Νέο χτύπημα του One για την υπόθεση Ξάνθης-ΠΑΟΚ με «αποστολή» στο Κιλκίς για τον «νέο ιδιοκτήτη των Πηγαδίων» (+video)

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί ο αγώνας της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης και την βαριά ήττα των Θρακιωτών με 5-0, το κανάλι One του Βαγγέλη Μαρινάκη ξαναχτύπησε για το θέμα των σχέσεων ΠΑΟΚ-Ξάνθης, που το ίδιο χαρακτηρίζει ως σκάνδαλο.

Επιχειρώντας να τεκμηριώσει ότι πίσω από την περίφημη αγοροπωλησία των αθλητικών εγκαταστάσεων της θρακιώτικης ομάδας είναι ο Ιβάν Σαββίδης, παρουσιάζει μαρτυρίες από το Κιλκίς, τόπο καταγωγής του εμφανιζόμενου ως νέου ιδιοκτήτη των Πηγαδίων Γιάννη Καλπαζίδη. Οφείλει ωστόσο να διευκρινιστεί ότι οι μαρτυρίες αυτές είναι σε σκιές και με αλλοιωμένες φωνές, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν κάλλιστα να αμφισβητηθούν.

Οπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ του καναλιού, οι σχέσεις τεκμηριώνονται «όχι μόνο γιατί ο “κατά παραγγελία” νέος ιδιοκτήτης τους, Ιωάννης Καλπαζίδης, είναι ανιψιός (γιος της αδερφής) του ομογενή επιχειρηματία οπότε οι κρίκοι της σκέψης δημιουργούν μια αλυσίδα», αλλά και «γιατί ουδέποτε ο συγκεκριμένος θα μπορούσε να έχει την οικονομική δυνατότητα που προκύπτει μέσα από το deal».

«Ποιος ο Γιάννης; Καλό παιδί. Βιοπαλαιστής. Σε κάτι καφετέριες δούλευε. Σερβιτόρος αυτός και η αδερφή του σε ένα κομμωτήριο» εμφανίζεται να λέει στην κάμερα του One Channel ένας από τους συντοπίτες του (χωρίς να δίνεται όμως το παραμικρό στοιχείο για την ταυτότητά του).

Που τα βρίσκει ο Ιωάννης Καλπαζίδης τα δέκα εκατ ευρώ, που εμφανίζεται να βάζει στην κυπριακή εταιρία RFA ως ο κύριος μέτοχος της, προτού γίνει η εξαγορά των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Ξάνθης; Πώς να τα μαζέψει κάποιος που δούλευε για 700-800 ευρώ τον μήνα.  «Σίγουρα είναι του θείου του» ακούγεται να λέει ένας από τους συντοπίτες του στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Τα 10 εκατομμύρια, σύμφωνα με έγγραφα της ίδιας της RFA, δηλώθηκε ότι δόθηκαν από τον βασικό μέτοχό της, τον 40χρονο Ιωάννη Καλπαζίδη, ο οποίος στο παρελθόν εμφανιζόταν και σε άλλες εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη. Πού βρήκε λοιπόν ο Ιωάννης Καλπαζίδης τα 10 εκατομμύρια και τα επένδυσε στην κυπριακή εταιρεία;

Το One Channel εμφανίζεται να ταξίδεψε στο Κιλκίς «για να διαλευκάνει το μυστήριο πώς ο γιος ενός βιοπαλαιστή που εργαζόταν στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής, με μισθό 700-800 ευρώ το μήνα, βρέθηκε με τέτοια περιουσία». όπως αναφέρει στο νεώτερο ρεπορτάζ του.

Σύμφωνα με αυτό, ο Αλέξης Καλπαζίδης, ο πατέρας του Γιάννη που βρέθηκε με τα 10 εκατομμύρια, ήταν εργάτης σε εργοστάσιο της βιομηχανικής ζώνης του Σταυροχωρίου. Είχε παντρευτεί τη μεγαλύτερη αδερφή του Ιβάν Σαββίδη, τη Σοφία, και ζούσαν μαζί στη Μεγάλη Βρύση, ένα μικρό χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κιλκίς. Εκεί επισκεπτόταν την οικογένεια Καλπαζίδη ο Ιβάν Σαββίδης από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά τη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν είχε αρχίσει να ψάχνει την τύχη του στην Ελλάδα.

Τα παιδιά του Αλέξη Καλπαζίδη, ο Γιάννης και η Ελίνα, μεγάλωσαν με τις δυσκολίες κάθε οικογένειας που βασίζεται στο εισόδημα ενός χαμηλόμισθου πατέρα. Πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία ο Γιάννης Καλπαζίδης εργαζόταν στο καφέ Αζούρο ως υπάλληλος. Σήμερα η συγκεκριμένη καφετέρια έχει κλείσει. Η αδερφή του άνοιξε κομμωτήριο και το έκλεισε πριν από μερικά χρόνια. «Τίποτα από αυτά δεν μαρτυρά πώς μπορεί να συγκεντρώθηκαν 10 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό, που για να μαζέψει κανείς όταν δουλεύει σε καφετέριες, και αποταμιεύει για παράδειγμα 400 ευρώ το μήνα, χρειάζονται περισσότερα από 2.000 χρόνια», υποστηρίζει το One Channel.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Ο αγώνας για την οικογένεια Καλπαζίδη έγινε ακόμα πιο δύσκολος όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας. Το 2008 ο Γιάννης, 29 χρονών πλέον, φεύγει αθόρυβα από το Κιλκίς. Χωρίς να το μοιραστεί με φίλους και συνεργάτες, το 2013 βρίσκεται να εργάζεται στην Ξάνθη, στην πρώτη επίσημη εργασιακή του σχέση με τον θείο του Ιβάν. Μια σχέση που δεν προκαλεί και δεν ιντριγκάρει. Τόσο με την μισθολογική του κατάσταση, που δεν φαίνεται να διέφερε από αυτή συναδέλφων του, όσο και με τα καθήκοντά του ως μέλος του ΔΣ της ΣΕΚΑΠ και όχι για παράδειγμα ως διευθύνων σύμβουλος ή αντιπρόεδρος. Πέντε χρόνια αργότερα κάνει μια “μπίζνα” που μπορεί μόνο κάποιος βαθύπλουτος να φέρει σε πέρας».

Το ρεπορτάζ καταλήγει: «Τι λένε άραγε για αυτό οι φορολογικές αρχές; Είναι δηλωμένα αυτά τα χρήματα; Και το σημαντικότερο: Aπό τι είδους δραστηριότητες προέρχονται;». Πάντως, γεγονός είναι ότι και το νεώτερο αυτό ρεπορτάζ εντάσσεται στον επικοινωνιακό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη όσο η υπόθεση εκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, έρχεται σε μια πολύ δύσκολη και σε αγωνιστικό επίπεδο στιγμή για την Ξάνθη και ήδη επικοινωνιακά σηκώνεται ψηλά από τα μέσα επιρροής του Μαρινάκη.

Δείτε το επίμαχο νέο βίντεο του του One Channel που προβλήθηκε την ώρα που ολοκληρωνόταν ο αγώνας της Τρίπολης: