Super League: 5-0 και… λίγα ήταν! Εξευτελιστική ήττα της Ξάνθης στην Τρίπολη και «καμπανάκι» για επείγουσες αλλαγές

Την βαριά ήττα με 5-0 γνώρισε η Ξάνθη στην Τρίπολη από τον Αστέρα του πρώην προπονητή της Μίλαν Ράσταβατς, η οποία φιγουράρει στην τρίτη θέση από το τέλος της βαθμολογίας.

Η ήττα, που θα μπορούσε να είναι και ευρύτερη αφού μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και η Ξάνθη έκανε την πρώτη τελική της στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, συνιστά καμπανάκι ενόψει συνέχειας και θα πρέπει στις διακοπές άπαντες να προβληματιστούν για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Στο 13’ ο Σίτο άνοιξε το σκορ, στο 21’ σκόραρε ο Καπίγια, ενώ στο 82’ ο Λουίς Φερνάντεθ ανέβασε το δείκτη στο 3-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσαν στο τέλος ο Μπαράλες (με πέναλτι) και ο Σουάρεθ. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τερκί των φιλοξενούμενων.  

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πολύ επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, εν αντιθέσει με την Ξάνθη που είχε δώσει πολλά μέτρα. Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 13΄ όταν από σέντρα του Ορτέγκα ο Σίτο με προβολή έκανε το 1-0. Η πίεση των παικτών του Ράσταβατς, που αντιμετώπιζε την πρώην ομάδα του, απέδωσε εκ νέου στο 21΄. Σε ένα πανομοιότυπο γκολ ο Σίτο έκανε την σέντρα και με κεφαλιά ο Καπίγια σημείωσε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ανέβηκε, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Μάλιστα στο 82΄ σε μία κόντρα επίθεση ο Λουίς Φερνάντες έκανε το 3-0 και έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τερκί υπέπεσε σε πέναλτι, που δόθηκε με τη βοήθεια του VAR, και είδε την κόκκινη κάρτα. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 4-0.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουάρεθ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Αστέρα που αποχαιρέτησε με ιδανικό τρόπο το 2019. Ετσι η Ξανθη έμεινε στους 20 βαθμούς με μια νίκη στα τελευταία δέκα παιχνίδια και προσωρινά στην 7η θέση, ενω ο Αστερας αν και παρεμεινε προπροτελευταίος εφτασε τους 15 πόντους.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνες, Βαλιέντε (77′ Φερνάντεζ Μ.), Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Μουνάφο, Φερνάντεθ Λ. (92′ Δουβίκας), Καπίγια, Σίτο (60′ Τασουλής), Μπαράλες.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μαλεζάς (66′ Μουλέν), Φασίδης, Καμαρά, Ντε Λούκας (36′ Μπαριέντος), Τερκί, Ντε Αμορίμ (46′ Στάρτζεον), Εντουάρντο, Φοσέ.