Το διαζύγιο με Ρενέλα-Καντά και ο Μπαξεβανίδης ως τρίτη μεταγραφή της Ξάνθης μετά τους Κασάδο και Κάστρο

Η Ξάνθη έχει ήδη προχωρήσει σε δύο προσθήκες πριν μπει ο Ιανουάριος με δύο παλιούς γνώριμους να επιστρέφουν. Ο 30χρονος Ισπανός αριστερός μπακ Χόρχε Κασάδο και ο 28χρονος Αργεντινός επιθετικός Ματίας Κάστρο αποτελούν ήδη τις δύο μεταγραφικές ενισχύσεις της ομάδας.

«Ο Γιάννης Παπαδημητρίου και οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού του συλλόγου έχουν κλείσει νωρίς τις βασικές ανάγκες του ρόστερ, ενώ υπάρχει και η επιστροφή του Δημοσθένη Μπαξεβανίδη, ο οποίος έμεινε εκτός σχεδόν για όλο το πρώτο μισό της σεζόν με τραυματισμό», επισημαίνει σε σχετικό του ρεπορτάζ το Gazzetta. Και προσθέτει:

«Ο 31χρονος έμπειρος αμυντικός μέτρησε μόλις δύο συμμετοχές στο ξεκίνημα απέναντι σε ΑΕΚ και Παναιτωλικό πριν βγει νοκ-άουτ για μεγάλο διάστημα και στο στρατόπεδο της Ξάνθης υπολογίζουν την επιστροφή του ως «τρίτη» μεταγραφή για τον Ιανουάριο από τη στιγμή που αποτελεί έναν παίκτη που δεδομένα μπορεί να προσφέρει αρκετά στο δεύτερο μισό της σεζόν. Άλλωστε ο Μπαξεβανίδης έχει αποδειχθεί επί σειρά ετών βασικό μέλος του ρόστερ της ακριτικής ομάδας».

Στο μέτωπο των αποχωρήσεων, εκτός από την επικείμενη λύση συμβολαίου του Σοφιάν Καντά, ο οποίος δεν αγωνίστηκε, από το ρόστερ αναζητείται λύση και με τον Βιντσέντζο Ρενέλα. Άλλωστε η έλευση του Ματίας Κάστρο συνδέεται με την αποχώρηση του 31χρονου Ιταλού επιθετικού. Ο Ρενέλα σε 13 συμμετοχές με την Ξάνθη δεν βρήκε δίχτυα ούτε μια φορά και οι άνθρωποι της ομάδας «δουλεύουν» το θέμα της αποχώρησής του.

Αν δεν προκύψει κάποια άλλη ανάγκη, στα μεταγραφικά της Ξάνθης ίσως γίνουν σκέψεις για απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή επικρατεί ηρεμία. Μάλιστα με την επιστροφή στις προπονήσεις το βάρος θα πέσει εν συνεχεία στο αγωνιστικό με τον Γιώργο Παράσχο και το τεχνικό του επιτελείο να επιδιώκουν τη βελτίωση της εικόνας και την επιστροφή της ομάδας στα θετικά αποτελέσματα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.