Γ’ Εθνική: Αγχωτική νίκη στην επιστροφή Τορομανίδη για τον Ορφέα Ξάνθης επί του ουραγού Θεολόγου

Tην νίκη που χρειαζόταν ώστε να ξαναμπεί στην μάχη της παραμονής στο ντεμπούτο του 2010 αλλα και του Θόδωρου Τορομανίδη που επέστρεψε από την Κρήτη στην αγαπημένη του ομάδα πήρε ο Ορφέας Ξάνθης με 2-1 επί της καταδικασμένου και ουραγού Δόξας Θεολόγου με 2-1 αν και αγχώθηκε στο φινάλε.

Ο Ορφέας μπήκε δυνατά και στο 2′ κέρδισε πέναλτι απο ανατροπή του Νιζάμη στον Νικο Μελισσόπουλο αλλά ιο ίδιος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αγραφιώτη που έπεσε σωστα στην γωνία του κρατώντας το μηδέν. Λίγο αργότερα όμως στο 6′ ο νεαρός Κλέντις Ζιγκολάρι με ωραίο σουτ νίκησε τον Αγραφιώτη κάνοντας το 1-0. Ο Ορφέας ήλεγχε τον αγώνα και στο 26′ με ωράιο απ’ ευθέιας φάουλ του Θωμά Τσέκου έκανε το 2-0 δε’ιχνοντας ότι θα έχει εύυκολο απόγευμα κόντρα στην Δόξα που ήρθε με 13 πάικτες στην αποστολή.

Το σκορ δεν άλλαξε στο ημίχρονο με το δεύτερο μέρος να είναι μέτριο μέχρι που οι Θασίτες μπηκαν από το πουθενά στον αγώνα όταν ο Μάριος Λάττα 65′ με δυνατό σουτ μέιωσε σε 2-1. Η ομάδα όμως του Θεολόγου δεν ξαναπείλησε αντίθετα ο Ορφέας στο 75′ είχε ένα καλό σουτ του Μαυρούπολου πού έδιωξε δύσκολα ο Αγραφιώτης, όπως έκανε δυο φορές και στο 85′ στα σουτ του Ξαντινίδη. Το σκορ δεν αλλαξε με τον Ορφέα έστω και αγχωτικά στο φινάλε να επικρατεί και να φτανει τους 12 βαθμούς, 2 λίγοτερους από την Πέρνη που αντιμετωπίζει την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο του ¨Αρη Αβάτου και την επόμενη αγωνιστική έχει δύσκολη αγωνιστική στην έδρα του με τον Νέστο Χρυσούπολης.

Καλή η διαιτησία των Θρακιωτών Σταφύλα, Τερζόπουλου της ΕΠΣ Έβρου και Δημητριάδη της ΕΠΣ Θράκης (φώτο xanthi-sport).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Χακή Τζαμπάζ, Βουλγαρίδης (74′ Ξαντινίδης), Χασάνογλου, Τορομανίδης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης, Τσέκος (46′ Σουκρήογλου), Μελισσόπουλος (46′ Κουκουρίγκος), Χαλήλ Ιμπράμ, Ζιγκολάρι

ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ: Αγραφιώτης, Μουλάι, Νιζάμης, Χατζηγεωργίου, Ζούλης, Μπλάτζιος, Μπουζίντι, Παπαδόπουλος, Λάτα, Αλωπούδης. Λαζαρίδης (60′ Ανθουλάκης)