Επέστρεφε από αθλητικό γεγονός η χαροκαμένη οικογένεια που τράκαρε με την νταλίκα στον Ίασμο

Όσο περνούν οι μέρες από το τροχαίο που συγκλόνισε όλη τη Θράκη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, γίνονται γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Όπως έγραψε το ThrakiSportS, στο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με την νταλίκα οδηγός ήταν ένας 43χρονος υπάλληλος του ιδιοκτήτη του Ορφέα Ξάνθης Μπάμπη Χατζημεστή στα καταστήματα Fresh Co. Συνοδηγός ήταν η 39χρονησύζυγός του, ενώ στο πίσω κάθισμα βρίσκονταν τα δύο ανήλικα παιδιά τους ηλικίας 11 και 14 ετών και ο 26χρονος θείος τους, αδερφός της κοπέλας.

Το συγκλονιστικό τροχαίο έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Όπως μάλιστα ανέφεραν συνάδελφοι του Αχμέτ, πέρα από το ότι «είναι από τα καλύτερα παιδιά» και πολύ άδικο αυτό που συνέβη στον ίδιο και την οικογένειά του, ο λόγος που η οικογένεια είχε βρεθεί μακριά και επέστρεφε στη βάση της ήταν ένα αθλητικό γεγονός.

Όπως έλεγαν στο ThrakiSportS, είχε πάρει τα παιδιά, την σύζυγο και τον κουνιάδο του και είχαν πάει στην Κωνσταντινούπολη για να δουν το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Μπεσίκτας που είναι η ομάδα που υποστηρίζουν στην Τουρκία και την Γκεντσλερμπιρλιγκί, αναμέτρηση που διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής (κέρδισε 4-1 η Μπεσίκτας).

Αυτόν τον αγώνα φέρεται να πήγε για να παρακολουθήσει στην Πόλη η οικογένεια και το Σάββατο, μια μέρα μετά την διεξαγωγή του, επέστρεφε στη βάση της, όμως λίγα λεπτά ουσιαστικά πριν φτάσει στο σπίτι της και λίγα μέτρα μακριά από αυτό, είχε στήσει καρτέρι ο Χάρος μέσω αυτής της νταλίκας με πινακίδες Βόρειας Μακεδονίας που είχε σταθμεύσει στην δεξιά λωρίδα επάνω στην Εγνατία και πάνω στην οποία προσέκρουσε το όχημα.

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από την Τροχαία που διενεργεί και την σχετική προανάκριση, όμως η ουσία είναι οτι δύο νέοι άνθρωποι χάθηκαν στην άσφαλτο και μάλιστα σε έναν από τους θεωρητικά ασφαλέστερους δρόμους της χώρας, ενώ δυο παιδάκια έζησαν την φρίκη να μένουν ορφανά χάνοντας από τη μια στιγμή στην άλλη μπροστά στα μάτια τους τη μανούλα τους.

Όπως μάλιστα μετέδωσε η ΕΡΤ Κομοτηνής, τα δύο ανήλικα παιδιά, πριν ακόμη έρθουν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, γνώριζαν ότι η μητέρα τους είναι νεκρή και το έλεγαν κλαίγοντας  στους νοσηλευτές και στους γιατρούς. Είχαν ήδη δει το τραγικό της τέλος. Οι συγγενείς τους κάλεσαν ψυχολόγο για να τα βοηθήσει να περάσουν το  σοκ το οποίο έχουν υποστεί.

Από το ίδιο ρεπορτάζ έγινε γνωστό ότι δέκα χρόνια τα δύο άτυχα αδέρφια, που έχασαν το περασμένο Σάββατο τη ζωή τους, η 40χρονη γυναίκα και το 25χρονο παλικάρι, είχαν θρηνήσει την απώλεια του αδερφού τους. Ήταν νεαρό αγόρι όταν έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με τη μηχανή που οδηγούσε. Δέκα χρόνια μετά έμελλε να πάνε να τον συναντήσουν, επίσης από τροχαίο, τα άλλα δύο αδέρφια του.

Το ταξίδι για λίγες χαρούμενες στιγμές, από αυτές που προσφέρει σε όλον τον κόσμο ο αθλητισμός, κατέληξε λίγο πριν την ολοκλήρωσή του (και λίγο πριν την έλευση του 2020), στην απόλυτη τραγωδία.