Οι πρώτες δηλώσεις του εισηγητή της ΕΕΑ για την καταγγελία του Ολυμπιακού κατά Ξάνθης και ΠΑΟΚ

Εξηγήσεις για την αναβολή που πήρε η υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού σε βάρος ΠΑΟΚ-Ξάνθη έδωσε το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού Ηλίας Αρκούδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, ο Αρκούδης είναι το ένα από τα δύο μέλη της Επιτροπής που ορίστηκαν ως εισηγητές στην υπόθεση, κάτι που σημαίνει ότι είναι αυτοί που θα μελετήσουν στις γιορτές τον ογκώδη φάκελο και θα αναλάβουν να κάνουν μια πρόταση προς τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. Είθισται (χωρίς να είναι βέβαια απαραίτητο) αυτό που προτείνουν οι εισιγητές να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της απόφασης.

Για τους λόγους αυτούς, το γεγονός ότι υπάρχουν δηλώσεις του Ηλία Αρκούδη για την υπόθεση αποκτά από μόνο του μεγάλη σημασία. Επίσης, είναι η πιο ουδέτερη μαρτυρία που υπάρχει καταγεγραμμένη σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το μέλος της ΕΕΑ που ανέλαβε εισηγητής της υπόθεσης, εξηγώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis γιατί οδηγηθήκαμε στην αναβολή, είπε: «Ο λόγος της αναβολής είναι απλός. Κατ’ αρχήν οι δικηγόροι είχαν απεργία και όλοι διάδικοι ζήτησαν να αναβληθεί, του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης ακόμη και του Ολυμπιακού. Η πιο κοντινή ημερομηνία ήταν η 10η Ιανουαρίου».

Στη συνέχεια ο Ηλίας Αρκούδης ανέφερε: «Οι δικηγόροι είπαν ότι δεν έχουν άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο και πως δεν μπορούν να δικάσουν, έχουν δίκιο. Τα μέλη της ΕΕΑ δεν λειτουργούν με την ιδιότητα του δικηγορικού συλλόγου, απλά ήταν παρόντα στην διαδικασία».

Για τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι στιγμής, υπογράμμισε: «Κοιτάξτε, όσα στοιχεία μπορούμε τα μαζεύουμε ήδη. Θα κληθούν και κάποιοι μάρτυρες στην εκδίκαση. Οπως προκύπτει και από την καταγγελία που έχετε δημοσιεύσει, εμπλέκονται πολλές εταιρείες, ελληνικές, κυπριακές, για όλες αυτές πρέπει να γίνει διερεύνηση. Θα απευθυνθούμε όπου χρειάζεται. Είναι σοβαρό ζήτημα και για ό,τι αποφασίσουμε πρέπει να υπάρχει βεβαιότητα».

Σχετικά με το πότε θα εκδοθεί η απόφαση της ΕΕΑ, επισήμανε: «Λογικό είναι να δοθούν δυο-τρεις ημέρες μετά την εκδίκαση για να καταθέσουν όλες οι πλευρές τα υπομνήματά με τις προτάσεις τους. Μετά όσο το δυνατόν πιο σύντομα, χωρίς να θέλω να προκαταβάλλω τους συναδέλφους, μπορεί να χρειαστούν δύο μέρες για την απόφαση, μπορεί, όμως, να είναι πολύπλοκα τα στοιχεία και να χρειαστεί παραπάνω χρόνος. Δεν θέλουμε να μείνει κάποια σκιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχουμε λειτουργήσει γρήγορα, αλλά δεν μπορούσαμε να μην σεβαστούμε την απεργία των δικηγόρων».

Ο Ηλίας Αρκούδης, που όπως αποκαλύπτει το ThrakiSportS ανέλαβε ειγηγητής στην υπόθεση, κατέληξε λέγοντας: «Δεν έγινε με την διαδικασία του κατεπείγοντας, αλλά πήγε πιο μπροστά από άλλες υποθέσεις που δεν ήταν τόσο σημαντικές. Δεν θα ήθελα να σταθώ σε ονόματα μαρτύρων, αλλά είναι άνθρωποι που ασχολούνται είτε με τις ομάδες, είτε με τις εταιρείες που εμπλέκονται».