«Βασιλιάς της Αυτοάμυνας» χρίστηκε ο Ισκάν Σελήμ σε τουρνουά πολεμικών τεχνών στην Πολωνία

Υπερήφανο τον εαυτό του και την Ξάνθη έκανε για ακόμα μια φορά ο Ξανθιώτης Σελήμ Ισκάν, καθώς συμμετείχε με επιτυχία σε τουρνουά πολεμικών τεχνών υπό την εποπτεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που διεξήχθη στην Πολωνία.

Ο Ισκάν Σελήμ επέστρεψε στην Ξάνθη, έχοντας μέσα στις βαλίτσες του μια σειρά από διακρίσεις και διπλώματα. Μάλιστα, του «κόλλησαν» και τον τίτλο τιμής  «Βασιλιάς της Αυτοάμυνας».

Αυτό έγινε, όπως αναφέρει ο ίδιος,  όταν ο δήμαρχος Marek Kwiatkowski τον βράβευσε και τον αποκάλεσε KRÓL SAMOBROONY (βασιλιά της αυτοάμυνας)  κάτι που αποδέχτηκε ο Stanisław Majchrzak Διευθυντής Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθώς και ο υπουργός Αθλητισμού οι οποίοι επικρότησαν αυτό το προσωνύμιο.

Έτσι πλέον το «Ισκάν Σελίμ, ο Βασιλιάς της Αυτοάμυνας», έχει καθιερωθεί στα «σαλόνια» των πολεμικών τεχνών σε όλη την Ευρώπη.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Ισκάν Σελήμ ο αγώνας που διεξήχθη ήταν από διάφορες τεχνικές αυτοάμυνας που έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις σχολές παγκοσμίως και αφορούσε μόνο την αυτοάμυνα.

Αφού πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες μετά η κάθε σχολή έκανε επίδειξη των τεχνικών της και οι κριτές αποφάσισαν ποια από τις τεχνικές είναι προσαρμοσμένη στην αυτοάμυνα σε επίθεση που δέχεται ο πολίτης και να αυτοπροστατευθεί.

«Μετά την επίδειξη, οι κριτές αποφάσισαν ότι η δική μας  τεχνική δηλαδή η  Krav Maga viper είναι μία πολεμική τέχνη που στο κομμάτι της αυτοάμυνας, είναι χρήσιμο και εύχρηστο για τον απλό πολίτη και μπορεί στο δρόμο να αυτό προστατευτεί και όπως είναι φυσικό η δική μας τεχνική βραβεύτηκε ως η καλύτερη. Πλέον, όπως αντιλαμβάνεσθε, η Κρακοβία – εκεί όπου έγινε η βράβευση μας- δίνει νέα διάσταση στην τεχνική μας και αυτό παγκόσμια μας θέτει προ των ευθυνών μας. Εγώ να ευχαριστήσω την επιτροπή βραβεύσεων και απλά υπόσχομαι στους μαθητές μου και στους εκπαιδευτές των συνεργαζόμενων σχολών παγκοσμίως με την δική μας, ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Τέλος, να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τον υπουργό της Πολωνίας οι οποίοι επιβράβευσαν όχι μόνο την τεχνική μας σχετικά με την αυτοάμυνα του δρόμου, αλλά τους αγώνες και τις θυσίες μας», ανέφερε ο Ισκάν Σελήμ στην ιστοσελίδα xanthitimes, από όπου και οι φωτογραφίες.