Super League: Ο νυν και ο πρώην της Ξάνθης που δεν έχουν χάσει αγώνα και είναι στο Top5 σε λεπτά συμμετοχής

Λίγες ώρες έμειναν για να ολοκληρωθεί το 2019 και να έρθει το 2020. Στο πρωτάθλημα της Super League που τρέχει έχουν διεξαχθεί 16 αγωνιστικές, αλλά ελάχιστοι είναι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις 16 αυτές αγωνιστικές.

Για την ακρίβεια, σε αυτές τις 16 αγωνιστικές υπάρχουν 18 παίκτες που έχουν δώσει το “παρών” σε όλες. Δεν έχουν λείψει ούτε από έναν αγώνα, είτε ξεκινώντας σε όλα τα ματς, είτε μπαίνοντας ή βγαίνοντας αλλαγή. Από αυτούς ένας είναι νυν και άλλος ένας είναι πρώην της Ξάνθης. Ο λόγος για τον Αριστοτέλη Καρασαλίδη και τον Δημήτρη Γούτα.

Οι τέσσερις είναι τερματοφύλακες (Διούδης, Σα, Κρίστινσον και Παπαδόπουλος), ενώ έξι είναι οι ομάδες που διαθέτουν από δύο παίκτες στην συγκεκριμένη λίστα. Ο λόγος για τις ΠΑΟΚ (Μίσιτς, Γιαννούλης), ΑΕΛ (Κρίστινσον, Μόρας), ΟΦΗ (Γιαννούλης, Τσιλιανίδης), Παναιτωλικό (Πιερ, Ντίας), Αστέρα Τρίπολης (Παπαδόπουλος, Βαλιέντε) και Ατρόμητο (Γούτας, Μανούσος).

Την δεκαοκτάδα συμπληρώνουν οι Διούδης (Παναθηναϊκός), Ρόουζ (Άρης), Σα (Ολυμπιακός), Καρασαλίδης (Ξάνθη), Φεράρι (Βόλος), Βάντερσον (Λαμία). Μάλιστα οι δύο… «Ξανθιώτες», ο νυν και ο πρώην, είναι στην πρώτη πενταδα λεπτών συμμετοχής στο πρώτάθλημα μετά τις 16 πρώτες αγωνιστικές.

Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League μετράνε και τις καθυστερήσεις), είναι ο Διούδης, ο οποίος έχει παίξει 1.539 και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ρόουζ (1.538), Κρίστινσον (1.527), Γιαννούλης Δ. (1.525), ενώ στην πέμπτη θέση είναι οι Αριστοτελης Καρασαλίδης και Δημήτρης Γούτας που έχουν από 1.524 λεπτά συμμετοχής.

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένη λίστας με τους παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, είναι πως βλέπουμε δύο αδέρφια. Συγκεκριμένα οι Δημήτρης Γιαννούλης του ΠΑΟΚ και ο Κωνσταντίνος Γιαννούλης του ΟΦΗ έχουν από 16 συμμετοχές με τον πρώτο να έχει παίξει 1.525 λεπτά και τον δεύτερο 1.506.

Τέλος ο μεγαλύτερος σε ηλικία στην λίστα είναι ο Μόρας που στα 38 του έχει παίξει 1.484 λεπτά, ενώ από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος, μόνο οι ΑΕΚ και Πανιώνιος δεν έχουν κάποιον ποδοσφαιριστή που να έχει παίξει και στα 16 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί ως τώρα.