Αποκάλυψη: Έκτακτη ΓΣ στην ΠΑΕ Ξάνθη για ΑΜΚ κατά ένα εκατ. ευρώ μία ημέρα πριν την ΕΕΑ

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά ένα εκατομμύριο ευρώ θα προχωρήσει με την έλευση του 2020 η ΠΑΕ Ξάνθη.

Για τον λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτει το ThrakiSportS, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της θρακιώτικης Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας.

Μάλιστα, ως ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης έχει οριστεί η 9η Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη.

Πρόκειται για την παραμονή της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα εξετάσει την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού για το ιδιοκτησιακό της Ξάνθης.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου, μετά την αναβολή που υπήρξε στην συζήτηση της υπόθεσης στις 19 Δεκεμβρίου.

Εφόσον δεν υπάρχει απαρτία, τότε ως νέα και τελική ημερομηνία διεξαγωγής της έκτακτης ΓΣ της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ έχει οριστεί με βάση την πρόσκληση η 29η Ιανουαρίου.

Όπως προαναφέρθηκε, βασικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της ΓΣ είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της έκδοσης νέων ονομαστικών μετοχών και ακολούθως η τροποποίηση του καταστατικού της ανώνυμης εταιρείας και η κωδικοποίησή του, με βάση το νέο μετοχικό κεφάλαιο που θα προκύψει.

Είναι άγνωστο αν η πρόσκληση για την έκτακτη ΓΣ σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση που εκκρεμοδικεί στην ΕΕΑ ή εάν απλώς να συνέπεσαν οι ημερομηνίες.

Γεγονός είναι πάντως ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Ξάνθη για την σύγκλιση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης βάσει του εγγράφου που αποκαλύπτει το ThrakiSportS ελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που είχε προγραμματιστεί η συζήτηση της υπόθεσης της Ξάνθης ενώπιον της ΕΕΑ και αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου.