Αποκαλύψεις για μυστική πώληση Φασίδη στον ΠΑΟΚ και κρυφό δανεισμό του πίσω στην Ξάνθη

Τέσσερις μέρες πριν την εκδίκαστη της καταγγελίας για τις πιθανές σχέσεις ΠΑΟΚ-Ξάνθης, ένα νέο στοιχείο φέρνουν στο φως της δημισιότητας τα μέσα ενημέρωσης της πλευράς Μαρινάκη που δημιουργούν ακόμα πιο έντονο κλίμα για την Ξάνθη.

Αυτή τη φορά η υπόθεση αφορά ένα από τα παιδιά που αναδείχθηκαν οι ακαδημίες της Ξάνθης και φέρεται να έχει πωληθεί μυστικά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να έχει επιστρέψει ως δανεικός στην Ξάνθη. Ο λόγος για τον Βασίλη Φασίδη.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα που εξασφάλισε η ιστοσελίδα «to10» από τη Super League και την ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ απέκτησε με μεταγραφή τον 23χρονο δεξιό μπακ χαφ Βασίλη Φασίδη το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο η μεταγραφή αυτή δεν έγινε ποτέ γνωστή, ούτε διέρρευσε ποτέ ως πληροφορία, ως φήμη ή ως ρεπορτάζ.

«Από μόνο του το γεγονός της αποσιώπησης προκαλεί αίσθηση και απορίες», σχολιάζει η ιστοσελίδα to10 και προσθέτει με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από το έγγραφο και προσθέτει: «Η μεταγραφή του Φασίδη κοινοποιήθηκε στην ΕΠΟ την 1η Ιουλίου 2019, ημέρα έναρξης της μεταγραφικής περιόδου. Με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει συμβόλαιο έως 30/06/2023.

Στις 2 Ιουλίου 2019, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε την ΕΠΟ και τη Super League για την εκ νέου παραχώρηση του Βασίλη Φασίδη στην ΠΑΕ Ξάνθη, με διετή δανεισμό (30/06/2021). Κάτι που επίσης δεν ανακοινώθηκε. Ούτε από τους Θεσσαλονικείς, αλλά ούτε και από την ακριτική ομάδα!»

Απορίες για τη συγκεκριμένη μεταγραφή προκαλεί επίσης, σύμφωνα με τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ, ότι «πέραν της απόκρυψής της από τα ΜΜΕ και τη μη ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν έχει συμπεριλάβει το όνομα του Φασίδη ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα της, όπως τους υπόλοιπους 15 παίκτες που έχει παραχωρήσει δανεικούς. Μάλιστα, στη σχετική σελίδα του ΠΑΟΚ με τους δανεικούς του, υπάρχουν κανονικά τα ονόματα των Αλέξανδρου Γκαργκαλατζίδη και Thibault Moulin, που επίσης αγωνίζονται δανεικοί στην ΠΑΕ Ξάνθη. Μετακινήσεις που έχουν ανακοινωθεί επίσημα».

Κάνοντας πάντως μια πρώτη αναζήτηση, το ThrakiSportS ανακάλυψε ότι κάπου μέσα στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ υπάρχει η αναφορά του Βασίλη Φασίδη ως παίκτη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες (κάντε κλικ ΕΔΩ).

Όπως γίνεται αντιληπτό και σχολιάζουν τα ΜΜΕ του Μαρινάκη, η… εν κρυπτώ μεταγραφή του Φασίδη, προκαλεί μια σειρά από σημαντικές απορίες, που ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, θα πρέπει να απαντήσουν. Αντιγράφουμε:

«1) Γιατί δεν ανακοίνωσαν επίσημα τη μεταγραφή, αλλά προτίμησαν να την κάνουν στο… σκοτάδι; Φοβήθηκαν κάτι ή απλώς το… παρέλειψαν;

2) Πόσα χρήματα έλαβε η ΠΑΕ Ξάνθη από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη συγκεκριμένη μεταγραφή ενός ρολίστα ποδοσφαιριστή της (28 συμμετοχές σε 4 χρόνια);».

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται τέσσερις ημέρες πριν την συζήτηση στην ΕΕΑ για το καθεστως ιδιοκτησίας της Ξάνθης. Η αλήθεια είναι ότι η Ξάνθη βρίσκεται στα σχοινιά, επικοινωνιακά δείχνει να χάνει το παιχνίδι, αλλά η συζήτηση της υπόθεσης δεν είναι μόνο επικοινωνία.

Το πρόβλημα στην περίπτωση μας είναι ότι όπως λέει και ο λαός, «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τοπ όνομα». Η ρετσινιά, ανεξαρτήτως της έκβασης στην ΕΕΑ θα βγει πολύ δύσκολα και αν δεν υπάρξει στρατηγική σε πολλά επίπεδα από την θρακιώτικη ΠΑΕ, γιατί μέχρι στιγμής δεν δείχνει να υπάρχει, οι κίνδυνοι ελλοχεύουν…

Γιατί ΠΑΟΚ – Ξάνθη έκρυψαν τη μεταγραφή Φασίδη; (Pics) | to10.gr