Οι περσινές και οι φετινές επιθυμίες του Ζίβκο Ζίβκοβιτς από τον Άγιο Βασίλη

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έγινε ο φύλακας άγγελος της εστίας του ΠΑΟΚ και λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, φόρεσε έστω και… δυσκολία τον κόκκινο σκούφο του Αη Βασίλη (“δεν είναι το χρώμα, που φοράω με ευχαρίστηση”, είπε γελώντας), τον ευχαρίστησε που υλοποίησε τις περσινές του επιθυμίες, μίλησε γι΄ αυτά, που έρχονται και έστειλε… μηνύματα.

Ήρθε το καλοκαίρι από την Ξάνθη, ως μια… συμπληρωματική μεταγραφή, αλλά πολύ γρήγορα κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής! Μίλησε στην εφημερίδα Forza και όταν ρωτήθηκε πέρυσι τέτοια εποχή τι είχε ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη, απάντησε: «Αυτό, που ζητάω συνήθως! Να έχω την υγεία μου, το ίδιο και η οικογένειά μου, να είμαι καλά στη δουλειά μου και να έχουμε επιτυχίες. Τα συνηθισμένα…».

Είναι ευχαριστημένος σήμερα; «Ε, φυσικά! Αν μου ελεγες πέρσι τέτοιες μέρες, να φανταστώ κάτι καλύτερο, δε θα μπορούσα!». Και όταν ρωτάται αν έχει σκεφτεί ότι στα 30 του θα έχει την ευκαιρία να παίξεις σε μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους και τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, απαντά: «Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα έκανα νωρίτερα στην Παρτιζάν. Και πρωτάθλημα πήραμε, και Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ παίξαμε… Ακόμη και με την Ξάνθη, παλεύαμε να βγούμε στην Ευρώπη. Τον Ιούνιο ήρθα στον ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι πως όλα άλλαξαν, οι προοπτικές είναι μεγάλες»

Σήμερα τι θα ζητούσε από τον Άγιο Βασίλη για το 2020; «Τα συνηθισμένα. Να έχουμε την υγεία μας όλοι μας. Και να παρουμε το πρωτάθλημα! Νιώθω ότι είμαστε καλά, αλλά πάμε παιχνιδι με παιχνιδι και θα δουμε στο τελος τι θα γίνει. Πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε οτι αξίζουμε».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ αναφέρει: «Μου αρέσει πολύ ότι είμαστε μια ομάδα με φανταστικούς ανθρώπους, είμαστε μια δυνατή οικογένεια. Από πάνω μέχρι κάτω. Από τη γυναίκα, που φροντίζει για το φαγητό μας στη Νέα Μεσημβρία και τους ανθρώπους, που είναι στην πώληση των εισιτηρίων, μέχρι το αφεντικό! Είμαστε όλοι στρατιώτες του ΠΑΟΚ».

Για το ξεκίονημά του στην ομάδα θυμάται: «Όταν ήρθα, ήξερα ότι ο Πάσχα είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της Ελλάδας. Ήρθα να πολεμήσω, να δώσω τον αγώνα μας, να γίνω κομμάτι αυτής της οικογένειας κι ας αποφασίσει ο προπονητής».

Πλέον συμπληρώνονται 3,5 χρόνια από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Ξάνθης. Ποια ήταν η χειρότερη και η καλύτερη στιγμή; «Η καλύτερη ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη, όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Η χειρότερη, ευτυχώς δεν έχει υπάρχει!».

Όσο για τον επίλογο; «Θέλω να ευχηθώ σε όλους, καλές γιορτές, ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος, πάνω απ΄ όλα υγεία για όλους μας. Και για τους οπαδούς μας, να είναι πάντα δυνατοί και να μας μεταδίδουν τη θετική τους ενέργεια. Νιώθουμε ότι δίνουν αέρα στην πλάτη μας, μας σπρώχνουν να παίζουμε καλά και να δείχνουμε πόσο δυνατοί είμαστε. Νιώθουν το κλαμπ, τους νιώθουμε, υπάρχει μια φανταστική σχέση».