LIVE από την Τρίπολη για την Super League: Αστέρας Τρίπολης – ΑΟ Ξάνθη

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον αγώνα Αστέρας τρίπολης – Ξάνθη για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα ενημερωθείτε για την εξέλιξη στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη για την 16η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League.

Ωρα 18:44 Για την Ξανθη πρόκειται για κρίσιμο παιχνίδι από ψυχολογικής κυρίως άποψης, καθώς περνάει μια παρατεταμένη κρίση και επιθυμεί μια νίκη – ανάσα, όπως είπε και ο προπονητής της Γιώργος Παράσχος.

Ωρα 18:48 Απεναντι στον ΑΟΞ που πρωταγωνιστεί για εξωαγωνιστικά θέματα αυτήν την περίοδο, ο Αστέρας του επίσης έχει περίοδο ντεφορμαρίσματος και παραμένει χωρίς νίκη από την 28η Οκτωβρίου αλλά διατηρείται σε θέση ασφαλείας, όσο δεν νικούν ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος.

Ωρα 18:52 Βέβαια αυτά τα επτά παιχνίδια χωρίς νίκη έχουν απομακρύνει τον Αστέρα ήδη εννέα βαθμούς από την εξάδα, που ήταν στόχος από την αρχή της σεζόν. Αλλά σιγά σιγά δείχνει να απομακρύνεται από αυτόν τον στόχο και η Ξάνθη.

Ωρα 18:55 Με τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες σε αυτά τα επτά παιχνίδια, ο Αστέρας Τρίπολης κλείνει το 2019 με την Ξάνθη και φυσικά ο προπονητής του Μίλαν Ράσταβατς ψάχνει την πρώτη του νίκη, αφού είναι στην ομάδα μόλις τρεις αγωνιστικές.

Ωρα 18:58 Και αυτή την πρώτη νίκη θα την διεκδικήσει με αντίπαλο την ομάδα που δούλεψε τα δύο προηγούμενα χρόνια, την Ξάνθη. Ο Ράσταβατς στα δύο χρόνια της θητείας του στην Ξάνθη δεν έχασε από τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά τώρα βέβαια το στρατόπεδο αλλάζει.

Ωρα 19:01 Το ενδιαφέρον είναι ότι στις 9 Μαρτίου στην Ξάνθη οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντίπαλες, με τους τωρινούς προπονητές τους σε… ανάποδους πάγκους. Ο Ράσταβατς σε αυτό της Ξάνθης και ο Γιώργος Παράσχος στου Αστέρα Τρίπολης. Το παιχνίδι δεν είχε γκολ.

Ωρα 19:05 Η Ξάνθη στο δεύτερο παιχνίδι του Παράσχου έμεινε στο 0-0 με τον ουραγό Παναιτωλικό και με μία νίκη στα εννέα τελευταία παιχνίδια, βγήκε πλέον από εξάδα, όπου κρατιόταν αρκετές εβδομάδες, χάρη στους  15 βαθμούς από τα έξι πρώτα παιχνίδια της. Στα εννέα τελευταία έχει αρκεστεί σε πέντε βαθμούς!

Ωρα 19:09 Το σημαντικό πρόβλημα της Ξάνθης είναι το γκολ. Δεν σκόραρε για τρίτο παιχνίδι, ενώ έχει βάλει ένα γκολ στα πέντε τελευταία και δύο γκολ στα εννέα τελευταία. Είχε βάλει δέκα γκολ στα έξι πρώτα παιχνίδια της, όταν και είχε κερδίσει τα πέντε από αυτά.

Ωρα 19:12 Η Ξάνθη παραμένει η ομάδα με την τρίτη καλύτερη άμυνα μετά τους δύο πρωτοπόρους, έχοντας δεχτεί 16 γκολ.

Ωρα 19:16 Η Ξάνθη έχει χάσει και τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια της, με ΟΦΗ, Λαμία και ΠΑΟΚ, αφού είχε τρεις νίκες και μια ήττα στα τέσσερα πρώτα. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τρεις νίκες, ΑΕΚ, Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Τους δύο πρώτους δεν μπόρεσε να τους ξανανικήσει στο δεύτερο γύρο.

Ωρα 19:20 Η ιστορία των δυο ομάδων στην κατηγορία είναι γεμάτη ισοπαλίες! Χωρίς νικητή είναι τα 14 από τα 25 παιχνίδια, ενώ στην Τρίπολη κάθε τρία παιχνίδια κάνουν δύο ισοπαλίες! Έχουν οκτώ 0-0, τα τέσσερα στην Τρίπολη.

Ωρα 19:23 Ο αγώνας είναι ο 200ος που διεξάγεται στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για τη Super League. Για τον Αστέρα είναι ο 201ος  εντός έδρας αγώνας, αλλά υπάρχει ένας στα χαρτιά με τη Νίκη Βόλου. Το «ταξίδι» του γηπέδου ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2007, με τον αγώνα Αστέρα Τρίπολης – ΑΕΛ 0-1.

Ωρα 19:26 Ο Γιώργος Παράσχος ξεκινά τον αγώνα με τους Αμπάντ, Καρασαλίδη, Λισγάρα, Μαλεζά, Τερκί, Φασίδη, Καμαρά, Ντε Λούκας, Ντε Αμορίμ, Εντουάρντο και Φοσέ. 

Ωρα 19:28 Ο Μιλαν Ρασταβατς ξεκινά με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ και τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Ανχελ Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Καπίγια, Σίτο, Λουίς Φερνάντεθ και Μπαράλες.

1′ Εναρξη του αγωνα

10′ Χωρις κατι το ιδιαιτερο το ματς μεχρι στιγμης, ουτε ένα σουτ αλλά με κατοχή για τον Αστερα

12′ Πρωτη τελικη στο ματς. Κεφαλιά του Ματρικάρντι, η μπάλα άουτ. Υποψια ευκαιρια για Αστερα

13′ Γκολ για τον Αστερα Τριπολης. Σκορερ ο Σιτο. Ο Μπαράλες κέρδισε την κατοχή στη μεσαία γραμμή, έδωσε στον Σίτο, που έστρωσε στον Ανχελ, εκείνος με παράλληλη έδωσε πάλι στον Σίτο που με προβολή άνοιξε το σκορ. Αστερας Τριπολης – ΑΟ Ξάνθη 1-0

17′ Μουδιασμένη η Ξάνθη, δεν μπορει να δημιουργήσει και γενικά δείχνει σοκαρισμένη και χωρίς να αντιδρά

21′ Γκολ για τον Αστερα Τριπολης. Σκορερ ο Καπίγια με κεφαλιά. Ο Σίτο έκανε τη σέντρα και ο Καπίγια ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάντ. Αστέρας Τρίπολης – ΑΟ Ξάνθη 2-0 

25′ Ουτε τελικη δεν εχει η Ξανθη στο ματς

30′ Ημιωρο στο παιχνίδι, ο Αστέρας συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του αγώνα  και η Ξανθη δειχνει να είναι ηδη σε μουντ διακοπών

36′ Πρωτη αλλαγή για την Ξανθη. Ο Μπαριέντος στη θέση του Ντε Λούκας 

40′ Πεντε λεπτα για το ημιχρονο

43′ Σουτ του Μπαράλες, η μπάλα πέρασε άουτ 

45′ Σουτ του Φοσέ στην πρώτη τελική για την Ξάνθη, χωρίς να απειλήσει. Ενα λεπτο οι καθυστερήσεις

45+1′ Τέλος του πρώτου 45λεπτου. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: Αστέρας Τρίπολης – ΑΟ Ξάνθη 2-0

Ωρα 20:20 Με αυτήν την εικόνα η Ξάνθη θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα

Ωρα 20:25 Την ίδια ώρα διεξάγεται και το Λαμία – ΑΕΚ και οι δυο ομάδες είναι ισόπαλες χωρίς τέρματα στα μισά του ημιχρόνου

Ωρα 20:30 Παμε για την έναρξη του β’ μερους

46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

50′ Η Ξάνθη έχει μπει σε αυτό το δεύτερο μέρος έχοντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της και ψάχνει τους κενούς χώρους. 

56′ Κίτρινη ο Λισγάρας  για φάουλ πάνω στον Μπαράλες καθώς άπλωσε το χέρι του σε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα και τον χτύπησε στο πρόσωπο. 

59′ Αλλαγή για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Τασουλής στη θέση του Σίτο 

60′ Σκοράρει ο Αστέρας με τον Μαρτίνεθ αλλά όπως φάνηκε ήταν σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής περιμένει την απόφαση του VAR. 

63′ Μετά από σχεδόν τρία λεπτά ελέγχου, το γκολ του Αστερα ακυρώνεται. Παραμένει μπροστά με 2-0 η ομάδα της Τρίπολης

66′ Τρίτη αλλαγή για την Ξάνθη. Εκτός ο Μαλεζάς και στη θέση του ο Μουλέν. 

67′ Πρωτη ευκαιρια για την Ξάνθη. Ο Στάρτζεον σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά 

72′ Σουτ του Τερκί, ο Παπαδόπουλος σε κόρνερ. Πιεζει λίγο η Ξανθη

74′ Ευκαιρία για τον Αστέρα. Κεφαλιά Τασουλή, μάζεψε ο Αμπάντ  

76′ Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Μπόρχα Φερνάντεθ στη θέση του Βαλιέντε 

78′ Κίτρινη στον Τερκί 

82′ Γκολ για τον Αστερα. Ο Καπίγια έβγαλε ωραία στον κενό χώρο στον Λουίς Φερνάντεθ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα. Αστέρας Τρίπολης – ΑΟ Ξάνθη 3-0 

86′ Ο Τασουλής δέχτηκε ένα μαρκάρισμα, χτύπημα από τον Τέρκι, μέσα στην περιοχή και στην πρώτη διακοπή ο διαιτητής της αναμέτρησης έχει πάει στο VAR για να διαπιστώσει αν υπάρχει πέναλτι υπέρ του Αστέρα. 

90′ Πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τέρκι που θα αποβληθεί από το ματς. Οκτώ λεπτα οι καθυστερήσεις…

90+1′ Γκολ ο Αστέρας. Ο Μπαράλες ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των πονών και ευστόχησε δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Αστέρα. Αστέρας Τρίπολης – ΑΟ Ξάνθη 4-0

90+2′ Αλλαγή για τον Αστέρα. Εκτός ο Λουίς Φερνάντεθ και στη θέση του ο Δουβίκας. 

90+5΄Γκολ ο Αστερας Τριπολης. Ο Σουάρεθ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καπίγια  πετυχαίνει το Αστέρας Τρίπολης – ΑΟ Ξάνθη 5-0

90+8′ Τελος του αγωνα. Εξευτελιστική ήττα της Ξάνθης. Τελικό αποτέλεσμα: Αστέρας Τρίπολης – ΑΟ Ξάνθη 5-0