Έξι χρόνια από την εξαγγελία για το νέο κλειστό της Αλεξανδρούπολης έχει γίνει μόνο… μια τρύπα στο νερό

Ηταν Ιανουάριος του 2014, του Αϊ Γιαννιού, όταν εξαγγέλλονταν από τα Γραφεία του Εθνικού με τον πιο ρητό τρόπο η κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Παρόντες την εκδήλωση, που ουσιαστικά είχε χαρακτήρα προεκλογικής φιέστας, ο τότε δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο τότε περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Η εξαγγελία αφορούσε έργο δίπλα στο νέο κολυμβητήριο προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ και χωρητικότητας 3,5 χιλιάδων θέσεων, αριθμοί που από την πρώτη στιγμή φάνηκαν παράλογοι στο ThrakiSportS που με αναλυτικά ρεπορτάζ παρακολουθεί εδώ και χρόνια την συγκεκριμένη υπόθεση.

Εξι ολόκληρα χρόνια μετά έχει γίνει… μια τρύπα στο νερό. Το νέο κλειστό γυμναστήριο δεν έχει ποτέ ξεκινήσει, για την ακρίβεια ούτε τελική μελέτη δεν έχει γίνει παρά τις μακέτες που κατά καιρούς εμφανίστηκαν και προβλήθηκαν στα ΜΜΕ. Από τα 18 εκατομμύρια το νέο προϋπολογισμένο κόστος έχει περιοριστεί στο μισό, έχουν δεσμευθεί από το ποσό αυτό επίσης το μισό, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι πολύ δύσκολα η τότε εξαγγελία θα γίνει πράξη.

Και από τους εξαγγέλοντες, ο τότε δήμαρχος Λαμπάκης είναι πλέον αντιπολίτευση, ο δεν τότε περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης έχει πέντε χρόνια που έχει εξαφανιστει από το πολιτικό προσκήνιο…