Super League: Ορίστηκε και τακτική ΓΣ στην ΠΑΕ Ξάνθη μετά την έκτακτη για την ΑΜΚ

Μία εβδομάδα πριν το ThrakiSportS αποκάλυψε ότι έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση στην ΠΑΕ Ξάνθη για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας κατά ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπως προέκυπτε από το έγγραφο που δημοσιοποίησε το ThrakiSportS, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, παραμονή της κρίσιμης συζήτησης στην ΕΕΑ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη και εφόσον δεν υπάρξει απαρτία (που με βάση την μετοχική σύνθεση θα είναι δύσκολο να μην υπάρξει και ο μόνος λόγος θα είναι να μην το θελήσει ο ίδιος ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης), έχει οριστεί ως δεύτερη επαναληπτική ημερομηνία η 29η Ιανουαρίου.

Ενδιαμέσως όμως έχει εκδοθεί πρόσκληση και για τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Ξάνθη. Αυτή θα πραγματοποιηθεί και πάλι στα Πηγάδια την 20η Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη. Ως θέματα ορίζονται η έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού του ΔΣ για την προηγούμενη εταιρική χρήση (στην ΠΑΕ το έτος δεν είναι ημερολογιακό αλλά καλύπτει την περίοδο από το καλοκαίρι του 2018 ως το καλοκαίρι του 2019), η απαλλαγή των μελών του ΔΣ αλλά και των ελεγκτών από οποιαδήποτε ευθύνη για τυχόν ζημίες που προέκυψαν σε αυτήν την χρήση (την 29η για την ΠΑΕ Ξάνθη, όπως αναφέρεται) και η εκλογή ελεγκτών για τη νέα χρήση από την δεξαμενή των συνεργαζόμενων ορκωτών λογιστών.

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση του ΔΣ η τακτική Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία διαφορετική από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την ΑΜΚ, αν και θα μπορούσαν να οριστούν ίδια ημερομηνία με διαφορετικές ώρες απλά, ώστε να διεξαχθούν και οι δύο απρόσκοπτα (κατά τη λογική της λαϊκής ρήσης «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»), χωρίς να χρειάζεται να πηγαινοέρχονται στην Ξάνθη οι μέτοχοι της ΠΑΕ Ξάνθη.