Πλησιάζει το τέλος στον Εθνικό! Περικοπή κάθε χορηγίας από ΕΣΑΠ και απαγόρευση μεταγραφών…

Ακόμα ένα βήμα προς το τέλος αποτελεί η απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ.

Όπως είχε προαναγγείλει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο «Αθλητάμπουρας», ο Εθνικός δεν μπόρεσε να πάρει το πράσινο φως. Αυτό σημαίνει ότι του επιβάλλεται ποινή μη έγκρισης συμβολαίων, δηλαδή απαγόρευσης μεταγραφών.

Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση, δεν θα του δοθεί και η παραμικρή επιχορήγηση μέσω της ΕΣΑΠ (είτε από χορηγό αν βρεθεί είτε από τα τηλεοπτικά δικαιώματα), κόβοντας άλλον έναν πνεύμονα για το τμήμα βόλεϊ και σφίγγοντας ακόμα πιο πολύ τον κλοιό.

Το τέλος που πολλοί έχουν προεξοφλήσει αρκετό καιρό πριν, φαίνεται να έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Αξίει να σημειωθεί ότι εξίσου αρνητική είναι η απόφαση και για τον Ηρακλή, ωστόσο με τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει και το υλικό που διαθέτει, ενδέχεται και να μπορέσει να παλέψει με αξιώσεις για την παραμονή του στην Κατηγορία.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΑΠ, η οποία γνωστοποιήθηκε επισήμως το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του Εθνικού στην Σύρο με τον Φοίνικα, έχει ως εξής:

H Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ έχοντας υπ΄οψιν τα άρθρα 21 και 22 του Κανονισμού Σχέσεων Σωματέιων και Αμοιβόμενων Πετοσφαιριστών (ΦΕΚ Β΄ 2735 16/12/2015) συνεδρίασε σήμερα 20/12/2019 στα γραφεία της ΕΣΑΠ,  ήτοι κατά την προβλεπόμενη τελευταία ημερομηνία περάτωσης του ελέγχου Β περιόδου αδειοδότησης των  ΤΑΑ (2019-2020) και αποφάσισε τα εξής:

1)    Τα ΤΑΑ ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός ΑΟ, ΑΟ Φοίνικας Σύρου , ΓΑΣ Παμβοχαϊκός , ΑΟΠ Κηφισιά, ΟΦΗ, ΑΣ Ελπίς Αμπελοκήπων,  εξεπλήρωσαν τις υποχρεώσεις προς τους αθλητές από υφιστάμενους διακανονισμούς ή δεν έχουν σχετικές υποχρεώσεις

2)    Τα ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 ( ΑΣ Ηρακλής 2015) και ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, δεν  προσκόμισαν στην Επιτροπή Αδειοδότησης αποδεικτικά στοιχεία για μερική ή συνολική εκπλήρωση των διακανονισμών τους, ως προς τους οποίους  μάλιστα υπεβλήθησαν και έγγραφες καταγγελίες πετοσφαιριστών.

Κατόπιν των παραπάνω η Επιτροπή επέβαλε τοις ποινές την περικοπής κάθε τυχόν χορηγίας από την ΕΣΑΠ και την μη έγκριση  συμβολαίων β μεταγραφικής περιόδου (άρθρο 21 παρ. 5, εδάφιο 2 παραπάνω κανονισμού)

Τέλος σημειώνεται ότι η απόφαση υπόκειται σε ανάκληση σε περίπτωση τακτοποίησης ή  επαναδιακανονισμού των υποχρεώσεων των ΤΑΑ προς τους αθλητές

Εκ της Επιτροπής Αδειοδότησης