Στα Ρεκόρ Γκίνες η Ξάνθη! Φιλοξένησε «κολυμβητικούς αγώνες» στην… άσφαλτο (+photos)

Στην αρχή γελάσαμε. Μετά προβληματιστήκαμε. Στο τέλος στεναχωρηθήκαμε βλέποντας τις φατσούλες των μικρών παιδιών.

Ο ΚΟΞ κατάφερε το ακατόρθωτο: Να διοργανώσει τους 1ους στην Παγκόσμια ιστορία κολυμβητικούς αγώνες στην άσφαλτο. Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Τα σκέφτηκε όλα: Είχε χώρο προθέρμανσης, μουσική στα διαλλείματα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, κριτές και χρονομέτρες, βραβεύσεις και συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Μόνο ενα μικρό πρόβλημα υπήρχε. Η Ξάνθη εδώ και πέντε χρόνια δεν διαθέτει κολυμβητήριο και ο ΚΟΞ, ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης, αποφάσισε με χιούμορ να το λύσει και παράλληλα να στείλει το δικό του μήνυμα προς κάθε αρμόδιο και αναρμόδιο για αυτήν την κατάσταση.

Στο κατώφλι του 2020, το πρωί της Κυριακής έγραψε ιστορία. Οι μικροί αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έστειλαν «λαβράκι» ρεπορτάζ, που ήδη έχει αρχίζει να κάνει τον γύρο της Ελλάδας και από μη τοπικά ΜΜΕ.

Τα παιδιά – αθλητές ανέβαιναν στους βατήρες, έπαιρναν θέση εκκίνησης και «βουτούσαν» στην άσφαλτο, πασχίζοντας να βγουν πρώτα. Τα μικρότερα με βοήθεια από «σανίδες» και βατραχοπέδιλα. Τα μεγαλύτερα με πιο άνεση, λόγω της «περιπλανώμενης» 10ετίας στις πισίνες των όμορων νομών για προπόνηση και αγώνες.

Το μόνο που τους έλειπε ήταν το νερό στο κολυμβητήριο. Τα πιο μικρά δυστυχώς δεν το θυμούνται ποτέ να υπάρχει στην Ξάνθη. Τα πιο μεγάλα είδαν και κάποιες φωτογραφίες «εποχής».

«Όλοι αναρωτήθηκαν τις ευθύνες τους. Αν τελικά έφταιγε ο Δήμος Ξάνθης κ ο απερχόμενος δήμαρχος. Αν έφταιγαν κι οι ίδιοι που δεν έκαναν κάτι. Αν μπορούν –έστω τώρα- να ενώσουν τη φωνή τους», σχολιάζουν οι «Αλλιώτικες Προτάσεις Ξάνθης».

Και καταλήγουν: «Ξάνθη, κολυμβητήριο, ώρα μηδέν.
Ήρθε η ώρα. Αξίζει τα παιδιά να χαμογελάσουν…..»
.

Δείτε φωτογραφίες από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Θράκη»…