Γ’ Εθνική: Με λυτρωτή τον Γκαβανόζη νίκησε Οφρύνιο και ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού η Αλεξανδρούπολη

Με γκολ του Σεβαστού Γκαβανόζη στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης, η Ένωσης Αλεξανδρούπολης έκανε ποδαρικό με το δεξί στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για το 2020. Στην πρεμιέρα του β’ γύρου λύγισε με 1-0 τον Αετό Ορφανού και πέρασε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, εκμεταλλευόμενη την ήττα την ίδια ώρα του Κεραυνού Πέρνης στην Καβάλα.

Ο Γκαβανόζης εκμεταλλεύθηκε το λάθος κοντρόλ του γκολκίπερ Κυφωνίδη μετά από γύρισμα αμυντικου και βρήκε από κοντά τα δίχτυα, στην τελευταία ουσιαστικά φάση της αναμέτρησης, αφού από εκείνο το σημείο και μετά το ματς πήγε στην δύναμη με τους Εβρίτες να κρατάνε την άμυνα και τους Καβαλιώτες να πιέζουν χωρίς αποτέλεσμα.

Αν πάντως μέχρι εκείνο το σημείο άξιζε μια ομάδα να ανοίξει το σκορ, αυτή ήταν η Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα, πέντε λεπτά πριν το γκολ είχε και δοκάρι με τον Γκουντενούδη μετά από κόρνερ, ενώ ο σκόρερ Γκαβανόζης είχε στο 52′ μακρινό σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα. Η Αλεξανδρούπολη έχασε άλλη μια ευκαιρία με άουτ σουτ του Μαλτέζου στο 53′ από πάσα του Καρακασίδη, ενώ για τους φιλοξενούμενους μόνη αξιόλογη φάση ήταν ένα σουτ του Δουμάνη μέσα από την περιοχή στο 47′ που βρήκε στα χώματα και κατέληξε σε κόρνερ.

Το πρώτο ημίχρονο είχε κυλήσει χωρίς σπουδαίες φάσεις, με τις δυο ομάδες να μοιάζονται τις εντυπώσεις. Στο 6′ ο Παυλίδης έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ στη μοναδική φάση του Αετού, ενώ στο 44′ σουτ του Μαλτέζου έβγαλε ο Κυφωνίδης. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Μιχάλης Ελευθεράκης της ΕΠΣ Ξάνθης με βοηθούς τους συμπατριώτες τους Σαββόγλου και Σπάρταλη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Μαυρομάτης, Γκουντενούδης, Λίτσιος, Κομεσίδης, Πατσιώρας, Γκαβανόζης, Μαλτέζος, Τοπαλίδης, Καρακασίδης, Αμπραχαμιάν.

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ (Μαγκαφίνης): Κυφωνίδης, Θεοδοσιάδης, Καμπτατζής, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Ουζούνογλου, Αποστολίδης, Δουμάνης, Τσιλόγλου.