Με Πιαλόγλου στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League η Ξάνθη

Την απόφαση να εξαντληθούν όλα τα μέσα για να μην διακοπεί το πρωτάθλημα και να διεξαχθεί κανονικά το προσεχές Σαββατοκύριακο 4-5 Ιανουαρίου 2020 η 17η αγωνιστική εξέφρασε το ΔΣ της Super League.

Επίσης, η διοργανώτρια αρχή της ανώτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου καταδικάζει την κάθε μορφή βίας κατά των διαιτητών, ενώ θα ζητήσει εντός της ημέρας συνάντηση των Λυσάνδρου, Μποροβήλο και Πουρσανίδη με την ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Ουσιαστικά η Super League πετάει το… μπαλάκι στην ΕΠΟ για να βρεθεί λύση και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα κανονικά, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναβολές λόγω των play off (10 αγωνιστικές) και του Euro που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League η ΠΑΕ Ξάνθη εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και διευθυνοντα συμβουλό της Αρη Πιαλόγλου (φωτο), ενώ δεν παραβρέθηκαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Λαμία.

Η ανακοίνωση της Super League αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν από τα παρόντα μέλη (13/15) τα εξής:

(α) Η Super League εμμένει ότι η 17η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League πρέπει να διεξαχθεί κανονικά και ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ούτως ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων, όπως αυτοί έχουν οριστεί από τη Super League, ήδη από τις 12 Δεκεμβρίου 2019.

(β) Είναι αυτονόητο και σαφές ότι καταδικάζεται κάθε μορφή βίας ή απειλής κατά διαιτητών, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

(γ) Χωρίς να θίγεται η ελευθερία του Λόγου και της έκφρασης, θα πρέπει αφενός μεν να συζητηθεί το πλαίσιο των δημόσιων δηλώσεων και των αναρτήσεων στο διαδίκτυο, αφετέρου δε οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς να προβαίνουν άμεσα στην άσκηση διώξεων και τα αρμόδια δικαστικά όργανα στην επιβολή ποινών κατά των ΠΑΕ ή και των φυσικών προσώπων που εξέρχονται των ορίων των οικείων κανονισμών. H ΠΑΕ ΑΕΛ επιφυλάχθηκε.

(δ) Θα ζητηθεί εντός της ημέρας συνάντηση επιτροπής της Super League (αποτελούμενης από τους κ.κ. Λυσάνδρου, Μποροβήλο και Πουρσανίδη) με την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Στην κρίση της τελευταίας θα απόκειται αν σε αυτή τη συνάντηση θα πρέπει να παρευρίσκονται και εκπρόσωποι των διαιτητών.

(ε) Τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με εξαίρεση την ΠΑΕ ΑΕΛ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρακτική της υποβολής μηνύσεων κατά διαιτητών».