Πέταξε σαν τον Γκόρντον Μπανκς κρατώντας τους «λόρδους» και πάλι στο μηδέν ο «νέος» Οικονομόπουλος στο ντέρμπι κορυφής (+video)

Έχει όνομα (Οικονομόπουλος) βαρύ σαν ιστορία, αν και δεν έχει σχέση με έναν από τους καλύτερους πορτιέρο που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα τον Τάκη Οικονομόπουλο που μεσουρανησε με την εθνική Ελλαδας, τον Παναθηναικό και εφτασε μεχρι το Γουέμπλει στον τελικό του Πρωταθλητριών κόντρα στον μεγάλο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ.

Ο λόγος για τον Ξενοφώντα (Νακη) Οικονομόπουλο που στο ντερμπι κορυφής της ΕΠΣ Καβαλας του Βύρωνα με τον Ορφέα Ελευθερούπολης κρατησε το μηδεν κάνοντας σπουδαίες αποκρούσεις, μια σαν το μεγάλο Γκόρντον Μπανκς στην γωνία και μια φοβερή εκτίναξη στο οριζόντιο δοκάρι και έδωσε το πολυτιμο τρίποντο στην ομαδα του αφού στο 78′ ο αρχηγός Ηλίας Σεφερίδης εκανε το τελικο 1-0.

Για τον 20χρονο πορτιέρο που πέρυσι το καλοκαίρι είχε προτάσεις από το εξωτερικό και ομάδες από την Ιταλία και την Γερμανία ενδιαφερεται η πρωτοπόρος ομάδα της Football League ομάδα των Τρικάλων, αλλα και οχι μονο, αφού τον αγώνα παρακολουθησαν ο Παύλος Δερμιτζακης της Καβαλας, ο Γιάννης Μαλαματας της Περνης και αρκετοί άλλοι.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή Καβάλας, συνέχισε στον Άρη Ζυγού και για πολλά χρόνια ήταν μέλος των μικτών της ΕΠΣ Καβάλας και της περιφερειακής ομάδας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου τον είδε ο Πανθρακικός και τον απέκτησε για τις ακαδημίες του στην ομάδα Κ17 με προπονητή τον Κώστα Γεμενετζή και στην ομάδα νέων Κ20 του Νίκου Μπαχαρίδη κάνοντας παράλληλα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και τους Πασχαλάκη και Αθανασιάδη με προπονητή τερματοφυλάκων το Θόδωρο Κάντα. Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ, η Κέρκυρα και ο Μακεδονικός στην Γ’ εθνική.

Φέτος με τον Βύρωνα που είναι δευτερος στην βαθμολογία και στο -1 από τον Μεγα Αλεξανδρο Ορφανίου, έχει δεχτεί 5 τέρματα και σε 8 αγώνες κράτησε το μηδέν, με την ομάδα του να έχει την καλυτερη άμυνα του πρωταθλήματος.