Αθλητάμπουρας: Τα fake news στη συνεδρίαση της ΕΕΑ και η απαγόρευση μεταγραφών στον Εθνικό

ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΝΩ από μισή ώρα η όλη συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού σε βάρος της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, δεν έγινε συζήτηση, αφού επισήμως δεν παραστάθηκαν καν οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων ομάδων. Μπήκαν στην αίθουσα «Ελλη Παπά», που βρίσκεται στο ισόγειο του υπουργείου Παιδείας, ακριβώς στις 12.38μμ και βγήκαν στη 1.06μμ. Ακολούθως έγινε μια μικρή διάσκεψη των μελών της ΕΕΑ και αποφασίστηκε να δοθεί αναβολή για τις 10 Ιανουαρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση αποκλειστικά για αυτό το θέμα και μάλιστα όχι με ώρα έναρξης στις 12.00 το μεσημέρι, όπως συνήθως αλλά από τις 10.00 το πρωί. Ωστε να μην υπάρχει ζήτημα χρονικού περιορισμού αλλά αντιθέτως να υπάρχει όλη η άπλα να αναπτύξουν όλες οι πλευρές τα επιχειρήματά τους. Ήδη πάντως, αμέσως μετά την συνεδρίαση, άρχισε ένας πόλεμος διαρροών για το ζήτημα των εντυπώσεων, που σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί και να αποδειχθεί πιο σημαντικό απο το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης Γιώργος Στράτος ήταν ο μόνος που εμφανίστηκε την Πέμπτη στην ΕΕΑ από την ομάδα της Θράκης. Η πληροφορία που διακινήθηκε ότι ήταν παρόντες και οι έτεροι δικηγόροι της Δασκαλάκης και Δετσαρίδης αποδείχθηκε fake news…

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ την Ξάνθη μια πληροφορία που αποδείχθηκε παντελώς ανακριβής και μεταδόθηκε από τοπικό μέσο ενημέρωσης ήθελε τρεις δικηγόρους να είναι παρόντες στην ΕΕΑ για λογαριασμό της θρακιώτικης ομάδας. «Από πλευράς Ξάνθης, παρόντες ήταν οι δικηγόροι της Γιώργος Στράτος, Χάρης Δασκαλάκης και Χρήστος Δετσαρίδης», κάτι που ωστόσο ήταν παντελώς ανακριβές και στον πόλεμο διαρροών που ακολούθησε, προκάλεσε ουσιαστικά αντίδραση του Ολυμπιακού. Ναι μεν είναι οι τρεις δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση, αλλά ο μεν Χρήστος Δετσαρίδης ήταν στην Αλεξανδρούπολη την ώρα της συνεδρίασης στην ΕΕΑ, ο δε Χάρης Δασκαλάκης ήταν στο εξωτερικό. Ο μόνος που παραβρέθηκε στην συνεδρίαση της Πέμπτης από πλευράς Ξάνθης ήταν ο Γιώργος Στράτος, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και πρώην πρόεδρος της Super League, ο οποίος διευκρίνισε στην Επιτροπή ότι παρίστατο όχι με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ αλλά με την δικηγορική του ιδιότητα, κάτι που του δημιουργούσε κώλυμα να προχωρήσει την διαδικασία λόγω της αποχής από τα καθήκοντα που είχε κηρύξει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

ΜΑΛΙΣΤΑ, ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ώρες μετά την συνεδρίαση και μετά από την διακίνηση από ορισμένα μέσα της πληροφορίας ότι η Ξάνθη εκπροσωπήθηκε από τρεις δικηγόρους, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έσπευσε να διαρρεύσει ότι μόνο ένας παραβρέθηκε και να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι με την απουσία των άλλων δύο. Ειδικά για την περίπτωση του Δασκαλάκη, αναρωτιόντουσαν μάλιστα ρητορικά από τον Πειραιά πώς μπορεί να επιλέγει η Ξάνθη ως δικηγόρο σε τόσο σοβαρή υπόθεση έναν άνθρωπο που ήξεραν ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στην ΕΕΑ βρισκόταν στο εξωτερικό. Θέλησαν με τον τρόπο αυτό να αποδομήσουν την αίσθηση που πήγε να δημιουργηθεί ότι η πλευρά της Ξάνθης ήταν πανέτοιμη να δικάσει την υπόθεση φέρνοντας τρεις δικηγόρους και είναι αλήθεια ότι στα μάτια της ουδέτερης κοινής γνώμης ήταν και πάλι η Ξάνθη χαμένη, καθώς τελικά εμφανίστηκε να ζητά αυτή την αναβολή και να εκλιπαρεί μάλιστα να πάει η συνεδρίαση μετά τις γιορτές αντί να διεκδικεί την εδώ και τώρα διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να έρθει μιαν ώρα αρχύτερα η δικαίωσή της.

ΩΣΤΟΣΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν είναι έτσι. Η συνεδρίαση θα αναβάλλονταν ούτως ή άλλως, από την στιγμή που είχε προκηρυχθεί απεργία, αφού ούτε οι δικηγόροι του Ολυμπιακού ούτε του ΠΑΟΚ είχαν δικαίωμα να παρασταθούν. Ακόμα όμως και να πήγαινε η συνεδρίαση μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως ζήτησε ο Ολυμπιακός, θα ήταν μισή δουλειά. Υπάρχουν χαρτιά που έχει ζητήσει η ΕΕΑ όχι μόνο από την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ αλλά και από την Super League και την ΕΠΟ, που δεν έχουν φτάσει. Αν δεν φτάσουν, αν δεν μπουν στον φάκελο, αν δεν υπάρχουν ως στοιχεία για να συζητηθούν στην υπόθεση, δικαστήριο (όπως θεωρείται η συνεδρίαση της ΕΕΑ) δεν μπορεί να γίνει. Και σε αυτό το δικαστήριο η ΠΑΕ Ξάνθη δικαιούται να έχει όποιον δικηγόρο επιθυμεί, εν προκειμένω τον Δασκαλάκη που είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Χρήστου Πανόπουλου και έχει χειριστεί και άλλες υποθέσεις του στην Αθήνα.

O Αλεξανδρουπολίτης καθηγητής Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Κομοτηνής Χρήστος Δετσαρίδης είχε μιλήσει στην εκδήλωση για την προσφορά του Χρήστου Πανόπουλου στην Ξάνθη και την Θράκη γενικότερα. Στις 10 Γενάρη θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τα επιχειρήματά του ενώπιον της ΕΕΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΤΣΑΡΙΔΗ δεν χρειάζεται πολύς λόγος, καθώς πέρα από καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι ευρύτερα γνωστός και στην αθλητική κοινωνία του γεωγραφικού μας διαμερίσματος. Τακτικός θαμώνας στις εξέδρες των Πηγαδίων στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, αποτελεί παράδειγμα φιλάθλου που έρχεται από την Αλεξανδρούπολη για να δει την ομάδα. Είχε μιλήσει στην εκδήλωση προς τιμήν του Χρήστου Πανόπουλου που είχε διοργανώσει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την σημασία που έχει για το σύνολο της Θράκης η επένδυσή του στην ευαίσθητη περιοχή μας, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει διοικητικός παράγοντας και σε ομάδα βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης αλλά έχει αποτραβηχθεί τα τελευταία χρόνια. Χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον νομικό κόσμο της χώρας, με κορυφαίες προσωπικότητες να παρίστανται στην πρόσφατη παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του στην Αθήνα, το οποίο απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος βρέθηκε του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη.

* * * * *

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΨΕΥΔΗΣ πληροφορία που αρκετοί συνδύασαν με την υπόθεση της καταγγελίας Ολυμπιακού κατά Ξάνθης και ΠΑΟΚ ήταν αυτή της πυρπόλησης τεσσάρων αυτοκινήτων στην Βιαμάρ την νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου. Η πληροφορία από όσους την διακίνησαν στην Ξάνθη αποδόθηκε μάλιστα σε εκπομπή αθηναϊκού τηλεοπτικού καναλιού που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά από τις εκπομπές του συγκεκριμένου καναλιού ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ που διαψεύστηκε μέσω του ThrakiSportS και από την ίδια την Βιαμάρ, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε ότι ουδέποτε διαψεύστηκε από το μέσο που την ανέδειξε, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει τακτική να μην αναγνωρίζονται λάθη ακόμα και σε καταφανέστατα ψευδείς ή ανυπόστατες ειδήσεις που διαψεύδονται από όλες τις πλευρές. Μόνο που η συγκεκριμένη δημιουργεί εντυπώσεις που στην παρούσα φάση μόνο κακό θα προκαλέσουν τελικά στην ομάδα της Ξάνθης.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ από το ρεπορτάζ, έγινε πυρπόληση τεσσάρων αυτοκινήτων στην περιοχή όπου βρίσκεται η εταιρεία των Πανόπουλου – Συγγελίδη στην Αθήνα. Ωστόσο άλλη ήταν η επιχείρηση που μπήκε στο στόχαστρο και συγκεκριμένα αυτή του Χανιαδάκη που είναι επίσης στην συμβολή της Ιεράς Οδού και της Αγίας Άννης, αλλά ακριβώς απέναντι από την Βιαμάρ. Και φυσικά η υπόθεση δεν είχε την παραμικρή σχέση με το ποδόσφαιρο, όπως επιχειρήθηκε να συνδυαστεί από συγκεκριμένα μέσα, αλλά με τα συνήθη επεισόδια κάθε 6 του Δεκέμβρη μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ισχύει ότι ο φούρνος του Κωνσταντινέα γκρεμίστηκε μετά από ένα Ξάνθη – Ολυμπιακός και ότι ο Τζήλος δέχτηκε την επίθεση πέρυσι επίσης μετά από ένα Ξάνθη – Ολυμπιακός, αλλά γκαζάκια ή βόμβες σε εταιρεία του Πανόπουλου μετά το φετινό παιχνίδι δεν έσκασαν ποτέ. Και αυτού του είδους οι συσχετισμοί είναι πρώτος ο ίδιος ο Πανόπουλος που δεν θέλει να γίνονται, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία.

* * * * *

Καμία πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης δεν έχει κάνει η ΑΕΛ ή ο Κούγιας. Το αν θα το πράξει ως τις 10 Ιανουαρίου είναι άλλη υπόθεση, αλλά ακόμα πέρα από τα λόγια, σε νομικό επίπεδο δεν έχει κάνει τίποτα…

ΤΡΙΤΗ ΨΕΥΔΗΣ ΟΠΩΣ αποδεικνύεται πληροφορία είναι η πρόσθετη παρέμβαση που εμφανίστηκε να έχει καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας τον υποβιβασμό της Ξάνθης. Ο Κούγιας έχει εκδώσει ανοιχτές επιστολές κατά του Πανόπουλου και του Συγγελίδη, βγαίνει κάθε τρεις και λίγο στα ραδιόφωνα και μιλά εναντίον του ΑΟΞ αλλά πρόσθετη παρέμβαση δεν έχει κάνει. Μπορεί να κάνει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, οπότε και θα συζητηθεί πλέον η υπόθεση. Αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, όπως γράφτηκε κατά κόρον και αναπαρήχθη από πολλά μέσα ενημέρωσης.

ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΥΤΟ και επιβεβαιωμένο και από μέλη της Επιτροπης Επαγγελματικού Αθλητισμού, κάποια από τα οποία αναρωτιώντουσαν μάλιστα ποιοι θα είναι το έννομο συμφέρον μιας τέτοιας κίνησης από την πλευρά του Αλέξη Κούγια, εφόσον φυσικά την πραγματοποιήσει.

* * * * *

ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ και το πως κάλυψαν δημοσιογραφικά το θέμα τα διάφορα μέσα ενημέρωσης. Η αλήθεια είναι ότι μετά την αποκάλυψη του ThrakiSportS ήδη από το πρωί της Τρίτης ότι η υπόθεση πάει για αναβολή, οι τόνοι είχαν πέσει αρκετά (αν και οι πληροφορίες μου θέλουν να ανεβαίνουν ανάμεσα στους δικηγόρους του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού ενώπιον της Επιτροπής, ειδικά όταν οι δεύτεροι εμφανίστηκαν να θέλουν το καλό των αντιδίκων τους και πρότειναν να συζητηθεί η υπόθεση σε ειδική συνεδρίαση την επόμενη μέσα ή ακόμα και το Σαββατοκύριακο, ώστε να βγει απόφαση πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος). Ανεξάρτητα από αυτό ωστόσο, ο δημοσιογραφικός κόσμος που μαζεύτηκε έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης προκαλεί ενδιαφέρον.

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ, μόνο μια κάμερα υπήρχε και αυτή ήταν του Open του Ιβάν Σαββίδη. Ρεπορτάζ ωστόσο για την υπόθεση δεν προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο του καναλιού, κάτι αναμενόμενο ωστόσο, καθώς δεν υπήρξε η παραμικρή on camera δήλωση από οποιαδήποτε πλευρά για το θέμα. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η απουσία άλλων καμερών. Για παράδειγμα, δεν βρέθηκε το One του Βαγγέλη Μαρινάκη, το ρεπορτάζ του οποίου προκάλεσε και όλον αυτόν τον θόρυβο και την εξέταση της υπόθεσης από την ΕΕΑ. Θα περίμενε κανείς ότι θα έπρεπε πρώτο να βρίσκεται εκεί. Δεν βρέθηκε ωστόσο, όπως δεν βρέθηκε ούτε η ΕΡΤ. Η τελευταία θα είχε κάθε λόγο να προτιμά την αποχή, αν δεν είχε επιλέξει να καλύψει με κάμερα και δημοσιογράφο δύο εβδομάδες πριν την καταγγελία που είχε κάνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΕΑ για την υπόθεση. Είναι δυνατόν να στέλνει το κρατικό κανάλι κάμερα για να καλύψει την κατάθεση μιας μήνυσης ουσιαστικά και να μην στέλνει όταν πλέον δικάζεται η υπόθεση από το δικαστήριο; Όπως και να το δει κανείς, πρόκειται για φάουλ.

Απουσίασαν οι κάμερες από την συνεδρίαση της ΕΕΑ. Έτσι κι αλλιώς μέσα στην συνεδρίαση δεν μπορούσαν να παρασταθούν. Απέξω ωστόσο μόνο μία εμφανίστηκε και αυτή για λογαριασμό του Open. Ούτε το One που ανέδειξε το θέμα, έστειλε κάμερα στο υπουργείο Αθλητισμού για να το καλύψει…

ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ πέρα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από την συνεδρίαση της ΕΕΑ απουσίαζαν γενικά και το κρατικό ραδιόφωνο, αν και υπάρχουν διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το λεγόμενο «κυβερνητικό ρεπορτάζ», αλλά και συνολικά τα μέσα επιρροής του Ολυμπιακού. Αντιθέτως, το παρών έδωσε κανονικά ο κλειστός κύκλος των ρεπόρτερς που καλύπτουν αυτού του είδους τις υποθέσεις στην Αθήνα, δύο δημοσιογράφοι που είχαν σταλεί από μέσα της Θεσσαλονίκης και φυσικά το ThrakiSportS που δεν απουσιάζει από τα πολύ σοβαρά γεγονότα που αφορούν τον αθλητισμό της Θράκης, σε όποιο μέρος αυτού του πλανήτη και αν διεξάγονται και με όποιο κόστος.

ΓΕΝΙΚΑ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι τα μέσα της Βόρειας Ελλάδας φάνηκε να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον δημοσιογραφικά, με βάση την παρουσία των ανθρώπων τους έξω από την αίθουσα που εκδίκαζε η ΕΕΑ. Ενώ ωστόσο δόθηκε αρχικά μια αίσθηση ότι πάει να υποβαθμίσει το θέμα η ίδια η ΠΑΕ Ολυμπιακός που το ανέδειξε, τελικά άρχισε ένα επικοινωνιακό ντεμαράζ από τα μέσα που ελέγχει από νωρίς το απόγευμα, το οποίο συνεχίστηκε και από τις ερυθρόλευκες εφημερίδες την Παρασκευή. Και η αίσθηση που αρχικά δόθηκε ότι αφήνει κάπως το θέμα να πέσει η ομάδα του Πειραιά διαψεύστηκε με όσα ακολούθησαν δυο ώρες μετά, με την διαρροή για τα έγγραφα που ζήτησε η ΕΕΑ από ΠΑΟΚ και Ξάνθη η οποία έφτασε σχεδόν ταυτόχρονα σε όλες τις ερυθρόλευκες ιστοσελίδες και αναπαρήχθη χωρίς να αλλαχθεί ούτε μια λέξη.

* * * * *

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ μόνο η Ξάνθη που αντιμετωπίζει σοβαρά νομικά προβλήματα αλλά και η άλλη μεγάλη ομάδα της περιοχής που εκπροσωπεί την Θράκη σε ανώτατη κατηγορία: το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Εντός της ημέρας αναμένεται να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ και τα πράγματα που έτσι κι αλλιώς είναι σκούρα για τον Εθνικό, αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο μαύρα μετά την διεξαγωγή της.

ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Επιτροπή που το καλοκαίρι δεν έδωσε ποτέ άδεια στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης, αλλά παρόλα αυτά εκείνη εξασφάλισε το πολυπόθητο πιστοποιητικό από την ΕΕΑ πατώντας σε διαφορετική νομική βάση που δημιουργεί δεδικασμένο. Με δεδομένο ότι δεν έδωσε το καλοκαίρι άδεια, αναμένεται να μην δώσει ούτε και τώρα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το καλοκαίρι δεν υπήρχαν κυρώσεις από την απόφαση αυτής της Επιτροπής, τώρα υπάρχουν – και καταδικάζουν σε αγωνιστικό υποβιβασμό τον Εθνικό.

Προβλήματα με την ΕΕΑ είχε και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αλλά τα ξεπέρασε. Αλλά αυτά είναι σαν την λερναία ύδρα. Ενα κόβεις, άλλα δέκα εμφανίζονται. Τώρα πρέπει να ξεπεράσει εκ νέου τον σκόπελο της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών αν δεν τα καταφέρει (που μάλλον δεν θα τα καταφέρει)

ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΣΑΠ και του κανονισμού του πρωταθλήματος, η συγκεκριμένη Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ συνεδριάζει μετά το καλοκαίρι και στη μέση του πρωταθλήματος ώστε να διαπιστώσει ότι όλα βαίνουν καλώς με την τήρηση κατά βάση των διακανονισμών σε παίκτες. Αν δεν βαίνουν καλώς, τότε οι ομάδες τιμωρούνται με απαγόρευση μεταγραφών στην χειμερινή περίοδο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς. Ενας από τους παίκτες της περσινής σεζόν που έχει μείνει απλήρωτος και ζήτησε και πέρυσι το καλοκαίρι τα χρήματά του, έχει προσφύγει εκ νέου. Με τον συγκεκριμένο δεν έγινε ποτέ διακανονισμός από το ΤΑΑ Εθνικός, που κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια από την ΕΕΑ χάρη στο παραθυράκι που υπήρχε για τελεσίδικες και μόνο αποφάσεις. Εξακολουθεί να μην έχει γίνει. Νομικοί κύκλοι λένε ότι όσο δεν προχωρά δικαστικά η υπόθεση, ο Εθνικός μπορεί να εξασφαλίζει άδειες συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ, αλλά ταυτόχρονα θα χάνει την υπόθεση στην Επιτροπή Αδειοδότησης και θα του επιβάλλεται απαγόρευση μεταγραφών.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ πάντως αναφέρουν ότι το τελευταίο 48ωρο εμφανίστηκε και δεύτερος παίκτης που ζητά δεδουλευμένα του από το παρελθόν. Έλληνας παίκτης, σχετικά μεγάλο όνομα, που πέρασε από την ομάδα προ πενταετίας. Συνεπώς τα πράγματα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα. Το πιο πιθανό είναι η Επιτροπή Αδειοδότησης να ανάψει κόκκινο φως στον Εθνικό, ο οποίος μετά δεν θα μπορεί να κάνει τις πολυπόθητες μεταγραφές του Ιανουαρίου.

ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ διαθέτει αυτή τη στιγμή η διοίκηση του Εθνικού τα απαραίτητα χρήματα για να προχωρήσει στις μεταγραφές. Η απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης απλά θα σφίξει ακόμα πιο πολύ την θηλιά, εν αναμονή του μοιραίου. Θα είναι ένα καλό άλλοθι και για την νυν διοίκηση αλλά θα αποδεικνύει την ίδια στιγμή περίτρανα ότι η χαμένη εξ αρχής χρονιά δεν ήταν τελικά και τόσο χαμένη και αν υπήρχε εξ αρχής η στήριξη από κάποιους παράγοντες, θα μπορούσε με δυο τρεις μαγικες κινήσεις ακόμα και τώρα να σωθεί.

Ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση, η φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για τον κόσμο του βόλεϊ παραμένει βαριά. Αλλά δεν παίζει βόλεϊ μόνο η φανέλα…

ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ για θαύματα. Παρόλο που η Επιτροπή Αδειοδότησης το πιο πιθανό είναι να ανάψει κόκκινο φως για μεταγραφές και σε άλλες ομάδες, παρόλο που ο Ηρακλής απειλεί να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα αλλά ακόμα και αν δεν το κάνει θα βρεθεί με μείον βαθμούς και πιθανότατα θα είναι από τις ομάδες που δεν θα δικαιούνται μεταγραφές, ακόμα και αν η νεοφώτιστη Ελπίδα Αμπελοκήπων δείχνει να αποδυναμώνεται αντί να ενισχύεται όσο περνά ο καιρός, ο Εθνικός εξακολουθεί να αποτελεί πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Ειδικά όσο εμφανίζεται διαιρεμένος και όσο μαίνεται αυτός ο εμφύλιος πόλεμος στις τάξεις του, με την εσωτερική αλληλογραφία του συλλόγου να γίνεται φέιγ βολάν στα ηλεκτρονικά έντυπα.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ότι ο Εθνικός έχει βαριά φανέλα και εξαιτίας αυτής, όσο πεσμένος και αν είναι, ο βολεϊκός κόσμος πάντα φοβάται ότι θα βρει τρόπο την κατάλληλη στιγμή να σηκωθεί. Για αυτό και η οριστική αποχώρησή του από το πρωτάθλημα, πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα που κάποιοι θα εμφανιστούν ότι χύνουν, είναι σίγουρο ότι θα ανακούφιζε αρκετό κόσμο. Όχι μόνο όμως εκτός Αλεξανδρούπολης, αλλά και εντός των τειχών…

Ο Αθλητάμπουρας