Γ’ Εθνική: Με αφηνιασμένο Γκέκα νίκη σωτηρίας του Αβάτου με ανατροπή σε 5 λεπτά επί της Πέρνης

Με πρωταγωνιστή τον Κοσμά Γκέκα που σημειωσε δυο τέρματα, ο Άρης Αβάτου κατάφερε να φτάσει με ανατροπή στη μεγάλη νίκη επί του Κεραυνού Πέρνης και να βρίσκεται 8 βαθμούς πάνω από την καβαλιώτικη ομάδα, η οποία βρίσκεται πλέον ακριβώς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Όλα κρίθηκαν στο διάστημα ανάμεσα στο 64′ και ο 68′. Στο πεντάλεπτο αυτό ο Γκέκας με δυο προσωπικά του τέρματα ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση. Αρχικά μετά από εξαιρετική συνεργασία των γηπεδούχων, βγήκε μόνος απέναντι στον Ψυχουδάκη και αφού κέρδισε την κόντρα πλάσαρε σε κενή εστία για την ισοφάριση ενώ λίγο μετά από γύρισμα του Μπουνταγκίδη πέτυχε το ένατο φετινό του τέρμα και χάρισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στον Άρη.

Μέχρι εκείνο το σημείο προηγούνταν ο Κεραυνός Πέρνης χάρη σε ένα τέρμα του Τζουμάνη πριν την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου της αναμέτρησης. Ο σκόρερ έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε εύστοχα, εκμεταλλευόμενος μια αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και ανοίγοντας έτσι το σκορ. Πάντως, μπορεί να δέχτηκε το γκολ, ωστόσο έχασε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και ο Άρης Αβάτου με δυο σουτ του Ζωσιμίδη, ένα ακόμα του Τσάπαρη και μια κεφαλιά του Χριστοφορίδη.

Ο Άρης Αβάτου είχε ξεκινήσει δυναμικά και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Τσάπαρη να χάνει δυο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, στην πρώτη με κοντινό πλασέ από γύρισμα του Γκέκα και στην δεύτερη με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Μετά τα δυο τέρματα του Γκέκα το παιχνίδι άναψε, αλλά περιοριζόταν κυρίως στον χώρο του κέντρου και με σωστό στήσιμο η ομάδα του Ξανθόπουλου κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα. Διαιτητής της αγώνα ήταν ο Σάκης Λάπατας με βοηθούς τους Δανδανίδη και Γαρδικιώτη από την ΕΠΣ Θράκης.

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαπάς, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Λαφάρας (46′ Μπουλούτ), Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης (46′ Κρασώνης), Βελή Μεμέτ Χακάν, Γκέκας, Τσάπαρης, Ζωσιμίδης (46′ Ψεμματάς).

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ (Μαλαματας): Ψυχουδάκης, Μπαντάνης, Μαλαμίδης, Δ. Μαρκάκης, Κωνσταντάρας, Λάσπατζης, Μιχ. Μελισσόπουλος (65′ Ηλ. Μαρκάκης), Τσάκωνας, Κλοκίδης, Αλ. Μελισσόπουλος, Τζουμάνης.