Ξέσπασμα Γκαγκάτση: «Επικοινωνιακές φανφάρες του Ολυμπιακού! Μετά την εκδίκαση θα δούμε την αληθινή πολυιδιοκτησία»

Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως ήταν αναμενόμενο έγινε ερώτηση σχετική με την καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ σε βάρος του δικεφάλου και της Ξάνθης.

Απάντησε ο πρόεδρος και διευθυνων σύμβουλος της Ξάνθης Μάκης Γκαγκάτσης:

“Είναι επικοινωνιακές φανφάρες του Ολυμπιακού. Οι αρμόδιες επιτροπες θα δείξουν την αλήθεια. H καταγγελία έγινε μετά το ματς στο Καραϊσκάκης και αμέσως μετά υπήρχε το δικό μας παιχνίδι με την Ξάνθη. Προφανώς υπάρχουν επικοινωνιακοι σκοποί. Όταν γίνει η εκδίκαση και μετά θα πούμε τα υπόλοιπα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μπορώ να πω πάρα πολλά αλλα δεν θα τα πω τώρα. Θα δούμε την αληθινή πολυιδιοκτησια μέσω Nova. Πόσες ομάδες μετακόμισαν από την ΕΡΤ στην Nova, eνώ τα συμβόλαια τους στην ΕΡΤ κρίθηκαν μεγάλα. Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις με τις ομάδες υπάρχει και η συζήτηση για να πάρει την Forthnet ο Μαρινάκης. Θα τα πούμε όλα όταν πρέπει για την πραγματική πολυιδιοκτησία. Θα τα πω όλα όταν πρέπει και εκεί που πρέπει μετά την εκδίκαση».

Για την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Λίγκα και την απαγόρευση ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο, σχολίασε: «Δεν είμαστε εμείς που εφαρμόζουμε τον νόμο, υπάρχουν εισαγγελείς για αυτά τα θέματα».

Παράλληλα για το θέμα του γηπέδου απάντησε: «Για να γκρεμιστεί το γήπεδο θα πρέπει να είμαστε 101% σίγουροι, όχι απλά 100%. Δεν πρόκειται να κουνηθεί ούτε πέτρα στην Τούμπα αν δεν είναι όλοι απόλυτα σίγουροι για το νέο γήπεδο. Και 99% να είμαστε σίγουροι, τότε δεν θα γίνει τίποτα».

Σε ερώτηση για το εγχείρημα του PAOK TV, τόνισε: «Το PAOK TV είναι ένα εγχείρημα που θα το κρίνουμε στο τέλος της σεζόν. Είναι θετική η μείωση στα συμβόλαια, αλλά δεν ξέρουμε πώς μπορεί να πάει το οικονομικό σκέλος, γιατί υπάρχουν και μεταγραφές. Είναι σημαντική η αύξηση στα έσοδα και έχουμε ρεκόρ».

Αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα που γνωστοποίησαν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τα έσοδα της σεζόν 2018-19 ήταν 33.922.723 ευρώ, ενώ το κόστος της ομάδας για τη σεζόν 2019-20 ανέρχεται στα 42.722.491 ευρώ. Συντονιστές της Γενικής Συνέλευσης ήταν οι Μάκης Γκαγκάτσης και Αχιλλέας Μαυρομάτης, ενώ στο πάνελ βρισκόταν και ο φοροτεχνικός της ΠΑ, Δημήτρης Πανοζάχος, που μεταξύ άλλων επισήμανε: «Μετά από χρόνια, η μετοχή της ΠΑΕ αποκτά αξία. Τα κεφάλαια που έχουν μπει  στην εποχή Ιβάν Σαββίδη είναι 115.840.641 ευρώ». Το παρών στη Γ.Σ έδωσαν και οι Δημοκράτης Παπαδόπουλος και Μαρία Γκοντσάρεβα.