Κανονικά την Κυριακή το ποδαρικό της Ξάνθης στο 2020 με αντίπαλο την ΑΕΛ στα Πηγάδια

Με μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα οι διαιτητές με την τελευταία τους ψηφοφορία ήραν την απόφαση για ομαδικό κώλυμμα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου και έτσι η προσεχής αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League θα διεξαχθεί κανονικά.

Σε αυτήν η Ξάνθη θα κάνει ποδαρικό στο 2020 υποδεχόμενη το απόγευμα της Κυριακής την Λάρισα.

Η απόφαση για αναστολή της αποχής ελήφθη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μετά από μια τρίτη ψηφοφορία που διεξήχθη μέσω email, από την οποία προέκυψε ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν επιθυμεί την αποχή.

Σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από τις τάξεις των διαιτητών και επικαλείται η ιστοσελίδα του Σπορ FM και βάσει των όσων συζητούσαν μεταξύ τους, η στάση τους άλλαξε για πολύ συγκεκριμένους λόγους:

Πρώτον, οι περισσότεροι εξ αυτών θεωρούν ότι αν επιμείνουν στην απόφασή τους για αποχή, εξυπηρετούν στην ουσία τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και παίζουν το παιχνίδι του. Μην ξεχνάμε ότι βασικό τους αίτημα είναι η απόσυρση των μηνύσεων εναντίον τους. Και μηνύσεις έχει κάνει ο Ολυμπιακός (μέσω του Σάββα Θεοδωρίδη), ενώ υπάρχει από πέρσι και μια μηνυτήρια αναφορά της ΑΕΛ και του Κούγια κατά του διαιτητή της αναμέτρησης στην Ξάνθη. Η προχθεσινή ψηφοφορία στην Super League, άλλωστε, έδειξε ότι 12 ομάδες τους υποστηρίζουν στο θέμα των μηνύσεων και μόνο δύο ήταν απέναντι στο θέμα αυτό. Με την αποχή, οι διαιτητές αντιλαμβάνονται ότι θα βάλουν και τους 14 απέναντί τους.

Δεύτερον, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι κίνδυνοι και οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης, αφού αν οι αγωνιστικές δεν διεξάγονταν, οι ΠΑΕ θα αναζητούσαν ευθύνες και πιθανόν να οδηγούμασταν σε αγωγές και αξίωση αποζημιώσεων. Με λίγα λόγια, οι διαιτητές σκέφτηκαν πιο ψύχραιμα, παρά το γεγονός ότι δεν πήραν ουσιαστικές εγγυήσεις για κάτι. Μέτρησε, ωστόσο, η δημόσια καταδίκη κάθε μορφής βίας ή απειλής εναντίον τους από το Δ.Σ. της Super League, καθώς και η δέσμευση της πλειοψηφίας (πλην Ολυμπιακού και ΑΕΛ) ότι
«θα συζητηθεί το πλαίσιο των δημόσιων δηλώσεων και των αναρτήσεων στο διαδίκτυο» κατά των διαιτητών αλλά και η έκκληση της λίγκας προς τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς και τα πειθαρχικά όργανα «να προβαίνουν άμεσα στην άσκηση διώξεων και στην επιβολή ποινών».

Κατέληξαν έτσι στο συμπέρασμα, ότι η αποχή δεν είναι τρόπος κινητοποίησης την δεδομένη χρονική στιγμή και μέσω της ψηφοφορίας που έκαναν αποφάσισαν να επιστρέψουν κανονικά στα γήπεδα από το προσεχές Σαββατοκύριακο. Πλέον όλοι έχουν τεθεί στην διάθεση της ΚΕΔ και αναμένονται με ενδιαφέρον οι ορισμοί αυτής, λογικά το πρωί της Πέμπτης…