«Στο καλό και να μας γράφει! Αντί να ρίξουν τον ΑΟΞ ας πέσει μόνος του ο Ολυμπιακός όπως στο μπάσκετ»

Η ευθεία απειλή του Βαγγέλη Μαρινάκη περί αποχώρησης του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα αν δεν φύγουν μεταξύ άλλων ο Σαββίδης, ο Μπέος και ο Πανόπουλος θυμίζει σε πολλούς την περσινή αντίστοιχη κίνηση των Αγγελόπουλων στο μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Το «mexritelous» ξεκίνησε αρχικά ως φάρσα και τελικά εξελίχθηκε σε μια μαύρη σελίδα του μπασκετικού Ολυμπιακού, που πλέον αγωνίζεται στην… Α2 Ανδρών. Λέτε εναν χρόνο μετά να έχουμε αντίστοιχη εξέλιξη και στο ποδόσφαιρο με τον Ολυμπιακό να αποχωρεί, να γίνεται η πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται και τη νέα χρονιά αυτομάτως να μετέχει στην SL2;

Η δήλωση Μαρινάκη αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Ο ίδιος ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού προχωρά σε ολομέτωπη επίθεση για την αδικία που θεωρεί ότι αισθάνεται, αλλά οι φίλοι των άλλων ομάδων που τα προηγούμενα χρόνια αισθάνονταν αντίστοιχη αδικία από τον Ολυμπιακό μάλλον έχουν πάρει ποπ κορν και αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση ως… θέαμα.

Ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη, είναι πολυμέτωπος και σε αυτόν είναι γεγονός ότι έχει εμπλακεί και η Ξάνθη. Ο Μαρινάκης ευθέως την έχει βάλει στο στόχαστρο και όσο βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κίνδυνος θα υπάρχει – όχι μόνο για τους λόγους που έχει αναδείξει το One. Αλλά ο πόλεμος είναι πόλεμος και σε έναν πόλεμο κανείς δεν βγαίνει αλώβητος, ούτε ο Ολυμπιακός που φάνηκε τις προηγούμενες μέρες να είναι σε θέση ισχύος.

«Αντίο, αντίο, εκεί στην SL2», «Στο καλό και να μας γράφει», «Πήγε να ρίξει τον ΑΟΞ μας και τελικά θα πέσει αυτός αποχωρώντας από το πρωτάθλημα», είναι μερικά από τα πρώτα σχόλια φιλάθλων που γράφτηκαν στα social media από την Ξάνθη λίγο μετά την γνωστοποίηση της δήλωσης – απειλής του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης Βόλος – Ολυμπιακός.

Στην ίδια λογική και η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Σαββίδη. «Μην μείνουμε στα λογια, μέχρι τέλους», έγραψε στο instagram και ήδη τα σχόλια έχουν πάρει φωτια.

Το αν θα υλοποιήσει την απειλή ο Ολυμπιακός, αν δεν χρειαστεί να την υλοποιήσει καθώς θα πετύχει πιο πριν μέσω της ΕΕΑ σε βάρος Ξάνθης και ΠΑΟΚ αυτό που έχει βαλθεί να κάνει ή αν θα γίνει… κωλοτούμπα από τους Πειραιώτες, θα φανεί με την έλευση του 2020.

Ενα είναι όμως γεγονός. Ότι το φετινό πλήρως απαξιωμένο πρωτάθλημα δέχεται ένα ακόμα πλήγμα και πλέον είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να μην τελειώσει ποτέ. Ισως και αυτο να ήταν στην κατάσταση που φτάσαμε «μια κάποια λύσις»…