Μεταμεσονύχτιες ανησυχίες Κούγια στο Open για Ξάνθη, Πανθρακικό και… Νομική Κομοτηνής

Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας Αλέξης Κούγιας ήταν ο βασικός καλεσμένος της τηλεοπτικής εκπομπής «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη στο Open και από τις τοποθετήσεις του δεν έλειψαν οι δυο μεγάλες ομάδες της Θράκης.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ιδίως υπό το πρίσμα της των τελευταίων εξελίξεων με την δήλωση Μαρινάκη, τις αντιδράσεις των άλλων ΠΑΕ, την επίθεση στο σπίτι του διαιτητή VAR της αναμέτρησης Βόλος – Ολυμπιακός, τις μηνύσεις σε βάρος των διαιτητών που μάλισταν κίνησαν αυτόφορη διαδικασία σε βάρος τους και την ανακοινωση των διαιτητών για επ αόριστον αποχή από τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Κάποια στιγμή, μιλώντας για τα διάφορα συστήματα που ήλεγχαν κατά καιρούς τις καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε στον… Πανθρακικό, τον οποίο χαρακτήρισε μια από τις ομάδες του συστήματος. «Ο Πανθρακικός ανέβηκε τέσσερις κατηγορίες σε τέσσερα χρόνια, την περίοδο που σπούδαζε στη Νομική Κομοτηνής ο γιος κορυφαίου παράγοντα της ΕΠΟ», είπε ο Αλέξης Κούγιας. Αν και ρωτήθηκε ποιος είναι ο παράγοντας και ο γιος, απέφυγε πάντως να τους κατονομάσει.

Στο στόχαστρο του Κούγια βρέθηκε και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Βόλου, ενώ κάποια στιγμή σε άσχετη μάλλον στιγμή, έβαλε στην κουβέντα και την Ξάνθη. «Θα περίμενα να με ρωτήσετε για το μείζον θέμα της πολυιδιοκτησιας και την περίπτωση της Ξάνθης», με τον παρουσιαστή της εκπομπής να λέει ότι οι εξελίξεις έχουν τρέξει και τον Κούγια να σπεύδει να επισημάνει ότι υπάρχουν δύο μπλοκ στο πρωτάθλημα και ότι σε αντίθεση με το παρελθόν πλέον έχουμε έλεγχο ομάδων μέσω εξαγοράς των προπονητικών τους κέντρων ή άλλων εταιρειών των ιδιοκτητών τους.

Στην εκπομπή παρενεβη ο Αχιλλέας Μπέος στην αρχή, αλλά όλα τα λεφτά ήταν το τέλος, όταν ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημητρης Μελισσανίδης και είχε έντονο διάλογο με τον Τάσο Κάκο, τον οποίο αποκάλεσε «νούμερο» για την εκτίμησή του ότι καλώς δεν δόθηκε πέναλτι στην ανατροπή του Αλμπάνη στην Λαμία. Μάλιστα ρώτησε αν ο Κάκος είναι έμμισθος στο Open του Σαββίδη, ο πρώην διαιτητής απάντησε ότι είναι άμισθος και ο Μελισσανίδης τον αποκάλεσε ψεύτη, προαναγγέλοντας και αποδείξεις για το αντίθετο, ενώ επίσης τον κατηγόρησε ότι παρακαλούσε τους παράγοντες για για γίνει αρχιδιαιτητής, κάτι που ο Κάκος διέψευσε από την πλευρά του κατηγορηματικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν υπάρχει ένας καθαρός διαιτητής στην Ελλάδα, αυτός είναι ο ίδιος», ατάκα που προκάλεσε νέο ξέσπασμα του Μελισσανίδη.