Αθλητάμπουρας: Το «δώρο» του Μαρινάκη στον Πανόπουλο και η συνάντηση Τσίπρα με Γκιούρδα

ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ γιορτή έχει όπως κάθε Χριστούγεννα ο Χρήστος Πανόπουλος. Μπορεί αυτή τη φορά να ξέχασε ο ίδιος ως μεγαλομέτοχος να ευχηθεί στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια με την επίσημη ευχετήρια ανακοίνωση που σηκωνόταν στην ιστοσελίδα της ομάδας, αλλά τον θυμήθηκαν αρκετοί άλλοι. Και ο πρώτος που έσπευσε τρεις μέρες πριν να του κάνει «δώρο» για τον ονομαστική του γιορτή ήταν ο Βαγγέλη Μαρινάκης. Γιατί μόνο ως δώρο μπορεί να εκληφθεί η νέα επίθεση στην οποία προχώρησε ο ίδιος σε βάρος του με την γραπτή δήλωσή του, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει κατά της ομάδας της Θράκης ήδη από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Δεν είχε καλά καλά ολοκληρωθεί το ματς στην Τρίπολη και η βαριά πεντάρα σε βάρος του ΑΟΞ από τον Αστέρα του πρώην ξανθιώτη Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος το καλοκαίρι εκδιώχθηκε κακήν κακώς από την Ξάνθη, και τα μέσα του Μαρινάκη, εν μέσω αγωνιστικής δράσης, έσπευδαν να σηκώσουν ξανά το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ξάνθης με το δήθεν αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της αποστολής στο Κιλκίς. Αυτομάτως η τραγική εμφάνιση και η ανάδειξη των σοβαρών ευθυνών που έχει και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος για αυτήν, περνούσε σε δεύτερη μοίρα. Για κάποιες ώρες οι φίλαθλοι γκρίνιαζαν, κυρίως στα social media, για παίκτες, προπονητή, Παπαδημητρίου αλλά  δεν άφηναν στο απυρόβλητο ούτε τον Πανόπουλο. Τα Χριστούγεννα προμηνύονταν με εσωτρέφεια και τότε ο Βαγγέλης ο Μαρινάκης και τα μέσα του εμφανίστηκαν ως… απομηχανής θεοί.

Χαμογελαστός ο Μαρινάκης ενώ μάλλον βλοσυρό το βλέμμα του Πανόπουλου σε φωτο αρχείου από τον τελικό του Κυπέλλου το 2015. Όμως συνήθως γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος…

Με τη νέα επίθεση για το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ξάνθης και κυρίως με την δήλωση την επόμενη μέρα, ο Πανόπουλος βρήκε την ευκαιρία να σηκώσει το γάντι, να βγάλει νέες επικές ανακοινώσεις και κάπως έτσι να αλλάξει την ατζέντα των συζητήσεων στην Ξάνθη. Οι όποιες φωνές αμφισβήτησης από Θράκη μεριά αυτομάτως άρχισαν να περιορίζονται και οι περισσότεροι έσπευσαν να πάρουν θέσεις άμυνας στην επίθεση του μαρινακιστάν. Και όταν «αμύνεσαι περί Ξάνθης», συσπειρώνεσαι γύρω από τον «αρχηγό», όσο «περίεργος» και αν είναι, ειδικά αυτό το τελευταίο διάστημα.

Μεγάλο δώρο προσέφερε τελικά ο Μαρινάκης στον Πανόπουλο, ώστε ο τελευταίος να περάσει χωρίς εσωτερικές ξανθιώτικες γκρίνιες τα Χριστούγεννα. Λίγα σχόλια στο facebook, ένα αρκετά καυτικό άρθρο του Γιαλάογλου και… that’s all. Είναι όμως παλιά καραβάνα ο Πανόπουλος και αυτές τις γιορτινές μέρες είναι σίγουρο ότι θα τις χρησιμοποιήσει για να ξεκουραστεί αλλά και για να υπάρξουν καποιες στιγμές περισυλλογής και για τον ίδιο. Θα κριθούν πολλά αυτό το διάστημα για το μέλλον του στην ομάδα αλλά και για το μέλλον της ομάδας. Άλλωστε υπάρχει και αυτή η περίφημη υπόθεση στην ΕΕΑ που υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιταχύνει τις εξελίξεις και να φέρει μιαν ώρα αρχύτερα προς την έξοδο τον μεγαλομέτοχο. Ο οποίος ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να δηλώνει ότι θα ήθελε να φύγει «χθες» από τον «μαγικό» κόσμο που λέγεται «ελληνικό ποδόσφαιρο».

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ στην άκρη τις διοικητικές εξελίξεις, σε αγωνιστικό επίπεδο έρχεται για την ομάδα της Ξάνθης ένας νέος… «Γολγοθάς» μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο προηγούμενος που είχαμε μέχρι τα Χριστούγεννα δεν στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία. Τα «χαστούκια» διαδέχονταν το ένα το άλλο και παρά την αντικατάσταση του Κίκο Ραμίρεθ από τον Γιώργο Παράσχο, η ομάδα δεν έχει βρει τον δρόμο της. Η διακοπή των Χριστουγέννων θεωρητικά θα βοηθήσει να γνωρίσει ο νέος κόουτς καλύτερα τους παίκτες και οι παίκτες τη νέα τεχνική ηγεσία. Κυρίως, δεδομένου ότι οι πιο πολλοί παίκτες εμφανίζονται «σκασμένοι», όπως λέει και ο προπονητής, θα δοθεί η δυνατότητα για να βελτιωθεί η φυσική τους κατάσταση. Και επιπλέον, σιγά σιγά θα ενσωματωθούν και οι νέες μεταγραφές, όπως ο Κασάδο που ήδη κάνει προπονήσεις από τις αρχές του μήνα, ώστε να υπάρξει η απαραίτηση ανανέωση.

Αν και το Πάσχα αργεί, ο Γολγοθάς για τον Γιώργο Παράσχο και τους παίκτες του ξεκινά αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά – εφόσον το θελήσουν και οι διαιτητές βεβαίως βεβαίως….

Βάσει προγράμματος, η Ξάνθη ξεκινά την Κυριακή 5 Γενάρη με το κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με την Λάρισα για το πρωτάθλημα. Κρίσιμο γιατί αναζητά μια νίκη ψυχολογίας και είναι εντός έδρας και γιατί η ΑΕΛ έχει πάνω-κάτω ίδιους στόχους. Αλλά και λόγω «Σουζάνας». Τρεις μέρες μετά υποδέχεται τον Άρη για τους 16 του Κυπέλλου. Στις 11 Γενάρη αντιμετωπίζει τον Βόλο του Μπέου στη Θεσσαλία. Ξανά τρεις μέρες μετά έχουμε την ρεβάνς με τον Άρη στο Χαριλάου. Και μετά, στις 19 Ιανουαρίου, η Ξάνθη υποδέχεται στα Πηγάδια τον Παναθηναϊκό. Κοινώς, μέσα σε 15 μέρες ο ΑΟΞ δίνει πέντε παιχνίδια, το ένα πιο κρίσιμο από το άλλο, ανα τρεις μέρες. Ένας Γολγοθάς  που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα ξεμπερδέψει νωρίς ο ΑΟΞ ή αν θα έχουμε αγωνίες μέχρι και τον πραγματικό Γολγοθά του Πάσχα.

Βέβαια, όλα αυτά υπό μία προϋπόθεση. Ότι δεν θα προχωρήσουν οι διαιτητές στην απόφασή τους για αποχή. Βέβαια, η απόφαση δείχνει ειλημμένη και αφορά και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Το ενδεχόμενο αναβολής είναι αυξημένο και αυτό μάλλον ευνοεί στην φάση αυτή την Ξάνθη, που θέλει να κερδίσει χρόνο για όσα προαναφέρθηκαν. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι και η διοίκηση της ομάδας θα ψηφίσει υπέρ της αναβολής. Το θέμα θα απασχολήσει την προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League και εκεί θα είναι στο χέρι των ομάδων να σπάσουν την απεργία φέρνοντας ξένους διαιτητές με την ψήφο της Ξάνθης να μην έχει ξεκαθαρίσει προς ποια πλευρά θα κινηθεί.

Από την στιγμή που γίνεται αυτό για ένα ή δύο ματς κάθε αγωνιστική (ξένους θα είχαμε έτσι κι αλλιώς τόσο στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός όσο και στο Αρης-ΠΑΟΚ), γιατί να μην γίνει και για τα υπόλοιπα παιχνίδια; Ήδη ο Κούγιας και ο Μπέος, παρά τις μεταξύ τους κόντρες, συμφώνησαν σε αυτό, στον αέρα της τηλεοπτικής «Δίκης» του Κυριάκου Θωμαΐδη. Στην ίδια εκπομπή που έγινε viral για την τηλεφωνική παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη και την κόντρα του με τον «πυροσβέστη» Τάσο Κάκο.

Ο ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ πυροσβέστης του αθλητικού γίγνεσθαι ωστόσο δεν είναι ο κερκυραίος νυν τηλεδιαιτητής αλλά ο εβρίτης τιμ μάνατζερ της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Μάριος Γκιούρδας που έχει μάλιστα βραβευθεί πριν μερικά χρόνια για μια επιχείρηση διάσωσης με τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Ο Μάριος βρέθηκε προ δεκαημέρου στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα είχε υψηλού επιπέδου συναντήσεις, αφού οι πληροφορίες λένε ότι ήπιε καφέ και συζήτησε για αρκετή ώρα με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη τις περιοδείες του για το συνέδριο με το οποίο θα προσπαθήσει να  επανιδρύσει το κόμμα του και με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πόλη, έπεσε πάνω στον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας.

O Τσίπρας ήρθε στην Αλεξανδρούπολη αλλά απέφυγε τις συναντήσεις με παράγοντες που θα τον στεναχωρούσαν θυμίζοντάς του τις υποσχέσεις του Βασιλειάδη για το Κλειστό Γυμναστήριο

Τι συζήτησαν οι δυο τους; Όχι πάντως για τα προβλήματα των πυροσβεστών από τις συνεχείς περικοπές των μνημονίων. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης θέλησε να θυμηθει τα νιάτα του και ρωτούσε αποκλειστικά και μόνο θέματα που αφορούσαν το βόλεϊ, που κάποτε ήταν και για τον ίδιο το αγαπημένο του άθλημα. Άλλωστε ως μαθητής είχε και δελτίο σε ομάδα. Πάντα παρακολουθούσε και αγαπούσε το βόλεϊ, έστω και αν η ομάδα του, ο Παναθηναϊκός, έχει χρόνια να ορθώσει ανάστημα στο συγκεκριμένο άθλημα.

Πάντως, ο Αλέξης συναντώντας τον Γκιούρδα και όχι άλλους τοπικούς παράγοντες του αθλητισμού της περιοχής, απέφυγε τις κακοτοπιές και την γκρίνια για τον υπουργό του Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος πέρσι έταξε νέο κλειστό στην Αλέξανδρούπολη αλλά νέο κλειστό οι Αλεξανδρουπολίτες δεν είδαν, ούτε όπως φαίνεται πρόκειται να δουν σύντομα, με ευθύνη βεβαια όχι μόνο της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής. Πλέον ακόμα και στελέχη του Εθνικού που μάλιστα έχουν αριστερές καταβολές μιλάνε ανοιχτά για αποτυχημένη επίσκεψη Βασιλειάδη. Εκτός και αν φρόντισε να μεταφέρει στον πρώην πρωθυπουργό την δυσαρέσκεια του κόσμου ο Αντώνης Τελόπουλος, στέλεχος του Εθνικού που διατηρεί πάντως ακόμα τις θέσεις του μέλους του ΔΣ σε ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ, σε ένα από τα διαλείματα της συνέντευξης που του πήρε για την Δέλτα Τηλεόραση.

Μου φαίνεται πάντως μάλλον απίθανο να έκανε κάτι τέτοιο ο Αντώνης. Δεν ταιριάζει και στην περίφημη θρακιώτικη φιλοξενία μεταφέρεις παράπονα και γκρίνιες στον καλεσμένο σου στα λίγα λεπτά προλαβαίνεις λόγω του φορτωμένου του προγράμματος να είσαι μαζί του, ειδικά όταν έχει μπει για τα καλά το εορτατικό χριστουγεννιάτικο «μουντ».

Ο Αθλητάμπουρας