«Φίλια» πυρά στον Ευριπίδη Στυλιανίδη για την στήριξη σε Ξάνθη και Σαββίδη

Οι πρόσφατες ραδιοφωνικές δηλώσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη υπέρ της Ξάνθης και του Ιβάν Σαββίδη προκάλεσαν την αντίδραση σε εφημερίδες που θεωρούνται ότι κινούνται στον χώρο της Δεξιάς.

Τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους «βουλευτές που για να ικανοποιήσουν την… πελατεία τους, την εκλογική τους βάση, δεν λογαριάζουν τίποτα». Υποστηρίζουν ότι «έτσι… ξαφνικά ο βουλευτής της ΝΔ από τη Θράκη, Ευριπίδης Στυλιανίδης, έκρινε σκόπιμο να πάρει θέση και να βάλει μπουρλότο με τις δηλώσεις του αναφορικά με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για την υπόθεση που έχει να κάνει με την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ».

Θυμίζουν ότι εκείνος ως υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στον Ιβάν Σαββίδη. Αναφέρουν μάλιστα ότι «το θλιβερό με τον Στυλιανίδη είναι πως χώρισε την Ελλάδα, καθώς έθεσε θέμα… Αθήνας», επειδή είπε το αυτονόητο, ότι κάποιοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να παίζουν παιχνίδια στην Θράκη και «να σεβαστούν αυτούς που έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη αυτές τις κρίσιμες ώρες» και «να θωρακίσουν την περιοχή μας».

Η δήλωση αυτή, με την οποία ζήτησε οι όποιοι έχουν εξουσίες «να μην αντιμετωπίζουν την περιοχή μας ως ένα πεδίο απλών ανταγωνισμών και συγκρούσεων», προκάλεσε λοιπόν αντιδράσεις ακόμα και απο νεοδημοκρατικά έντυπα, με αποτέλεσμα ο βουλευτής Ροδόπης να δεχθεί ουσιαστικά φίλια πυρά.

«Τι θέλει να πει ο ποιητής, δηλαδή; Να βγάλει απόφαση κατά παραγγελία η ΕΕΑ, παραβιάζοντας τον νόμο; Έχει πάρει χαμπάρι ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, πόσω δε μάλλον να επιχειρεί παρεμβάσεις τόσο απρόκλητα; Υπάρχει μια καταγγελία που, αν ευσταθεί, θα τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα. Το να λέει λοιπόν ότι Πανόπουλος, Συγγελίδης και Σαββίδης στηρίζουν τον νομό Ξάνθης, δεν μπορεί να σταθμιστεί με το αν έχουν παραβιάσει τον νόμο», του γράφουν.

Το ThrakiSportS μεταφέρει τα συγκεκριμένα για να αναδείξει οτι η στήριξη της Ξάνθης και του Πανόπουλου σε αυτές τις συγκυρίες μόνο εύκολη δεν είναι για οποιονδήποτε δραστηριοποιείται και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και αυτό είναι κάτι που ίσως σε κάποιον βαθμό δικαιολογεί την αιτία για την οποία, πλην Στυλιανίδη, ουδείς άλλος βουλευτής από την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία έχει αντιδράσει, ούτε καν οι βουλευτές της ίδιας της Ξάνθης…