόβλημα υπάρχει και με το όριο των δέκα ημερών. Αν δεν αρθεί η απαγόρευση του δεκαήμερου δεν μπορούμε να ορίσουμε το ματς την επόμενη Τετάρτη και έτσι θα υπάρχει πρόβλημα και με τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, στο οποίο είναι να γίνει στις 29 Ιανουαρίου η ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα».