Αθλητάμπουρας: Ο Καζαμίας του 2020 με τις προβλέψεις για όλα τα μελλούμενα στον αθλητισμό της Θράκης

ΤΟ 2019 ΠΕΡΑΣΕ αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει όμως στο 2020 που μόλις ξεκίνησε; Αν θέλετε να είστε ενημερωμένοι, απόλυτα διαβασμένοι και μπροστά από τις εξελίξεις, διαβάστε τον ξεχωριστό Καζαμία του ThrakiSportS. Τον ετοίμασε με ιδιαίτερη προσήλωση ο “Αθλητάμπουρας”, που ως γνωστόν εδώ και μερικούς μήνες για την ιστοσελίδα μας αποκαλύπτει το αθλητικό παρασκήνιο στην Θράκη. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο συγγραφέα. Απολαύστε τον!!!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Στις 10 του μήνα συνεδριάζει η ΕΕΑ για την περίφημη καταγγελία Ολυμπιακού κατά Ξάνθης και ΠΑΟΚ αλλά για ακόμα μια φορά αναβάλλεται. Πάει για μια εβδομάδα μετά, η συνεδρίαση ξεκινά αλλά διακόπτεται ξανά με αίτημα της Επιτροπής να προσέλθουν αυτοπροσώπως ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης και ο Πανόπουλος. Πάει ακόμα μια εβδομάδα μετά αλλά ενώ όλοι έχουν έρθει, ένα τηλεφώνημα για βόμβα υποχρεώνει την αστυνομία να εκκενώσει όλο το υπουργείο Παιδείας και μοιραία η υπόθεση ξαναναβάλλεται. Κάπως έτσι φεύγει όλος ο μήνας, με τα δημοσιεύματα να δίνουν και να παίρνουν αλλά την αρμόδια Επιτροπή να μην έχει ασχοληθεί καθόλου με την υπόθεση.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Στις 14 Φλεβάρη βγαίνουν κρυφό ραντεβού σε ρομαντικό καφέ της Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικός Αυγερινός Μεσινέζης και η πρόεδρος του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη. Το γεγονός γίνεται αντιληπτό από τον πρώην αντιπρόεδρο του ΜΓΣ αλλά και του ΤΑΑ Αντώνη Τελόπουλο, ο οποίος βγάζει στο evrosonline παπαράτσι φωτογραφίες που αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια: ότι οι δυο ορκισμένοι εχθροί που απειλούν με μηνύσεις ο ένας τον άλλον, στην πραγματικότητα ζουν έναν κρυφό παθιασμένο έρωτα χάρη στον οποίον ο Ερασιτέχνης στέλνει στο ΤΑΑ όλη την νέα επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Εξηγείται έτσι πώς κατάφερε ο Εθνικός να άρει την απαγόρευση μεταγραφών και να ενισχυθεί με παίκτες, που τον φέρνουν ξαφνικά από πρώτο φαβορί για υποβιβασμό να χτυπά πλέι οφ.

ΜΑΡΤΙΟΣ: Ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία η φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο αλλά στην Θράκη επικρατεί το απόλυτο ξεκατίνιασμα ανάμεσα στους διάφορους επίσημους και ημιεπίσημους, διάσημους και άσημους που θέλουν να τρέξουν στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία και να κουβαλήσουν για μερικά μέτρα την ολυμπιακή φλόγα. Κατά την έλευση από την Κομοτηνή ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Γιάννης Βουλτσίδης σπεύδει ξανά να την σβήσει με κόκα κόλα, όπως είχε κάνει και το 2004 προκαλώντας σάλο. Το μεγάλο θέμα όμως προκύπτει στην Ξάνθη, όπου η Japan Tobacco που έχει εξαγοράσει την ΣΕΚΑΠ διοργανώνει ένα χάπενινγκ ώστε περνώντας από την πόλη να ανάψουν με την ολυμπιακή φλόγα 2.020 τσιγάρα ντουμανιάζοντας όλη την πόλη αλλά προκαλώντας και πολλές αντιδράσεις από τα ΜΜΕ του Μαρινάκη, που καταγγέλουν τον Ιβάν Σαββίδη (ξεχνώντας ότι έχει φύγει από την καπνοβιομηχανία).

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Πλησιάζει Πάσχα αλλά ακόμα στην απόφαση της καταγγελίας του Ολυμπιακού κατά Ξάνθης και ΠΑΟΚ δεν έχει βγει. Μετά την ΕΕΑ, το πόρισμα πήγε στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League που έριξε βαριά καμπάνα υποβιβασμού στην Ξάνθη, βγάζοντας λάδι τον ΠΑΟΚ. Όλοι διαμαρτύρονται και όλοι πανηγυρίζουν και η υπόθεση πηγαίνει στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου όμως ο Μαρινάκης έχει καταγγείλει ότι προεδρεύει ο πατέρας εργαζόμενου στο Open. Μέχρι να οριστεί δικαστής και να δικαστεί εκεί η υπόθεση, η Ξάνθη με προσωρινή διαταγή εξακολουθεί να παίζει αγώνας αλλά υπό αυτές τις συνθήκες το μυαλό μόνο στην μπάλα δεν είναι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει το τεχνικό δίδυμο του Τάκη Λεμονή και του Νίκου Αλέφαντου, που διαδέχθηκαν τους Παράσχο-Γκουτσίδη σε μια προσπάθεια να απεμπλακεί η Ξάνθη από την ρετσινιά του φιλοπαοκτσίδικου σωματείου. Η ΕΠΟ ορίζει ξένους δικαστές ζητώντας την συνδρομή των FIFA, UEFA και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ως ημερομηνία εκδίκασης ορίζεται η Μεγάλη Παρασκευή. Κλείνονται όλοι στην αίθουσα, κάποια στιγμή αρχίζει να πέφτει ξύλο ανάμεσα σε Σαββίδη και Μαρινάκη και αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, λίγο πριν την Ανάσταση, εκδίδεται η πρωτοφανής για τα χρονικά απόφαση που φέρνει την απόλυτη ανατροπή: με εντολή των ξένων δικαστών αποφασίζεται ο υποβιβασμός ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ενώ απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη η Ξάνθη. Μάλιστα, επειδή η απόφαση είναι από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο είναι άμεσα εκτελεστή και πλέον από το πουθενά η Ξάνθη μπαίνει πάλι στην εξάδα των πλέι οφ, ενώ καθίστανται άνευ αντικειμένου τα πλέι άουτ αφού είναι γνωστές και οι δυο ομάδες που θα υποβιβαστούν.

ΜΑΪΟΣ: Την ώρα που ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κάνουν σχέδια για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, η Ξάνθη με ξέφρενη πορεία στα πλέι οφ φτάνει μια ανάσα από το πρωτάθλημα. Την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την ΑΕΛ στα Πηγάδια, η οποία έχει έναν βαθμό περισσότερο και βολεύεται και με την ισοπαλία για να κατακτήσει το δεύτερό της πρωτάθλημα. Τα μεγάφωνα παίζουν από νωρίς το «Σουζάνα» που στο μεταξύ έχει γίνει το remake hit της χρονιάς, ο Πανόπουλος εμφανίζεται ξανά μετά από έναν χρόνο στο γήπεδο με τα κόκκινα παντελόνια του αλλά δηλώνεται ως μεταφραστής γιατί ξέρει πολλές ξένες γλώσσες και κάθεται στον πάγκο της ομάδας, όπως και ο έτερος μεταφραστής Αλέξης Κούγιας. Ως πολύγλωσσοι που είναι αρχίζουν έναν έντονο διάλογο στα γαλλικά που λίγοι καταλαβαίνουν και δυστυχώς αποτυγχάνει να καταγράψει και η κάμερα της ΕΡΤ με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ντοκουμέντα. Ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ και η ΕΠΟ αποφασίζει για το 2020 να μην δοθεί σε κανέναν το πρωτάθλημα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους Xanthifans και τους οπαδούς της Λάρισας που κάνουν κοινές διαδηλώσεις στα Τέμπη και τα Θρακικά Τέμπη, τον Νέστο δηλαδή.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Ξεκινά σε διάφορες πόλεις το Euro αλλά όλη η Ευρώπη ασχολείται πλέον με το ελληνικό ποδόσφαιρο, που χάρη σε αυτές τις ομορφιές αποτελεί καθημερινό ανάγνωσμα σε όλον τον διεθνή Τύπο. Η UEFA αποφασίζει το ποδοσφαιρικό Grexit και σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Πανόπουλος και ο Κούγιας αποφασίζουν να παραιτηθούν από μεγαλομέτοχοι των ομάδων τους και να αφήσουν τις μετοχές τους στον πρώτο ενδιαφερόμενο. Εκμεταλλεύεται την κατάσταση ο Αχιλλέας Μπέος, που στο μεταξύ έχει εκδιωχθεί από δήμαρχος Βόλου και ιδρύει τον Νέο Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «Θήτα» (από το αρχικό γράμμα σε Θράκη και Θεσσαλία), που αποτελεί την τεράστια συγχώνευση του Βόλου, της ΑΕΛ και του ΑΟΞ. Η νέα ομάδα δηλώνει έδρες τα δυο Αρένα σε Λάρισα και Πηγάδια, αφού πλέον ο Μπέος δεν θέλει να ακούει Βόλος. Παράλληλα αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά στην Θράκη αλλά επειδή δεν έχει εκλογές, τον διορίζουν εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού και ο Τσέπελης και ο Γκαράνης και ο Ζαμπούκης αλλά και ο Μαυρίδης, με αποτέλεσμα να παίζει μεγάλη μπάλα και στους τέσσερις μεγάλους δήμους της Θράκης.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Μπορεί στην Ευρώπη όλοι να ασχολούνται με το Euro, στην Ελλάδα όμως ασχολούνται με την τελική φάση του Πανελληνιου Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων, που φιλοξενείται στην Κομοτηνή με γκεστ σταρ για την ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης τον Αλέξη Κούγια. Ο Μπέος ως εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού σε όλους τους μεγάλους Δήμους της Θράκης, τον υποδέχεται στην Κομοτηνή αλλά απουσιάζει από τον τελικό, καθώς αποφασίζει να ταξιδέψει την ίδια μέρα στον τελικό του Euro στο Γουέμπλεϊ όπου η Ρουμανία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ακολούθως αποφασίζει να πάει και στο Τόκυο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ειδικά όταν μαθαίνει ότι το ThrakiSportS είναι από τα ελάχιστα ελληνικά μέσα που έχουν διαπίστευση και θα μπορέσει να καλύψει τις δραστηριότητές του στην διοργάνωση. Αναβάλει όμως για λίγες μέρες το ταξίδι του, καθώς στην Ξάνθη διοργανώνεται κατόπιν δικών του ενεργειών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών στην Κολύμβηση και οφείλει να δώσει το παρών. Όμως από το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό, οι αγώνες γίνονται στην… άσφαλτο κατά τα πρότυπα του γνωστού χάπενινγκ του ΚΟΞ και ο Αχιλλέας από κοινού με τον Τσέπελη βρίσκουν ευκαιρία να καταγγείλουν το ανάλγητο κράτος των Αθηνών που δεν έχει στείλει λεφτά για το νέο κολυμβητήριο.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Ευρισκόμενος πλέον στο Τόκυο, με συνοπτικές διαδικασίες ο Αχιλλέας Μπέος αναλαμβάνει το προμόσιον του Κώστα Μπανιώτη, που λέει αντίο στην ενεργό δράση με μια συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στο ύψος αλλά δεν καταφέρνει να ανέβει στο βάθρο για έναν πόντο. «Τι θα πει ένας πόντος;», λέει ο Μπέος μαινόμενος και τηλεφωνεί στην Ελλάδα ώστε ο Κούγιας να αναλάβει την σύνταξη της ένστασης που θα κατατεθεί και ο Πανόπουλος την σύνταξη των ανακοινώσεων που θα εκδοθούν. Η ΔΟΕ τρομάζει και με συνοπτικές διαδικασίες δίνει μετάλλιο και στον Μπανιώτη με το επιχείρημα ότι την στιγμή που έκανε την προσπάθειά του, ένας σεισμός από την μετακίνηση του Μπέου είχε σαν αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρήσει κατά έναν πόντο και έτσι στην πραγματικότητα το άλμα του να μετρηθεί κατά ένα εκατοστό μεγαλύτερο. Όλη η Ελλάδα πανηγυρίζει αλλά οι εφημερίδες στην Θράκη δεν αξιολογούν την είδηση του ολυμπιακού μεταλλίου άξια αναφοράς στα πρωτοσέλιδά τους, καθώς το γεγονός συνέβη Αύγουστο και ως γνωστόν τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις και για αυτό στην επαρχία δεν κυκλοφορούν και εφημερίδες.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Μετά τους Ολυμπιακούς οι Παραολυμπιακοί. Ο Ζαμπούκης σπεύδει πριν αναχωρήσει ο Μιχαλεντζάκης για το Τόκυο να του δωρήσει ένα ακόμα μπουρνούζι με το σήμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης για να τον συντροφεύει και ο Γκαράνης που θέλει και αυτος να δείξει κάτι, του δωρίζει προκαταβολικά μια δωρεάν συνδρομή στο γυμναστήριό του για όσο διάστημα μένει στην Κομοτηνή σπουδάζοντας στο ΤΕΦΑΑ. Ο Φεριώτης κολυμβητής καταφέρνει να κερδίσει ξανά τρία μετάλλια, ολυμπιακά αυτή τη φορά, για να γίνει ένας ζωντανός θρύλος των Παραολυμπιακών Αγώνων. Εχοντας εξαντλήσει τις τιμές με το όνομα στο κολυμβητήριο, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποφασίζει να τον τιμήσει με το χρυσό σκουφάκι της πόλης αλλά να φτιαχτεί και ένα ολόχρυσο άγαλμα του Μιχαλεντζάκη, προσφορά της Eldorado Gold. «Φλερτάρει πάλι ο Ζαμπούκης με τα Χρυσωρυχεία» καταγγέλλει ο Λαμπάκης, που επιμένει ότι χάρη στις δικές του επιχορηγήσεις και ενέργειες κατάφερε ο Εβρος να έχει και πάλι παραολυμπιονίκη και μάλιστα όχι μόνο σε ένα αγώνισμα.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Με καθυστέρηση λόγω διαδικαστικών και σκέτο δικαστικών θεμάτων αρχίζει το νέο πρωτάθλημα της Super League, στο οποίο μετέχουν κανονικά ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, καθώς αποφασίστηκε να συγχωνευθούν Super League 1 και Super League 2 μετά τις θέσεις που έμειναν κενές από την συγχώνευση – μαμούθ του Βολου, της Λάρισας και της Ξάνθης, αλλά και μια σειρά άλλες συγχωνεύσεις ομάδων. Συγχωνεύσεις έχουμε και στο μπάσκετ με τον Άρη που υποβιβάστηκε στην Α2 να αγοράζει το ΑΦΜ της Λάρισας και λίγο μετά επιτυγχάνεται συγχώνευση και με τον Λεύκιππο Ξάνθης ώστε με συνοπτικές διαδικασίες η ομάδα να ανέβει στην Α1 και να φιλοξενούνται αγώνες της Basket League στο Αμοιρίδειο. Ο Μάνταλος θέλει να γίνει μετά τον Σιώπη ο δεύτερος παίκτης από την Θράκη που θα μετακομίσει στην Τουρκία, σε μια περίοδο ωστόσο που έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο τους οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δεν τα καταφέρνει ωστόσο καθώς δεν επιτρέπονται διεθνείς μεταγραφές λόγω Grexit παραμένει στην ΑΕΚ και μπαίνει στην Αγιά Σοφιά, για το μεγάλο φιλικό με την ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου του δασκάλου του Μιχάλη Κακουλίδη που αφιερώνεται ρητά στην ποντιακή γενοκτονία, προκαλώντας την αντίδραση του Ερντογάν που κάνει καταγγελία σε ΕΠΟ, UEFA και FIFA για πολιτικά μηνύματα στον αθλητισμό.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Για πρώτη φορά στην Ιστορία των Νόμπελ η ίδια χώρα κατακτά περισσότερα των ενός βραβεία και μάλιστα με τα ίδια πρόσωπα. Η Ελλάδα μετά την αποτυχία Τσίπρα-Ζάεφ να βραβευθούν, έχει καταθέσει μια τριπλή υποψηφιότητα με τους Πανόπουλο, Κούγια και Μπέο. Οι τρεις τους έχοντας ενώσει τις δυνάμεις τους κατακτούν το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το βιβλίο «Η επιτομή της συγγραφής μια ανακοίνωσης», το οποίο περιλαμβάνει και ένα εκτενές παράστημα με όλες τις ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει. Επισης προτείνονται για το Νόμπελ Οικονομίας για την συγχώνευση των ομάδων τους στην οποία προχώρησαν εξοικονομώντας πολλά χρήματα και δείχνει το μέλλον της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας, καθώς και το φημισμένο Νόμπελ Ειρήνης για την άοκνη και ευγενή προσπάθειά τους να διδάξουν ήθος με την συνεργασία τους, παρά τις μεταξύ τους διαφορές στο παρελθόν και τις αλληλοκατηγορίες για «Σουζάνες», «Κατίνες» και «κραγμένες αδερφές».

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την ολοκλήρωση του απώτατου ορίου της θητείας της, πραγματοποιούνται οι εκλογές στην ΕΠΟ όπως και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες. Στην Ποδοσφαιρική ο Βαγγέλης Γραμμένος φεύγει, ο Βασίλης Τοροσίδης έρχεται καθώς από το καλοκαίρι έχει κρεμάσει τα παπούτσια του και πλέον του δίνεται η δυνατότητα να υπηρετήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από διοικητικό πόστο, έναν χρόνο μετά την τελευταία εμφάνισή του με τη γαλανόλευκη. Στο νεο Δ.Σ. συμμετέχουν και παιδιά του 2004 όπως ο Βρύζας και ο Ντέμης, ενώ άμισθοι σύμβουλοί του αναλαμβάνουν Πανιδης και Γκιρτζίκης. Ομοσπονδιακός προπονητής παραμένει ο Φαν’τ’Σιντ με βοηθό τον Νίκο Κεχαγιά και ομοσπονδιακός γιατρός ο Γκοδόλιας, ενώ ρόλο τιμ μάνατζερ έχει αναλάβει ήδη ο Γιάννης Παπατζίμ. Όλοι μαζί εύχονται στον Άγιο Βασίλη (Τοροσίδη) να καταφέρει την άρση του ποδοσφαιρικού Grexit, κάτι που αποφασίζει η UEFA ανήμερα Χριστούγεννα, σε μια συμβολική κίνηση καθώς υπενθυμίζεται ότι η αντίστροφη μέτρηση για αυτό ξεκίνησε από την Μεγάλη Παρασκευή. Εχοντας χάσει την συμμετοχή στο Nations League, η Εθνική Ομάδα προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ, όπου πλέον με βάση τα νέα δεδομένα γίνεται φαβορί για πρόκριση.

Και ζήσαν αυτοί καλά και ονειροπόλα και εμείς ακόμα καλύτερα. Καλή χρονιά!!! Χρόνια πολλά!!!

Ο Αθλητάμπουρας